Στο σκαμνί ο 55χρονος που με «αδέσποτη» σφαίρα άφησε ανάπηρη τη μικρή Αλεξία

Κατέθεσαν ο πατέρας της και οι δύο αστυνομικοί που συνέλαβαν τον δράστη

Must Read

H ώρα της δικαίωσης έφτασε για τη μικρή Αλεξία που έμεινε ανάπηρη για όλη της τη ζωή από μία «αδέσποτη» σφαίρα, το Πάσχα του 2019, στις Θεσπιές της Θήβας. Στο εδώλιο του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Θηβών κάθισε χθες ο 55χρονος που της «έκλεψε» τη ζωή πριν από τρία χρόνια, κατηγορούμενος για βαριά σωματική βλάβη με ενδεχόμενο δόλο.

Η περιπέτεια του μικρού κοριτσιού είχε συγκλονίσει, όταν ανήμερα Κυριακή του Πάσχα χτυπήθηκε στο κεφάλι από μία σφαίρα και έμεινε ανάπηρο κατά 95% εφ’ όρου ζωής. Η μητέρα της Αλεξίας περιέγραψε πώς η κόρη της έμεινε «φυτό» από τη μία στιγμή στην άλλη: «Είχαμε ένα παιδί τέλειο. Ξαφνικά έχω ένα παιδί στο κρεβάτι, που δεν μπορεί να μιλήσει, δεν μπορεί να κάνει τίποτα. “Φυτό”… Ημασταν όλοι στην αυλή. Εμείς με παρέα και τα παιδιά έπαιζαν με ένα άλλο ξαδερφάκι τους. Ακούω τη μεγάλη μου κόρη να φωνάζει και να κλαίει. Τρελάθηκα… Γυρίζω, κοιτάω προς τα εκεί και βλέπω τη μικρή να πέφτει. Την πήρα αγκαλιά, ούτε εγώ ξέρω πώς τη σήκωσα. Ο σύζυγός μου έφερε το αυτοκίνητο και φύγαμε κατευθείαν για το νοσοκομείο. Ο γιατρός μάς είχε πει στην αρχή ότι μπορεί να μην επιζήσει και ότι είναι γενικά δύσκολη η κατάστασή της».

Ο πατέρας της

Eξι χειρουργεία

Από τότε η μικρή Αλεξία έχει υποβληθεί σε έξι χειρουργεία. Για πολλούς μήνες δεν μπορούσε να επικοινωνήσει με το περιβάλλον. Δεν μιλούσε, κινούσε ασυναίσθητα τα άκρα της και ήταν καθηλωμένη στο κρεβάτι του Νοσοκομείου Παίδων ακολουθώντας ειδική θεραπεία, ενώ τώρα φιλοξενείται σε κέντρο αποκατάστασης στη βόρεια Ελλάδα.

Η οικογένεια της Αλεξίας κινήθηκε νομικά εναντίον του 55χρονου που έριχνε μπαλοθιές με αποτέλεσμα μια σφαίρα να χτυπήσει την Αλεξία. Στη χθεσινή ακροαματική διαδικασία κατέθεσε ο τραγικός πατέρας του κοριτσιού, καθώς και δύο αστυνομικοί. Ο ένας αστυνομικός κατέθεσε πως, όταν πήγε στο σπίτι του 55χρονου, οι παρευρισκόμενοι αρνήθηκαν ότι πυροβόλησαν. Τελικά ο δράστης ομολόγησε, ενώ το όπλο βρέθηκε στο σπίτι του.

Το όπλο

Αξίζει να σημειωθεί πως το Πρωτοδικείο Θηβών έχει προχωρήσει στη συντηρητική κατάσχεση της περιουσίας του 55χρονου μέχρι του ποσού τού 1.000.000 ευρώ, έπειτα από ασφαλιστικά μέτρα που κατέθεσαν οι γονείς του κοριτσιού προκειμένου να δεσμευτούν τα κονδύλια που απαιτούνται για τη θεραπεία του.

Η δίκη συνεχίζεται σήμερα με καταθέσεις μαρτύρων και την απολογία του δράστη της περιπέτειας της μικρής Αλεξίας, που εμφανίζεται μετανιωμένος και είχε δηλώσει μέσω του δικηγόρου του Αλέξη Στεφανάκη: «Δεν μπορώ να πιστέψω αυτό το οποίο έγινε. Προσεύχομαι κάθε μέρα να γίνει καλά το κοριτσάκι. Πώς θα ζήσω με αυτό το βάρος στη ζωή μου; Μόνη μου λύτρωση να βοηθήσω με όλες μου τις δυνάμεις το παιδί».

H μικρή Αλεξία κάνοντας το σήμα της νίκης

Γολγοθάς χωρίς τέλος και έκκληση για οικονομική στήριξη από την οικογένειά της

Η μικρή Αλεξία και οι γονείς της, οι οποίοι ελπίζουν σε αποκατάσταση της υγείας της, βιώνουν εδώ και τρία χρόνια έναν ατελείωτο γολγοθά. Η οικογένεια ξεκίνησε έναν μαραθώνιο για τη συγκέντρωση χρημάτων προκειμένου να πετύχει την καλύτερη θεραπεία για το παιδί.

Αμέριστη ήταν η συμπαράσταση φίλων, γνωστών και αγνώστων, οι οποίοι ευαισθητοποιήθηκαν στην έκκλησή τους. Μεταξύ αυτών ήταν και ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, ο οποίος συνέδραμε με τις δυνάμεις της Εκκλησίας. Χάρη στη στήριξη του κόσμου συγκεντρώθηκαν 90.000 ευρώ για τη μεταφορά της Αλεξίας σε ειδικό κέντρο αποκατάστασης στο Αμβούργο της Γερμανίας, τον Οκτώβριο του 2019. Oμως, η νοσηλεία τερματίστηκε νωρίτερα από το προβλεπόμενο, λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού. Το κορίτσι επέστρεψε στην Ελλάδα και αυτήν την περίοδο φιλοξενείται σε κέντρο αποκατάστασης.

Η μητέρα της

Τα έξοδα της νοσηλείας φτάνουν τα 7.500 ευρώ τον μήνα και η οικογένεια δεν μπορεί να ανταποκριθεί, γι’ αυτό έχει ανοίξει τραπεζικό λογαριασμό και συγκεντρώνει χρήματα από όσους θέλουν να βοηθήσουν την 11χρονη σήμερα Αλεξία.

«Eνας γολγοθάς χωρίς τέλος. Η Αλεξία μας είναι μεγάλη μαχήτρια. Το έχει αποδείξει. Ευελπιστούμε και με τη βοήθεια του Θεού αλλά και με τη βοήθεια πάλι του κόσμου να αντεπεξέλθουμε γιατί ο καθ’ ύλην αρμόδιος, ο δράστης, δεν έχει φανεί ουδέποτε με κάποια σοβαρή βοήθεια. Παρότι δηλώνει μετάνοια, εμπράκτως δεν έχει πράξει κάτι. Υπάρχουν μικρές βελτιώσεις, αλλά δεν παύει το παιδί να έχει μια δύσκολη κατάσταση και γι’ αυτό τον λόγο είναι τώρα σε ένα κέντρο αποκατάστασης στη βόρεια Ελλάδα και ευελπιστούμε και πάλι να κάνετε κάτι για το παιδί μας» δήλωσε χθες ο θείος του κοριτσιού, πατήρ Αλέξιος, απευθύνοντας έκκληση στον κόσμο να βοηθήσει οικονομικά στον αγώνα των γονιών.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This