Κινείται νομικά η Λίλιαν Αρχοντή μετά τη βάναυση συμπεριφορά αστυνομικών στην κόρη της

Οι τρεις συνήγοροί της με ανακοίνωσή τους έκαναν γνωστό ότι η ηθοποιός κινήθηκε νομικά

Must Read

Τη νομική οδό παίρνει τελικά η υπόθεση της σοκαριστικής καταγγελίας της ηθοποιού Λίλιαν Αρχοντή για ένστολη βία ενάντια στην ίδια και την κόρη της Χριστίνα Ιουστίνα, που έγινε γνωστή προχθές μέσω αποκλειστικού πρωτοσέλιδου δημοσιεύματος της «Espresso» και αναπαρήχθη από την πλειονότητα των ελληνικών ιστοσελίδων.

Οπως ισχυρίστηκε, μιλώντας στην εφημερίδα μας, η τηλεοπτική «Φιόνα» της θρυλικής τηλεοπτικής σειράς «Κωνσταντίνου και Ελένης» και η 22χρόνη κόρη της, που όταν ήταν μικρή είχε υποδυθεί την «Μπουλίτσα» στο «Καφέ της Χαράς», την Κυριακή 31 Ιουλίου υπέστησαν βάναυση συμπεριφορά από δύο αστυνομικούς σε πλατεία του κέντρου, κοντά στον Κολωνό. Σύμφωνα με την καταγγελία, μάλιστα, ο ένας έφτασε στο σημείο να ρίξει στο πεζοδρόμιο την 22χρονη και να την πατήσει με το πόδι του, ενώ αργότερα της τράβηξε το στήθος και τη χαστούκισε!

Με σχετική ανακοίνωση που εξέδωσαν οι δικηγόροι Ελλη Ρούσσου, Αντώνιος Βαχαβιόλος και Γιάννης Απατσίδης αναφέρουν: «Συμπαραστεκόμαστε, ως συνήγοροι υπεράσπισης της Λίλιαν Αρχοντή, ηθοποιού, και της κόρης της, Χριστίνας Ιουστίνας Αρχοντή, φοιτήτριας του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και ηθοποιού, θυμάτων απρόκλητης και αυθαίρετης αστυνομικής βίας και αυθαιρεσίας από αστυνομικό, ο οποίος, μάλιστα, κατασκεύασε σε βάρος τους τα γνωστά εγκλήματα της αντίστασης και της απείθειας, τα οποία διαχρονικά αποτελούν τον μανδύα της αξιόποινης δράσης αστυνομικών, οι οποίοι ενίοτε παραπλανούν ακόμη και εισαγγελικούς λειτουργούς χαλκεύοντας τα πραγματικά περιστατικά».

Oπως τονίζεται, μάλιστα, στη συνέχεια η υπόθεση θα οδηγηθεί στις δικαστικές αίθουσες τον ερχόμενο Οκτώβριο. «Η παραβίαση των θεμελιωδών ατομικών δικαιωμάτων τους προκύπτει από το ίδιο το δικογραφικό υλικό και θα αναδειχθεί κατά την επ’ ακροατηρίω διαδικασία στις 18-10-2022, οπότε θα εξεταστούν πολλοί αψευδείς μάρτυρες, εκτός των άλλων και μέλη του ΣΕΗ. Συγχρόνως, θα ασκήσουμε κάθε νόμιμο δικαίωμα και κάθε ένδικο μέσο για τη διερεύνηση και τον καταλογισμό των ευθυνών για τη βάναυση μεταχείρισή τους, με την επισήμανση ότι τόσο η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών όσο και το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. έχουν εκ του νόμου τη δέσμια αρμοδιότητα να ελέγχουν και να αξιολογούν την αστυνομική βία και αυθαιρεσία» γράφουν από κοινού οι τρεις νομικοί και συνεχίζουν:

«Ο τεταγμένος ρόλος της Αστυνομίας είναι η εγγυητική διασφάλιση των ατομικών και κοινωνικών δικαιωμάτων, και ουχί η ενοχοποίηση αθώων πολιτών που προηγουμένως θυματοποιούν κατά την επιβολή του δόγματος “Νόμος και Τάξη”. Η παραβίαση των δικαιωμάτων των πολιτών με κάθε μορφής βία αποτελεί αποκρουστική και καταδικαστέα πράξη που προσβάλλει την αξία του ατόμου, τραυματίζει τη δημοκρατική υπόσταση της κοινωνίας μας και υπονομεύει το κράτος δικαίου. Η ατιμωρησία και η θεσμική συγκάλυψη παρόμοιων περιστατικών, όπως έχει γίνει συχνά στο παρελθόν, οδηγεί με βεβαιότητα στην επανάληψή τους».

Δείτε επίσης: Θύματα ένστολης βίας η Λίλιαν Αρχοντή και η κόρη της: «Ο αστυνομικός πατούσε το παιδί στην πλάτη με το πόδι του»

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This