Κάντε τώρα εξεταστική για το Μάτι!

Τι προέκυψε από την έρευνα του ανακριτή που ζητά να διωχθούν για κακούργημα

Must Read

«Έγκλημα στο Μάτι»! Έπαιξαν με τις ζωές των ανθρώπων για να ευνοηθούν στην ιεραρχία επί ποίας κυβερνήσεως; Ποιος «καθάρισε» και αναβάθμισε τους πρωταγωνιστές; Γιατί η περίεργη συγκάλυψη όλο το τελευταίο χρονικό διάστημα;

Υψηλόβαθμα στελέχη στην Πυροσβεστική Υπηρεσία άφησαν τους ανθρώπους να καούν στο Μάτι, γνωρίζοντας περιέργως ότι θα «ανταμειφθούν μελλοντικά»;

Σοκάρει αυτή η διαπίστωση του ανακριτή Αθανάσιου Μαρνέρη που χειρίζεται την υπόθεση της φωτιάς στο Μάτι που στοίχισε τη ζωή σε 102 ανθρώπους.

Ο δικαστικός λειτουργός ζητά να γίνει αναβάθμιση του κατηγορητηρίου από πλημμεληματικού σε κακουργηματικού χαρακτήρα, κατονομάζοντας δέκα πρόσωπα τα οποία, κατά την κρίση του, πρέπει να διωχθούν για κακούργημα για την «πλήρη αδιαφορία» που επέδειξαν κατά τη διαχείριση της φωτιάς.

Μάλιστα στο έγγραφο 41 σελίδων προς την Εισαγγελία, ο κ. Μαρνέρης τονίζει πως κάποιοι από τους εμπλεκόμενους έστησαν «παγίδες» στους εσωτερικούς αντιπάλους τους στην Πυροσβεστική, προσδοκώντας να ευνοηθούν στο μέλλον.

Έστησαν «παγίδες» για να ευνοηθούν στην ιεραρχία μετά την τραγωδία

Το έγγραφο του προς την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, είναι αποκαλυπτικό:
«Είχαν κίνητρο να αφήσουν τους παθόντες εκτεθειμένους σε κίνδυνο ζωής ή σωματικής ακεραιότητας αποδεχόμενη τελικά τον κίνδυνο αυτό… και το στήσιμο «παγίδων» στους εσωτερικούς αντιπάλους τους στην Υπηρεσία, ανταγωνιστές τους στη διαδοχή σε σημαντικές θέσεις που εξασφάλιζαν πέρα από κύρος και άλλου είδους (προφανώς) ωφελήματα προσδοκούσαν ευνοϊκή μεταχείριση των αρμοδίων στο μέλλον, ευνοϊκή μεταχείριση η οποία και επήλθε καθώς οι περισσότεροι εξ’ αυτών έλαβαν προαγωγή μετά ή εξήλθαν του Σώματος χωρίς να υποστούν οποιαδήποτε δυσμενή συνέπεια».

Ποιοι λοιπόν ευνοήθηκαν και ποιοι τους ευνόησαν; Διότι αυτά που ζήσαμε μετά την τραγωδία, ήταν πραγματικά ανεξήγητα. Και εξοργιστικά.

«Ευνοημένοι» και από την κυβέρνηση Μητσοτάκη

Πάντως, δεν είναι μόνο οι ανώτατοι αξιωματικοί της Πυροσβεστικής που σύμφωνα με τον ανακριτή άφησαν ανυπεράσπιστους τους πολίτες για να …ευνοηθούν ιεραρχικά από την τραγωδία στο Μάτι.

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη περιέργως αναβάθμισε και άλλους «πρωταγωνιστές» της πυρκαγιάς τους οποίους μάλιστα τότε κατηγορούσε. Προκαλώντας μάλιστα εύλογες απορίες.

Όπως είναι γνωστόν, η κυβέρνηση Μητσοτάκη …»επιβράβευσε» τον τότε Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας, διορίζοντας τον σε γενικό γραμματέα του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, ενώ η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ τον είχε αποστρατεύσει μετά την τραγωδία.

Και δεν είναι μόνο αυτός. Ο τότε Κεντρικός Λιμενάρχης Ραφήνας που ενημερώθηκε καθυστερημένα για την φωτιά με αποτέλεσμα να φτάσουν, επίσης, καθυστερημένα σωστικά μέσα δια θαλάσσης, επίσης επιβραβεύτηκε επί κυβερνήσεως Μητσοτάκη. Πρόσφατα προήχθη σε αρχιπλοίαρχο και υπηρετεί ως διοικητής της 9ης Περιφερειακής Διοίκησης του Λιμενικού Σώματος.

Το ποιοι βγήκαν… κερδισμένοι στο Πυροσβεστικό Σώμα από την τραγωδία στο Μάτι, αναμένεται να απασχολήσει πλέον και τη Δικαιοσύνη, εφόσον η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, ασκήσει συμπληρωματικές διώξεις σε βάρος των ανώτατων πυροσβεστών…

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This