Οι φίλοι του Άλκη θα έρθουν τετ α τετ με τους δράστες

Οι τέσσερις μάρτυρες θα κληθούν να αναγνωρίσουν τα άτομα της δολοφονικής επίθεσης σε βάρος του 19χρονου ύστερα από εντολή της ανακρίτριας

Must Read

Πρόσωπο με πρόσωπο με τους 12 κατηγορουμένους θα βρεθούν οι τέσσερις φίλοι του αδικοχαμένου Αλκη, οι οποίοι θα κληθούν να αναγνωρίσουν τους δράστες της δολοφονικής επίθεσης εις βάρος του 19χρονου φίλου τους, έπειτα από εντολή της 7ης ανακρίτριας που χειρίζεται την υπόθεση. Η διαδικασία αναγνώρισης των κατηγορουμένων αναμένεται να πραγματοποιηθεί την Παρασκευή στο Αστυνομικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης.

Στη διαδικασία θα συμμετάσχουν οι δύο φίλοι του Αλκη που τραυματίστηκαν και οι άλλοι δύο που πρόλαβαν και ξέφυγαν από τη φονική ενέδρα. Οι τέσσερις μάρτυρες αναμένεται να βοηθήσουν σημαντικά την ανάκριση προκειμένου να προσδιοριστεί ο βαθμός συμμετοχής των 12 κατηγορουμένων στη δολοφονία του Άλκη αλλά και στον τραυματισμό των δύο από αυτούς.

Παράλληλα, η ανακρίτρια περιμένει τα αποτελέσματα της ανάλυσης των δειγμάτων DNA που ελήφθησαν από όλους τους εμπλεκομένους, ενώ αναμένεται να διαταχθεί και άρση του απορρήτου των επικοινωνιών τους, στο πλαίσιο της εξακρίβωσης του αδικήματος της συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση. Ακόμα, η οικογένεια του Αλκη θα ζητήσει να ελεγχθούν και οι σκληροί δίσκοι των υπολογιστών τους.

«Ο Ντίνος πήρε προθεσμία»

Στο μεταξύ, χθες έλαβε προθεσμία από την ανακρίτρια για να απολογηθεί ο 12ος κατηγορούμενος Κωνσταντίνος Τοκμακίδης, ο οποίος παραδόθηκε αυτοβούλως στην Ασφάλεια Θεσσαλονίκης το πρωί της Δευτέρας. Ο επονομαζόμενος από τους συγκατηγορουμένους του «Ντίνος» ήταν ο οδηγός του γκρι Polo, ενός από τα τρία αυτοκίνητα που χρησιμοποιήθηκαν στη φονική ενέδρα στου Χαριλάου.

Αύριο θα απολογηθεί ο 22χρονος, που έλαβε προθεσμία, αλλά οδηγήθηκε εκ νέου στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης που του άσκησε δίωξη για παράνομη οπλοφορία, καθώς βρέθηκε ένας σουγιάς στο αυτοκίνητό του, που δεν εμφανίζεται στο όνομά του αλλά είναι ιδιοκτησία ανώνυμης εταιρίας. Γι’ αυτό παραπέμφθηκε να δικαστεί από το Αυτόφωρο, αλλά η δίκη αναβλήθηκε.

Από την πλευρά του, ο Αλέξης Κούγιας, συνήγορος της οικογένειας του Αλκη, αναφέρθηκε σε φήμες πως στην υπόθεση εμπλέκεται και 13ο πρόσωπο. «Νομίζω, αναζητείται και 13ος. Δεν γνωρίζω ποια ακριβώς είναι η εμπλοκή του με το περιστατικό, αλλά ειλικρινά νομίζω ότι δεν θα κλείσει εδώ ο κύκλος…» δήλωσε. Πάντως, αστυνομικές πηγές αμφισβητούν την εμπλοκή και άλλων προσώπων στην υπόθεση, καθώς έως σήμερα δεν προκύπτει κάτι τέτοιο από τις μαρτυρικές καταθέσεις και τα άλλα στοιχεία της δικογραφίας.

Παράλληλα, χθες ο εισαγγελέας Αρείου Πάγου Βασίλης Πλιώτας με παραγγελία του προς την ανακρίτρια Θεσσαλονίκης ζητεί να μη χαθεί ούτε δευτερόλεπτο κατά τη διεξαγωγή της ανακριτικής διαδικασίας, χωρίς βεβαίως να παραβλάπτεται ο επιβαλλόμενος ενδελεχής έλεγχος, η σε βάθος και με πληρότητα έρευνα, καθώς και η εξαντλητική συλλογή των αναγκαίων αποδεικτικών στοιχείων.

 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This