Η Novartis πληρώνει πρόστιμο μαμούθ στην Αμερική, για δίωξη με τον νόμο περί λαδώματος πολιτικών!

Must Read

Συγκεκριμένα, πρόστιμο 225 εκατομμυρίων $ καλείται να πληρώσει η Novartis  Hellas στην Αμερική για δίωξη που κινήθηκε με βάση το νόμο για διαφθορά κρατικών αξιωματούχων του εξωτερικού (FCPA). Στην ανακοίνωση φυσικά δεν αναφέρεται τίποτα για λάδωμα πολιτικών, γιατί απλούστατα ο εξωδικαστικός συμβιβασμός – όπως έγινε και με την Siemens – δεν προχωρά την υπόθεση περαιτέρω και περιλαμβάνει δήλωση κοινής αποδοχής. Το γεγονός όμως ότι οι αμερικανικές αρχές κινήθηκαν με τον νόμο περί χρηματισμού ξένων κρατικών αξιωματούχων και πολιτικών προσώπων, δείχνει ότι σίγουρα βρήκαν ατράνταχτα στοιχεία και εξανάγκασαν την εταιρεία να συρθεί στον συμβιβασμό.

Η Ελλάδα αποδεικνύει ότι είναι μπανανία!

Έτσι, το αμερικανικό δημόσιο έβγαλε εκατοντάδες εκατομμύρια για μία υπόθεση που ζημίωσε την Ελλάδα με δισεκατομμύρια. Και εκεί που θα περίμενε κανένας ότι ήδη ο Φρουζής και η παρέα του θα είχαν οδηγηθεί στις φυλακές προκειμένου να ομολογήσουν ποιους πολιτικούς και κρατικούς αξιωματούχους έχουν λαδώσει, εδώ διενεργείται προανακριτική για τον αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης ο οποίος προσπάθησε να διαλευκάνει το σκάνδαλο!

Και φυσικά, οι απατεώνες της πολυεθνικής, αντί να πληρώσουν το πρόστιμο που τους αναλογεί στην Ελλάδα, έδωσαν κάποια εκατομμύρια σε μία εταιρεία δημοσίων σχέσεων προκειμένου να τους στήσει όλο αυτό το παραμύθι περί σκευωρίας. Και αυτή τη στιγμή να βλέπουμε δημοσιεύματα σε σάιτ ότι δήθεν δεν αποδείχτηκε δωροδοκία πολιτικών! Δηλαδή σα να λέμε ότι γίνεται έρευνα ανθρωποκτονίας, αλλά δεν υπάρχει νεκρός!

Δείτε τι ακριβώς σημαίνει ο νόμος περί διαφθοράς κρατικών αξιωματούχων και πολιτικών του εξωτερικού, με βάση τον οποίον κινήθηκε η δίωξη των αμερικανικών αρχών κατά της Novartis

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This