Υπόθεση Βαλυράκη: Προφυλακίστηκαν οι δύο ψαράδες!

Κατηγορούνται ότι προκάλεσαν το θάνατο του ιστορικού στελέχους του ΠΑΣΟΚ

Must Read

Το δρόμο για την φυλακή πήραν πριν από λίγο οι δύο ψαράδες που κατηγορούνται για την δολοφονία του ιστορικού στελέχους του ΠΑΣΟΚ Σήφη Βαλυράκη, τον Ιανουάριο του 2021, σε θαλάσσια περιοχή της Ερέτριας.

Οι δύο ψαράδες που αντιμετωπίζουν την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από πρόθεση κατά συναυτουργία σε βάρος του Σήφη Βαλυράκη, προφυλακίστηκαν με σύμφωνη γνώμη του Ανακριτή και του Εισαγγελέα Πρωτοδικών Χαλκίδας.

Η μαραθώνια διαδικασία των απολογιών τους που διήρκησε εννέα ώρες. Στις απολογίες τους αρνήθηκαν την κατηγορία ότι προσέγγισαν με το αλιευτικό τους σκάφος, το φουσκωτό του 78χρονου πολιτικού, οδηγώντας στο θάνατο του. Όπως είπαν, την επίμαχη ημέρα δεν πήγαν για δουλειά με το ψαροκάικο τους, αλλά ήταν στο σπίτι με τις οικογένειες τους. Μάλιστα, ζήτησαν να εξεταστούν ως μάρτυρες συγγενικά και φιλικά τους πρόσωπα, τα οποία θα επιβεβαιώσουν τον ισχυρισμό τους. Επίσης, προσκόμισαν φωτογραφίες από drone που δείχνουν πως το αλιευτικό τους σκάφος ήταν δεμένο στο λιμάνι την επίδικη ημέρα και ώρα.

Ο ένας από τους δύο ψαράδες είχε αναφέρει σχετικά σε πρόσφατες δηλώσεις του: «Εκείνη την ημέρα εμείς δεν πήγαμε στη δουλειά. Στις 24/01 ήμασταν με τις οικογένειες μας σπίτι. Είχαμε καλέσει και τον μπατζανάκη μου και μιλήσαμε και στο κινητό. Δεν βγήκα καθόλου από το σπίτι εκείνη την ημέρα, είχαμε έρθει από ταξίδι. Είμαι 40 χρόνια στη θάλασσα… Τώρα πώς μας κατηγόρησε αυτός ο ψευδομάρτυρας ότι μας είδε να χτυπάμε τον κ. Βαλυράκη με το κοντάρι… Το σκάφος μου ήταν δεμένο στο λιμάνι, το γράφει και η φωτογραφία του drone. Η ώρα που λέει ότι χτυπούσαμε, εμείς είμαστε δεμένοι στο λιμάνι».

Φραστικό επεισόδιο

Αντίθετα, η οικογένεια Βαλυράκη καταγγέλλει πως υπάρχουν στοιχεία που αποδεικνύουν την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από πρόθεση. Ως γνωστόν, αυτόπτης μάρτυρας φέρεται να αναγνωρίζει τους δύο κατηγορούμενους ψαράδες πως είχαν φραστικό επεισόδιο με τον Σήφη Βαλυράκη και στη συνέχεια ο ένας από τους δύο να τον χτυπά με ένα κοντάρι, ο 78χρονος πολιτικός να έπεσε από το φουσκωτό του στη θάλασσα και να τραυματίζεται θανάσιμα από την προπέλα του σκάφους του.

Με τις απολογίες τους οι δύο ψαράδες δεν έπεισαν τον ανακριτή και τον εισαγγελέα Χαλκίδας, που αποφάσισαν την προφυλάκιση τους. Έξω από το δικαστικό μέγαρο της πόλης είχαν συγκεντρωθεί από νωρίς συγγενικά και φιλικά τους πρόσωπα για να τους συμπαρασταθούν.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This