Στο σκαμνί η μάνα των δύο αδερφών που έθαψαν στην αυλή του σπιτιού του τον Βασίλη Μελενικλή

Θα λογοδοτήσει για το αδίκημα της υπόθαλψης εγκληματία, γιατί ήξερε ότι οι γιοι τηςέκαναν τον φόνο

Must Read

Καταιγιστικές είναι οι εξελίξεις σχετικά με την υπόθεση «θρίλερ» του θανάτου του Βασίλη Μελενικλή στην Αλιστράτη Σερρών, που είχε καθηλώσει το πανελλήνιο τον Ιούνιο του 2018.

Το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Δράμας αποφάσισε την παραπομπή σε δίκη της μητέρας των δύο αδελφών που έθαψαν στην αυλή του σπιτιού τους τον άτυχο άνδρα, όπως, επίσης, και του ανθρώπου που κατηγορείται ότι τους πούλησε τις ναρκωτικές ουσίες, που αποδείχθηκαν μοιραίες για τη ζωή του.

Ειδικότερα, με βούλευμα που εκδόθηκε στις 12 Αυγούστου, η Σ.Π. θα καθίσει στο εδώλιο του Μονομελούς Εφετείου Θράκης, ώστε να λογοδοτήσει για το αδίκημα της υπόθαλψης εγκληματία, αφού «γνώριζε πως οι δύο γιοι της σκότωσαν τον Βασίλη Μελενικλή, αλλά δεν ειδοποίησε τις Αρχές».

Το σημείο όπου έθαψαν τον 37χρονο

Παράλληλα, ο κατηγορούμενος Γ.Κ. θα δικαστεί για το αδίκημα της διακίνησης ναρκωτικών ουσιών, αφού στο βούλευμα αναφέρεται πως πούλησε στα δύο αδέλφια ποσότητα ηρωίνης, τόσο την ημέρα που το θύμα επισκέφτηκε το σπίτι τους όσο και σε διάφορα άλλα χρονικά διαστήματα.

Ολα άρχισαν στις 3 Απριλίου 2018, όταν χάθηκαν τα ίχνη του 37χρονου Βασίλη από την Προσοτσάνη Δράμας. Προηγουμένως, είχε πάρει 2.000 ευρώ από τη γιαγιά του για να πληρώσει προγραμματισμένη χειρουργική επέμβαση στο χέρι, στη Θεσσαλονίκη. Ωστόσο, δεν έφτασε ποτέ στον προορισμό του, αντιθέτως πήρε ταξί και πήγε στην Αλιστράτη Σερρών.

«Φως στο τούνελ»

Εκτοτε, η Αστυνομία τον αναζητούσε και οι δικοί του απευθύνθηκαν στο «Φως στο τούνελ» της Αγγελικής Νικολούλη. Το κουβάρι της υπόθεσης άρχισε να ξετυλίγεται, όταν ένας ταξιτζής τηλεφώνησε στην εκπομπή, λέγοντας: «Τον θυμάμαι τον νεαρό, τον πήγα με το ταξί μου σ’ ένα σπίτι στην Αλιστράτη. Λίγο προτού κατέβει από το αυτοκίνητο, μιλούσε στο τηλέφωνο με κάποιον άνδρα». Τότε η ερευνητική ομάδα έφτασε στο σπίτι και ήρθε σε επαφή με τον Ιωάννη και τον Ιάκωβο Παπαϊωαννίδη, οι οποίοι έμεναν εκεί μαζί με τη μητέρα τους.

Ο Βασίλης Μελενικλής

Στην αρχή ο ένας από αυτούς ισχυρίστηκε πως δεν τον γνώριζε καλά και πως τον είχε συναντήσει λίγες φορές. «Δεν είμαι σίγουρος αν ήταν 3 Απριλίου, πάντως ήρθε και χτύπαγε τις πόρτες δυνατά, φώναζε. Δεν τον δέχτηκα, του είπα να φύγει και κατέβηκε προς τα κάτω» υποστήριξε. Στις επίμονες ερωτήσεις της δημοσιογράφου άρχισε να μπερδεύει τα λόγια του και προσπάθησε να την αποπροσανατολίσει, λέγοντάς της πως είχε δει για τελευταία φορά τον Βασίλη μαζί με έναν Ρωσοπόντιο και πως είχε καταθέσει γι’ αυτό στην Αστυνομία.

Λίγες εβδομάδες αργότερα ο 37χρονος εντοπίστηκε νεκρός και θαμμένος στην αυλή του σπιτιού των δύο αδελφών. Οι ίδιοι ομολόγησαν ότι έκαναν όλοι μαζί χρήση ναρκωτικών και ότι ο Βασίλης κατέληξε από αυτά κι έτσι τον έθαψαν στον κήπο τους, αντί να καλέσουν ασθενοφόρο.

Tραγικό φιναλε από υπερβολική δόση ναρκωτικών για τα δύο αδέλφια

Ο «κύκλος αίματος» δεν έκλεισε με τον Βασίλη Μελενικλή, αφού τραγική ήταν η κατάληξη και για τα δύο αδέλφια που τον έθαψαν στην αυλή τους. Σε διάστημα οκτώ μηνών από την εξιχνίαση της υπόθεσης, ο Ιάκωβος και ο Ιωάννης Παπαϊωαννίδης εντοπίστηκαν νεκροί, έχοντας λάβει υπερβολική δόση ναρκωτικών.

Συγκεκριμένα, η μητέρα των δύο ανδρών βρήκε αρχικά νεκρό τον Ιάκωβο, τον Ιούλιο του 2018, μέσα σε εγκαταλειμμένη αποθήκη, ενώ δίπλα του ήταν σε λιπόθυμη κατάσταση και ο αδελφός του, που τότε κατάφερε να ξεφύγει τον κίνδυνο χάρη στους γιατρούς του Νοσοκομείου Δράμας.

Ωστόσο, ο Ιωάννης δεν φάνηκε να ταρακουνήθηκε, αφού συνέχισε να κάνει χρήση ναρκωτικών, και έτσι, σχεδόν επτά μήνες αργότερα, στις 24 Φεβρουαρίου 2019, σε ηλικία 37 ετών, βρέθηκε νεκρός, έχοντας δίπλα του τα σύνεργα για τη δόση του. Ακόμα μία φορά η μάνα ήταν εκείνη που εντόπισε το παιδί της νεκρό, στο υπνοδωμάτιό του.

Oπως είχε δηλώσει τότε ο ιατροδικαστής Νικόλαος Κιφνίδης, ο άνδρας πέθανε από υπερβολική δόση: «Η ίδια αιτία θανάτου με τον αδελφό του, ναρκωτικά. Οξύτατο εγκεφαλικό και πνευμονικό οίδημα. Ούτε εκδορές ούτε τίποτα άλλο, παθολογικά αίτια δεν υπάρχουν. Ελήφθησαν ούρα και αίμα, και στάλθηκαν στη Θεσσαλονίκη, στο πανεπιστήμιο, για την τοξικολογική εξέταση. Τον βρήκε η μητέρα του μέσα στο δωμάτιό του, στο σπίτι τους στην Αλιστράτη».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This