Στόχος τεσσάρων θρασύτατων ληστών το ΑΤΜ εντός του εργοστασίου της ΛΑΡΚΟ!

Ακινητοποίησαν τον σαστισμένο φύλακα του χώρου και, κατόπιν, έδρασαν ανενόχλητοι

Must Read

«Κινηματογραφική» επιδρομή έκανε τα ξημερώματα της πρώτης εργάσιμης ημέρας του νέου χρόνου στο εργοστάσιο της ΛΑΡΚΟ, στη Λάρυμνα της Φθιώτιδας, μια ομάδα τεσσάρων κακοποιών, οι οποίοι ακινητοποίησαν τον φύλακα, απειλώντας ότι θα τον σκοτώσουν, ανατίναξαν με εκρηκτικά το ΑΤΜ τράπεζας που βρίσκεται εντός των εγκαταστάσεων και άρπαξαν τις κασετίνες με τα χρήματα!

Ήταν περίπου 4 τα ξημερώματα όταν οι τέσσερις άντρες που φορούσαν κουκούλες, εισέβαλαν στο εργοστάσιο. Προφανώς είχαν χαρτογραφήσει το χώρο και γνώριζαν ότι υπάρχει φύλακας, τον οποίο ακινητοποίησαν και πήραν τα κινητά τηλέφωνά του. Στη συνέχεια κινήθηκαν οργανωμένα στο σημείο μετά τη 2η Πύλη, όπου ήταν στεγασμένο το ΑΤΜ, για τις ανάγκες των εργαζομένων.

Αν και στο παρελθόν οι δράστες είχαν ανατινάξει ΑΤΜ με τη μέθοδο Plofkraak, προσαρμόζοντας λάστιχο ποτίσματος και φιάλη υγραερίου, οι τέσσερις κουκουλοφόροι ανατίναξαν το μηχάνημα αυτόματων συναλλαγών με τη χρήση εκρηκτικών. Από την έκρηξη προκλήθηκαν σοβαρές υλικές ζημιές στις εγκαταστάσεις της ΛΑΡΚΟ, ενώ οι δράστες διέφυγαν και αναζητούνται, χωρίς να έχει γίνει γνωστό πόσα χρήματα άρπαξαν.

Κλιμάκια της Σήμανσης και της Ασφάλειας της Διεύθυνσης Αστυνομίας Στερεάς Ελλάδας έφτασαν στο εργοστάσιο για αυτοψία και περισυλλογή ευρημάτων, και οι αστυνομικοί πήραν κατάθεση από τον σοκαρισμένο φύλακα.

Παρόμοιες διαρρήξεις

Ανάλογο modus operandi με εκρηκτικά είχαν χρησιμοποιήσει πρόσφατα οι δράστες δύο παρόμοιων διαρρήξεων σε ΑΤΜ. Στις 19 Δεκεμβρίου, στις 4.30 τα ξημερώματα, τρεις άγνωστοι, με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά τους, έδεσαν με συρματόσχοινο τα ρολά τράπεζας στις Ερυθρές, στα σύνορα Βοιωτίας και Αττικής, και τα «ξήλωσαν», τραβώντας τα με το όχημά τους. Στη συνέχεια ανατίναξαν με εκρηκτικά ένα μέρος του ΑΤΜ και άρπαξαν τις κασετίνες με τα χρήματα.

Είχε προηγηθεί τα ξημερώματα του Σαββάτου 5 Δεκεμβρίου παρόμοια διάρρηξη με αυτοσχέδιο εκρηκτικό μηχανισμό σε ΑΤΜ που στεγαζόταν σε κατάστημα στο ισόγειο πολυκατοικίας, στην οδό Αγνώστου Στρατιώτου, στην περιοχή της Πολίχνης Θεσσαλονίκης.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This