Υπόθεση Μενίδι: Στο Εφετείο σήμερα η οικογένεια του μικρού Μάριου

Το Δημόσιο αρνείται να δώσει αποζημίωση

Must Read

Άλλη μία δικαστική «μάχη» έχει να δώσει σήμερα η οικογένεια του 11χρονου Μάριου, ο οποίος πριν τέσσερα χρόνια χτυπήθηκε θανάσιμα από αδέσποτη σφαίρα. Μέχρι σήμερα, οι γονείς του άτυχου παιδιού αναζητούν τη δικαίωση.

Σήμερα στο Διοικητικό Εφετείο της Αθήνας θα συζητηθεί η έφεση που έχει ασκήσει το Ελληνικό Δημόσιο, επιχειρώντας να μην καταβάλει το ποσό των 490 χιλιάδων ευρώ που έχει επιδικαστεί στην χαροκαμένη οικογένεια από το πρωτοβάθμιο δικαστήριο.

Το Διοικητικό Πρωτοδικείο Αθηνών με την υπ΄αριθμόν Α1465/2020 απόφαση, τους δικαίωσε και τους επιδίκασε 130.000 ευρώ σε κάθε ένα από τους γονείς του Μάριου, 80.000 ευρώ στην αδερφή του και 50.000 ευρώ σε κάθε ένα από δύο γιαγιάδες και ένα παππού.

Οι γονείς του άτυχου μαθητή μέσω του πληρεξουσίου δικηγόρου τους Θεόδωρου Μαντά είχαν απευθυνθεί στο Νομικό Συμβούλιο του Κράτους, υποβάλλοντας αίτηση ώστε να υπάρξει συμβιβασμός.

Ζητούσαν από το Δημόσιο να αποσύρει την έφεση και εκείνοι να παραιτηθούν από την καταβολή των τόκων και επιπλέον ένα 10% του συνολικού ποσού που επιδικάστηκε. Τελικά τα μέλη του ΝΣΚ με οριακή πλειοψηφία απέρριψαν το αίτημα και έτσι η υπόθεση οδηγείται εκ νέου στις δικαστικές αίθουσες.

Το χρονικό

Το βράδυ της 7ης Ιουνίου 2017 στο 6ο δημοτικό σχολείο Αχαρνών μαθητές, δάσκαλοι και γονείς παρακολουθούσαν μία θεατρική εκδήλωση του σχολείου. Ξαφνικά ο 11χρονος Μάριος έπεσε αναίσθητος στο προαύλιο και άρχισε να αιμορραγεί από το κεφάλι. Διακομίστηκε στο Νοσοκομείο Παίδων και λίγη ώρα μετά κατέληξε.

Η νεκροψία-νεκροτομή έδειξε πως το παιδί είχε τραυματιστεί θανάσιμα από βολίδα. Ο δράστης δεν εντοπίστηκε ποτέ για να λογοδοτήσει στη δικαιοσύνη, ενώ οι κάτοικοι ξεκίνησαν διαμαρτυρίες για την ανεξέλεγκτη εγκληματικότητα στην περιοχή και για τα συχνά φαινόμενα άσκοπων πυροβολισμών στον αέρα.

Η οικογένεια του Μάριου τον Απρίλιο του 2018 κατέθεσε αγωγή κατά του Ελληνικού Δημοσίου, ζητώντας αποζημίωση λόγω ψυχικής οδύνης. Στην αγωγή επέρριπτε ευθύνες στο Δημόσιο για τη μη αποτελεσματική πάταξη της εγκληματικότητας και της παράνομης οπλοκατοχής- οπλοχρησίας στην περιοχή από τα αστυνομικά όργανα. Το Διοικητικό Πρωτοδικείο το 2020 επιδίκασε το ποσό των 490 χιλιάδων ευρώ ως χρηματική ικανοποίηση στην οικογένεια.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This