Απεργία πείνας από τον έγκλειστο Σακκά για το καθεστώς εξαίρεσης

Must Read

Με ανοιχτή επιστολή του σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου, ο έγκλειστος στις Φυλακές Κορυδαλλού αναρχικός Κώστας Σακκάς καταγγέλλει ότι «στερείται σειρά βασικών δικαιωμάτων του».

Από την Κυριακή, μάλιστα, ξεκίνησε απεργία πείνας με αίτημα «να σπάσει το καθεστώς εξαίρεσης», υποστηρίζοντας ότι με την επιβολή των περιορισμών που του έχει τεθεί στερείται «το δικαίωμα στα ευεργετικά ημερομίσθια, αποκλείοντάς με από τα εκπαιδευτικά προγράμματα, απαγορεύοντάς μου να συμμετέχω σε οποιαδήποτε δραστηριότητα λαμβάνει χώρα στο εσωτερικό της φυλακής».

Ο Κώστας Σακκάς είχε συλληφθεί για πρώτη φορά τον Δεκέμβριο του 2010, κατηγορούμενος για εμπλοκή στην τρομοκρατική οργάνωση «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς». Μετά το πέρας του ανώτατου ορίου της προφυλάκισης για τρομοκρατία (30 μήνες) τον Ιούνιο του 2013, το Συμβούλιο Εφετών αποφάσισε νέα παράταση της κράτησής του και ξεκίνησε απεργία πείνας, η οποία πυροδότησε μεγάλο κύμα αλληλεγγύης μεταξύ των ατόμων του αντιεξουσιαστικού χώρου.

Αφέθηκε ελεύθερος με απόφαση του Συμβουλίου Εφετών και το 2014 συνελήφθη ξανά για παραβίαση των όρων αποφυλάκισης, αλλά αθωώθηκε τελεσίδικα. Το 2015 καταδικάστηκε ερήμην σε κάθειρξη 16 ετών για ένταξη σε τρομοκρατική οργάνωση και άλλα αδικήματα και τον Αύγουστο του 2016 συνελήφθη και πάλι, ύστερα από καταδίωξη στη Σπάρτη.

Αποφυλακίστηκε το 2018 και φέτος τον Ιούνιο συνελήφθη έπειτα από απόπειρα ληστείας στο ΑΤΜ του Νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ, κρίθηκε προφυλακιστέος και τους τελευταίους έξι μήνες κρατείται στον Κορυδαλλό.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This