Τίτλοι τέλους στη δίκη του Λιγνάδη, που μετατράπηκε σε… θέατρο λόγω Κούγια

Παντού εχθρούς «βλέπει» ο σκηνοθέτης! Πρόταση ενοχής από τον εισαγγελέα

Must Read

Εφτασε η ώρα της κρίσης για τον Δημήτρη Λιγνάδη, καθώς, εκτός απροόπτου, σήμερα θα ακούσει την ετυμηγορία του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου για τις υποθέσεις βιασμού των τεσσάρων ανήλικων και ενήλικων ανδρών, για τις οποίες κατηγορείται.

Επειτα από τη μαραθώνια αγόρευση του συνηγόρου του, Αλέξη Κούγια, ο οποίος ανέγνωσε στο δικαστήριο 230 σελίδες και τις ενεχείρισε στην έδρα, έφτασε η στιγμή της απόφασης. Δικαστές και ένορκοι καλούνται, ύστερα από μια πολύμηνη ακροαματική διαδικασία, να αποφασίσουν για την τύχη του τέως καλλιτεχνικού διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου, ο οποίος έχει αρνηθεί κατηγορηματικά τις κατηγορίες που του αποδίδονται, κάνοντας λόγο για σκευωρία που στήθηκε σε βάρος του.

«Συναντήθηκαν παρά πολλές επιθυμίες από συνιστώσες που οδηγούν σε μία συνισταμένη. Κάποιοι άνθρωποι είχαν κάποια πικρία προσωπική από μένα, είχαν προσωπικά κίνητρα. Υπάρχει αυτή η πρώτη ύλη. Υπάρχουν τριβές και προστριβές από ηθοποιούς, μέχρι και έχθρα προς το πρόσωπό μου, και υπάρχουν μεγάλες προστριβές και διαμάχες με το Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών Υπάρχει μια ομάδα δημοσιογράφων και influencers του ψευδοαριστερού χώρου που βρέθηκαν απέναντί μου και θέλησαν να κλονίσουν την κυβέρνηση, ότι ήμουν τάχα μια λάθος επιλογή της» υποστήριξε μεταξύ άλλων ο σκηνοθέτης στην απολογία του. Ωστόσο, δεν έπεισε τον εισαγγελέα του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου, ο οποίος σε μια πρόταση «φωτιά» εισηγήθηκε την ενοχή του για τις τρεις από τις τέσσερις υποθέσεις βιασμού.

«Οτι ο κατηγορούμενος ήταν αναγνωρίσιμος δεν αναιρεί τη διάπραξη. Τα θύματα λόγω ανηλικότητας, καταγωγής και οικογενειακής κατάστασης ήταν εύκολος στόχος, γιατί διασφάλιζαν τη σιγουριά ότι δεν θα αποκάλυπταν τι συνέβη. Η αναγνωρισιμότητα και η λάμψη δεν αναιρεί την ανάγκη ικανοποίησης της σεξουαλικής του ορμής. Κοινός παρονομαστής ήταν η ικανοποίηση της σεξουαλικής ορμής του κατηγορουμένου και κοινό χαρακτηριστικό το περιβάλλον των παθόντων» επεσήμανε χαρακτηριστικά.

Το δικαστήριο άνοιξε την αυλαία του στις 11 Φεβρουαρίου και εξέτασε δεκάδες μάρτυρες. Από τη βάσανο του ακροατηρίου πέρασαν τρεις από τους τέσσερις άνδρες που κατήγγειλαν τον Λιγνάδη, ενώ ένας μηνυτής επέλεξε να μην εμφανιστεί στη δίκη, με αποτέλεσμα να αποβληθεί από την υποστήριξη της κατηγορίας.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This