Ωμή παρέμβαση Σανιδά στο έργο της Δικαιοσύνης

Στο πολυσέλιδο άρθρο του, ο πρώην εισαγγελέας προσπαθεί να εκβιάσει τα μέλη του Δικαστικού Συμβουλίου, αλλά και να τρομοκρατήσει την ανακρίτρια του Ειδικού Δικαστηρίου

Must Read

Ακόμη μία ύποπτη και σκανδαλώδη παρέμβαση στη Δικαιοσύνη, για την υπόθεση της δήθεν σκευωρίας στην υπόθεση Novartis και στη «λίστα Λαγκάρντ», επιχείρησε τις τελευταίες μέρες ο πρώην εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Γιώργος Σανιδάς. Πρόκειται για τον εισαγγελέα που μνημόνευε στο βιβλίο του και ο βουλευτής του ΚΙΝ.ΑΛ. Ανδρέας Λοβέρδος, ως τον άνθρωπο που «κοπίασε πραγματικά για μένα». Για την ιστορία, στον κ. Λοβέρδο έχει ασκηθεί δίωξη για την εμπλοκή του στο σκάνδαλο Novartis.

  • Από τη Μαρία Παναγιώτου 

Στο πολυσέλιδο άρθρο του, το οποίο θυμίζει περισσότερο δικηγορικό λόγο σε αίθουσα δικαστηρίου όσων δηλώνουν θύματα σκευωρίας, παρά λόγο πρώην εισαγγελέα, ο κ. Σανιδάς, με πρωτοφανές και επαίσχυντο τρόπο, μοιάζει να προσπαθεί να εκβιάσει τα μέλη του Δικαστικού Συμβουλίου, να τρομοκρατήσει την ανακρίτρια και τελικά να στρέψει τη Δικαιοσύνη καταπώς ορίζει η έμπνευσή του (εάν το κείμενο αποτελεί δική του έμπνευση).

Συγκεκριμένα, ο κ. Σανιδάς επιτίθεται ευθέως στην ανακρίτρια του Ειδικού Δικαστηρίου κυρία Αλεβιζοπούλου, την οποία ψέγει, γιατί κατά τη γνώμη του καθυστερεί την ανάκριση. Όπως είχε κάνει και πριν από λίγους μήνες.

Αλλά δεν σταματάει εκεί. Στη συνέχεια ο πρώην εισαγγελέας επιφυλάσσει χυδαία υπονοούμενα και για τα μέλη του Δικαστικού Συμβουλίου που έκριναν ότι πρέπει να καταθέσουν υπό καθεστώς προστασίας οι μάρτυρες και στην προκείμενη υπόθεση, όπως δηλαδή είχαν καταθέσει και στην προκαταρκτική που διενήργησαν οι δύο αντεισαγγελείς του Αρείου Πάγου, αλλά και ενώπιον της Βουλής.

Κι έπειτα υποδεικνύει στην ανακρίτρια να καλέσει τους προστατευόμενους μάρτυρες ως κατηγορούμενους με την αληθινή τους ταυτότητα (!). Φυσικά, αναφερόμενος στην πρόταση της αντιεισαγγελέως του Αρείου Πάγου Βασιλικής Θεοδώρου που ζητούσε την αποκάλυψη της ταυτότητας των προστατευόμενων μαρτύρων και καθώς επικρίνει το Δικαστικό Συμβούλιο, «ξεχνά» να αναφέρει ότι η κυρία Θεοδώρου κατέθεσε την πρότασή της σκανδαλωδώς, μία ώρα πριν βγει στη σύνταξη (!).

Ωστόσο, και πάλι δεν σταματά εκεί. Συνεχίζει, επιφυλάσσοντας επίθεση και για τους υπηρετούντες στη νέα ενοποιημένη Οικονομική Εισαγγελία. Τον μεν προϊστάμενο Χρήστο Μπαρδάκη τον κατηγορεί επειδή απέστειλε έγγραφο στους υφισταμένους του να περαιώσουν εντός διμήνου την προκαταρκτική εξέταση για τα δύο πολιτικά πρόσωπα για τα οποία εκκρεμούσε, αντί να ενεργήσει, όπως λέει, τα νόμιμα.

Τους δε λοιπούς εισαγγελείς που υπηρετούν στην Οικονομική Εισαγγελία τούς απειλεί εμμέσως με διώξεις, καθώς τους κατηγορεί για «παράνομες ενέργειες», επειδή παρέτειναν επί διετία την υπαγωγή σε καθεστώς προστασίας των προστατευόμενων μαρτύρων.

Το μεγαλύτερο μένος του μοιάζει να το κρατά για την πρώην εισαγγελέα κατά της Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη και είναι τέτοιο που μόνο τα πολιτικά πρόσωπα που το όνομά τους συνδέθηκε με το σκάνδαλο θα μπορούσαν να έχουν. Φτάνει μάλιστα στο σημείο να ασκήσει κριτική στον υπουργό Δικαιοσύνης Κωνσταντίνο Τσιάρα, γιατί δεν θέτει σε αργία την κυρία Τουλουπάκη, ξεχνώντας ότι και οι τρεις πειθαρχικές αναφορές εναντίον της αρχειοθετήθηκαν από αντεισαγγελείς του Αρείου Πάγου.

Γιατί έχει λεπτομερή γνώση της δικογραφίας;

Το μεγάλο ερώτημα, βεβαίως, είναι πώς ο κ. Σανιδάς έχει γνώση της δικογραφίας. Πώς γνωρίζει με τόσες λεπτομέρειες το υπ’ αριθμ. 5/2021 βούλευμα του Ειδικού Δικαστηρίου, με το οποίο αποφασίστηκε να διατηρηθεί το καθεστώς προστασίας των μαρτύρων; Πώς γνωρίζει ότι δύο εκ των συνταξιοδοτηθέντων στις 30/6/2021 μελών του Δικαστικού Συμβουλίου απέστειλαν επιστολή στην επίσης συνταξιοδοτηθείσα εισαγγελέα του Δικαστικού Συμβουλίου κυρία Θεοδώρου, και μάλιστα δημοσιοποιεί και το περιεχόμενο;

Ποιος του τα έδωσε; Σε αυτά πρέπει να απαντήσει ο κ. Σανιδάς. Η Δικαιοσύνη, από την άλλη, θα πρέπει να του δώσει τις δικές της αποφασιστικές απαντήσεις για την εκβιαστική παρέμβασή του.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This