Κυριακή 13/6/2021

Αφού δεν ήσασταν έτοιμοι, γιατί κυβερνήσατε;

Δεν ανακάλυψαν, ούτε την Αμερική ούτε τον τροχό το 2019! Απλά ομολόγησαν (πρωτίστως στον εαυτό τους) το αυτονόητο…

Το ερώτημα λοιπόν, αν ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν -ή όχι- έτοιμος να κυβερνήσει το 2015 επανήλθε σαν… φάρσα στον ΣΥΡΙΖΑ, όπου (θεωρητικά) όλοι, πλην του κυρ Αλέκου, ομολογούν με τον έναν ή τον άλλο τρόπο ότι  είναι αναγκαίο κάποια στιγμή να γίνει σκληρή και ουσιαστική αυτοκριτική για τα αίτια της τριπλής εκλογικής ήττας και να μην συνεχίσουν να κρύβουν τα «σκουπίδια κάτω από το χαλί».

Και το ερώτημα δεν είναι σημερινό, αλλά έχει ρίζες βαθιές, μια και τέθηκε για πρώτη φορά πριν από τουλάχιστον πέντε χρόνια. Όταν το κόμμα της –τότε- αξιωματικής αντιπολίτευσης βρέθηκε από το 3% στο 30 και όλοι αναρωτιόντουσαν «μα καλά, μπορούν να κυβερνήσουν;».

Δηλαδή πολύ πριν Βούτσης, Δραγασάκης και Κούλογλου ομολογήσουν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν ήταν έτοιμος να κυβερνήσει, χωρίς να αναφερθούμε σε αυτούς που κατά κόρον το ψιθυρίζουν στους διαδρόμους.

Ας μην ξεχνάμε βέβαια ότι ο κύριος Λαφαζάνης και οι «σύντροφοί του» έχουν δεχθεί επιθέσεις όταν έλεγε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν διέθετε τα… ταλέντα για να κυβερνήσει.

Εκείνη δε, την εποχή οι κ. Βούτσης και Δραγασάκης όχι μόνο δεν προβληματίζονταν αν το κόμμα και τα στελέχη ήταν έτοιμα να κυβερνήσουν αλλά με «όπλο» την τιμωρητική ψήφο του Ελληνικού λαού έγιναν «Λουδοβίκοι» κάνοντας σημαία το περίφημο «Letat cest moi» (ελληνιστί «το κράτος είμαι εγώ»).

Το απογοητευτικό είναι ότι ο Γιάννης Δραγασάκης, ήταν υπεύθυνος για τη στελέχωση του κυβερνητικού μηχανισμού, που σημαίνει ότι γνώριζε από πρώτο χέρι τις μεγάλες ελλείψεις και τις πολλές αδυναμίες που υπήρχαν.

Και τώρα οι δύο βετεράνοι της Αριστεράς επιχειρούν να κάνουν τη αυτοκριτική τους έχοντας παράπλευρους λόγους, δηλώνοντας «παρόντες» στην οργάνωση της επόμενης μέρας του ΣΥΡΙΖΑ, σπεύδοντας να προσφέρουν… υπηρεσίες στον Αλέξη Τσίπρα.

Κι αυτό γιατί μετατοπίζουν τη συζήτηση, αναφορικά με την αποτυχία, πολύ πίσω, «πετώντας τη μπάλα στην εξέδρα» και μη εστιάζοντας τη σχετική συζήτηση αποκλειστικά στη διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και στα πολλά και μεγάλα λάθη που έγιναν κατά την τετραετία, με πρωταγωνιστές κυρίως, πρόσωπα του στενού περιβάλλοντος του κ. Τσίπρα αλλά και προσωπικά του ίδιου του πρώην πρωθυπουργού.

Τελικά δεν κατάλαβαν τίποτα…

Με αυτά και με εκείνα ο ΣΥΡΙΖΑ δείχνει να μην έχει καταλάβει γιατί έχασε στην αναμέτρηση της 7ης Ιουλίου, αναπαράγοντας εικόνες προς τα έξω που δεν παραπέμπουν σε σοβαρό κόμμα εξουσίας.

«Το 2015 δεν ήμασταν έτοιμοι να κυβερνήσουμε» δήλωσε αρχικά ο κ. Βούτσης, προκαλώντας θύελλα αρνητικών σχολίων, αν και μετά πήγε να τα μαζέψει.

«Επειδή διάφοροι σπεύδουν, κακεντρεχώς, να εκμεταλλευτούν οτιδήποτε: Και σοβαρή προετοιμασία είχαμε κάνει και πάντα υπάρχουν θέματα και καταστάσεις πέρα από την όποια προετοιμασία. Ο Νίκος Βούτσης είχε δίκιο για όσους αναζητούν την ουσία και όχι την ατάκα» έσπευσε να σημειώσει στο twitter ο Γιάννης Δραγασάκης, υπερασπιζόμενος τον πρώην πρόεδρο της Βουλής.

Το ερώτημα, πάντως, που βρίσκεται στα χείλη όσων δεν ζουν στους κομματικούς διαδρόμους αλλά στην πραγματική ζωή είναι το εξής απλό: «Αφού δε είσασταν έτοιμοι για να κυβερνήσετε τότε, γιατί κυβερνήσατε;», διαψεύδοντας με τον πλέον τραγικό τρόπο τις ελπίδες του ελληνικού λαού για έξοδο από τη μέγκενη της λιτότητας.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ