Η πρόεδρος της δίκης Λιγνάδη και οι περίεργες ευαισθησίες

Ποιοι χαίρονται για τις αποφάσεις της Παναγιώτας Γιούπη;

Must Read

«Μεθοδεύετε την αθώωση του Λιγνάδη», κατήγγειλε ο δικηγόρος Γιάννης Βλάχος που παρίστατο ως πολιτική αγωγή υπέρ των θυμάτων του Δημήτρη Λιγνάδη, απευθυνόμενος στην πρόεδρο της έδρας Παναγιώτα Γιούπη.

Εντέλει η καταγγελία του αποδείχτηκε «προφητική». Όπως προέκυψε από την όλη διαδικασία, ειδικά όμως από την απόφαση, όντως η πρόεδρος έδειξε μία απίστευτη «ελαφρότητα» συγκριτικά με τα εγκλήματα για τα οποία εντέλει καταδικάστηκε ο γνωστός σκηνοθέτης, αναπόσπαστο κομμάτι του συστήματος εξουσίας.

Πράγμα περίεργο, διότι η Παναγιώτα Γιούπη δεν φημίζεται για την «ανοχή» της στο έγκλημα. Ποιος άλλωστε θα μπορούσε να είναι «ανεκτικός» μπροστά σε εγκλήματα που αφορούν ανήλικα παιδιά; Η μόνη περίοδος, που είχε επικριθεί για τις αποφάσεις της, ήταν εκείνη κατά την οποία διετέλεσε αθλητική δικαστής. Δημοσιεύματα τότε, μιλούσαν για σκανδαλώδεις αποφάσεις, υπέρ του… Πειραιά.

Από τότε, κύλησαν χρόνια και τώρα για πρώτη φορά, το σύνολο των δημοσιογράφων που κάλυψαν την δίκη, παρατήρησαν ξανά μία σκανδαλώδη ανοχή προς την υπεράσπιση και συγκεκριμένα τον δικηγόρο του Λιγνάδη, Αλέξη Κούγια.

«Ξεκίνησα να παρακολουθώ τη δίκη του Δημήτρη Λιγνάδη μία μέρα μετά την κατάθεση του Νίκου Σ. Την ημέρα που ο συνήγορος υπεράσπισης του βιαστή –σύμφωνα με την απόφαση της Δικαιοσύνης– Αλέξης Κούγιας τον εξέτασε. Αυτό που παρακολούθησα στην αίθουσα του Μεικτού Ορκωτού Δικαστηρίου, με έκανε να βγω από την αίθουσα να πάρω μια ανάσα. Για να μην κάνω εμετό. Δεν έκανα και αποφάσισα να μείνω εκεί να καταγράφω και να μεταφέρω όλα όσα θα μπορούσαν να κάνουν μια από πριν συμφωνημένη απόφαση –όπως όλα τα στοιχεία δείχνουν τελικά– να φρενάρει. Η διαδικασία που ακολουθήθηκε ήταν εμφανώς παράξενη. Η έδρα, η πρόεδρος της δίκης, Παναγιώτα Γιούπη, ήταν αδιάλλακτη ως προς την πολιτική αγωγή και εντελώς ελαστική όσον αφορά την υπεράσπιση», αναφέρει χαρακτηριστικά η Μαρία Κεφαλά, έμπειρη και έγκριτη δημοσιογράφος στο www.2020mag.gr.

Την θέση της δημοσιογράφου τεκμηριώνει πλέον και η ίδια η ελληνική δικαιοσύνη, καθώς η εισαγγελέας Eφετών Βασιλική Χαλβά, άσκησε έφεση στο σκέλος εκείνο της απόφασης με την οποία ο Δημήτρης Λιγνάδης, κρίθηκε, κατά πλειοψηφία, αθώος για την πρώτη κατηγορία σε βάρος του και συγκεκριμένα για βιασμό ανηλίκου άνδρα, το 2011. Η εισαγγελέας έκρινε ότι από την ακροαματική διαδικασία, τα στοιχεία, τους μάρτυρες και την μαρτυρία του ίδιου του μηνυτή, προκύπτει πως το συγκεκριμένο αδίκημα έχει τελεστεί.

Ακόμη, η εισαγγελική λειτουργός άσκησε έφεση και κατά του σκέλους εκείνου της απόφασης που αφορά το ύψος των ποινών που επιβλήθηκαν στον Δημήτρη Λιγνάδη για τις δυο περιπτώσεις βιασμών για τις οποίες κρίθηκε ένοχος.

Οι περιπτώσεις, πάντως, που κατηγορούμενοι έχουν πανηγυρίσει για τις αποφάσεις της κ. Γιούπη, έχουν ένα κοινό σημείο: οι κατηγορούμενοι δεν ήταν «ξυπόλητοι»…

Ένα παλαιότερο δημοσίευμα ιστοσελίδας που ασχολείται με τα νέα του βόλεΐ, αποκαλύπτει ότι και στον Πειραιά, την περίοδο που η συγκεκριμένη πρόεδρος, ήταν αθλητική δικαστής, κάποιοι είχαν φωνάξει… «γιούπι» για τις αποφάσεις της.

Γράφει χαρακτηριστικά: «Με έγγραφη επίπληξη τιμωρήθηκε ο Ολυμπιακός και με έναν μήνα απαγόρευση ο έφορος για όσα συνέβησαν στον αγώνα με την ΑΕΚ. Στον Πειραιά μάλλον θα πρέπει να φωνάζουν… γιούπι καθώς η αθλητική δικαστής Παναγιώτα Γιούπη …. δεν έλαβε υπόψιν της τις εκθέσεις των διαιτητών αλλά βασίστηκε σε άλλα αποδεικτικά στοιχεία. Στην περίπτωση του ΑΕΚ – Ολυμπιακός έκρινε πιο αξιόπιστες τις εκθέσεις του παρατηρητή και της αστυνομίας από τις εκθέσεις των …διαιτητών! Που ήταν οι μόνοι μέσα στο γήπεδο…»

Μπορεί οι υποθέσεις να είναι ετεροβαρείς, αλλά όταν οι συνήγοροι της πολιτικής αγωγής, οι δικηγόροι των θυμάτων δηλαδή καταγγέλλουν ότι η πρόεδρος αρνήθηκε να δεχτεί φωτογραφίες, ατράνταχτα στοιχεία και εκθέσεις επιβαρυντικές για τον Λιγνάδη που συλλέχθηκαν και συντάχθηκαν από τις αρμόδιες αρχές, διαψεύδοντας μάλιστα τον βασικό μάρτυρα υπεράσπισης, τότε δικαίως η πλευρά του κατηγορουμένου φωνάζει και πάλι «γιούπι και ζήτω» για την πρόεδρο…

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This