«Πυρά» Καλογήρου κατά της Ένωσης Εισαγγελέων

Must Read

Οξεία κριτική κατά της Ένωσης Εισαγγελέων με αφορμή τη χθεσινή ανακοίνωσή της για τους νέους Ποινικούς Κώδικες εξαπέλυσε ο υπουργός Δικαιοσύνης Μ. Καλογήρου, ενώ επιχείρησε να αμβλύνει τις εντυπώσεις αναφορικά με το εδάφιο που μετατρέπει σε πλημμέλημα αδικήματα που σχετίζονται με ανθρωποκτονίες και εμπρησμούς.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης εξέφρασε την  ενόχλησή του για το περιεχόμενο της ανακοίνωσης  λέγοντας:

“Δεν ξέρω γιατί ήρθε τελευταία στιγμή, μια ημέρα πριν την ψήφιση, δεν ξέρω τους συσχετισμούς, δηλαδή πόσα μέλη είναι υπέρ της ανακοίνωσης και δεν ξέρω την άποψη του Σώματος των εισαγγελέων της χώρας απέναντι σ’ αυτήν την ανακοίνωση. Η νομοπαρασκευαστική επιτροπή έλαβε υπ’ όψη τις παρατηρήσεις, και γενικά ο νομικός κόσμος έχει τοποθετηθεί θετικά. Δεν ξέρω τις μας υποδεικνύει στην πράξη η Ένωση Εισαγγελέων. Μας καλεί και σας καλεί να αποσύρουμε τα νομοσχέδια; Και καταγγέλλει ότι η κυβέρνηση θέλει να παραγράψει υποθέσεις; Καταφέραμε να έχουμε ανοιχτές πόρτες και αυτιά, ειλικρινά λυπάμαι για τη δημόσια τοποθέτηση της Ένωσης”, τόνισε ο υπουργός, ενώ απηύθυνε “και μια τελευταία έκκληση συναίνεσης” προς την αντιπολίτευση η οποία, πλην Ποταμιού, έχει αποχωρήσει από τη διαδικασία. “Να ξανασκεφτούν ποιοι είναι απέναντι σε αυτούς τους ποινικούς Κώδικες”,

Αναφορικά με αδικήματα εμπρησμού που γίνονται πλημμελήματα είπε:

“Συναντήθηκα με συλλογικότητες συγγενών που σκοτώθηκαν σε τροχαία, και στο Μάτι. Κατανοούσαν πως μια δυσμενέστερη διάταξη δεν θα μπορούσε να εφαρμοστεί αλλά αυτό που τους ενδιέφερε ήταν το μήνυμα που εκπέμπουμε, να δούμε δηλαδή το σήμα που εκπέμπουμε γιατί πράγματι έχουμε πλημμέλημα μεν αλλά θα καταδικαστεί και θα εκτίσει την ποινή του. Πρέπει να το δούμε όλο μαζί, να δεις την καινούργια φιλοσοφία κι όχι κομματάκι κομματάκι. Και στην προσωποκράτηση πήγε από τα 20 στα 15 χρόνια, αλλά κι αυτό έχει μια φιλοσοφία που εναρμονίζεται και με ό,τι ισχύει σε ευρωπαϊκές χώρες. Σε άλλη περίπτωση, όλοι έλεγαν γιατί υποχρεωνόμαστε να ψηφίζουμε αποσυμφορητικές διατάξεις για τις φυλακές αντί να τις βάλουμε στους Ποινικούς Κώδικες”.

Καταλήγοντας , ο υπουργός χαρακτήρισε “fake news” την άποψη που διακινείται σε ορισμένα ΜΜΕ πως η κυβέρνηση με τους νέους Κώδικες ετοιμάζεται να ανοίξει τις φυλακές.

 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This