Επέσε σε αντιφάσεις ο φίλος του Κώστα Δασκάλου που βρέθηκε νεκρός στο πηγάδι

Nέος μάρτυρας, φίλος του δημοτικού υπαλλήλου Κώστα Δασκάλου, αναμένεται να φωτίσει το μυστήριο του θανάτου του

Must Read

Καταιγιστικές είναι οι εξελίξεις αναφορικά με τις συνθήκες κάτω από τις οποίες βρήκε τον θάνατο ο Κώστας Δασκάλου, ο οποίος είχε εξαφανιστεί στις 24 Νοεμβρίου από την Καβάλα και το πτώμα του βρέθηκε στις 20 Δεκεμβρίου μέσα σε ένα πηγάδι στην περιοχή του Περιγιαλίου.

  • Από τον
    Βαγγέλη Καράλη

Μετά το ρεπορτάζ της «Espresso» εμφανίστηκε ένας νέος μάρτυρας-κλειδί, ο οποίος αναμένεται να δώσει απαντήσεις στο μυστήριο που καλύπτει τον θάνατο του 40χρονου δημοτικού υπαλλήλου. Αρχικά, ο θάνατος του Κώστα Δασκάλου αποδόθηκε σε ατύχημα. Ωστόσο, η αποκλειστική μαρτυρία ενός αυτόπτη που εξασφάλισε η «Espresso» ανέτρεψε τα δεδομένα, καθώς έκανε λόγο για δολοφονία!

Ο ιατροδικαστής που έκανε τη νεκροτομή υπολογίζει ότι ο θάνατος επήλθε περίπου έναν μήνα προτού βρεθεί το πτώμα, κάτι που συμπίπτει με τον χρόνο εξαφάνισης του 40χρονου, και τον είχε αποδώσει σε πνιγμό, καθώς δεν εντόπισε προθανάτιες κακώσεις ή ίχνη πάλης. Eτσι, απέκλεισε το ενδεχόμενο εγκληματικής ενέργειας, αν και αναμένονται ακόμα τα αποτελέσματα των τοξικολογικών και των ιστολογικών εξετάσεων.

Η «Espresso» εξασφάλισε τη μαρτυρία ενός άνδρα που μένει ακριβώς απέναντι από το πηγάδι όπου εντοπίστηκε νεκρός ο Κώστας Δασκάλου και ανατρέπει την εκτίμηση του ιατροδικαστή, υποστηρίζοντας ότι ο δημοτικός υπάλληλος δολοφονήθηκε! «Εγώ στο πηγάδι πήγα και βούτηξα, τον Κώστα τον φάγανε. Του έβαλαν πέτρες στα πόδια, το σχοινί ακόμα μέσα είναι που τον δέσανε! Aκουσα τον Κώστα να μιλάει στο τηλέφωνο στον δρόμο και να λέει: “Να δουλέψω μέσα, να πληρωθώ και θα σου τα φέρω τα λεφτά. Για 600 ευρώ θα με σκοτώσετε;”» είχε δηλώσει αποκλειστικά στην «Espresso» o μάρτυρας.

Αντιφάσεις από τον φίλο του

Πλέον, ένας νέος μάρτυρας ίσως φωτίσει τις συνθήκες θανάτου του άτυχου 40χρονου. Πρόκειται για έναν καλό φίλο του Κώστα, ο οποίος μάλιστα ήταν μαζί του λίγες ώρες πριν εξαφανιστεί.

«Στο πλαίσιο των ερευνών, δώσαμε στην Αστυνομία το όνομα ενός μάρτυρα-κλειδί για την υπόθεση. Συγκεκριμένα, φίλος του αείμνηστου Κώστα ήταν μαζί του λίγες ώρες πριν από την εξαφάνισή του. Η Ασφάλεια Καβάλας μάς διαβεβαίωσε ότι αυτός ο μάρτυρας έχει ήδη εξεταστεί και συμφώνησε μαζί μας πως χρήζει συμπληρωματικής καταθέσεως, μετά και το τέλος όλων των προανακριτικών ερευνών. Από τα συμφραζόμενα καταλάβαμε ότι ο μάρτυρας έχει πέσει σε σοβαρές αντιφάσεις. Με τη δημοσιοποίηση των αποτελεσμάτων του τηλεφωνικού απορρήτου είμαστε σίγουροι ότι θα αναγκαστεί να πει την αλήθεια γιατί γνωρίζει και πρόσωπα και καταστάσεις» δηλώνει στην «Espresso» η δικηγόρος της οικογένειας του Κώστα, Ανθούλα Ανάσογλου).

Πολλά ερωτήματα προκύπτουν αναφορικά με το τι απέγινε το κινητό του Κώστα Δασκάλου, το οποίο δεν έχει βρεθεί ως σήμερα. «Υπάρχουν πάρα πολλά που πρέπει να γίνουν, όπως να εντοπιστεί το κινητό του Κώστα, το στίγμα του οποίου έπαψε την ημέρα της εξαφάνισης. Το κινητό δεν βρέθηκε ούτε μέσα στο πηγάδι, το οποίο ερευνήθηκε με μεγάλη προσοχή. Με βαθιά πεποίθηση ότι η αλήθεια πρέπει να λάμψει και βλέποντας τον πατέρα να λυγίζει μπροστά στην Ασφάλεια και να επιμένει “το φάγανε το παιδί μου και το ξέρετε”, θεωρούμε ότι υπό το φως των καινούργιων ευρημάτων η έρευνα πρέπει να προχωρήσει σε μεγάλο βάθος και να επανεξεταστούν όλοι όσοι έδωσαν αρχικά κατάθεση» προσθέτει η δικηγόρος.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This