Εγκληματικό λάθος του ελληνικού Προξενείου στην Γερμανία οδήγησε στην εξαφάνιση και αποτέφρωση 41χρονου Έλληνα (video)

Η οικογένειά του τον αναζητούσε επί ενάμιση χρόνο

Must Read

Οργή και πόνο έχει προκαλέσει η υπόθεση του 41χρονου Διονύση Αγγελάκου από την Τρίπολη, ο οποίος έμενε μόνιμα στην Γερμανία για επαγγελματικούς λόγους, μέχρι που «εξαφανίστηκε» κυριολεκτικά από προσώπου γης με τον πιο τραγικό τρόπο. Την αποτέφρωση…

Το απίστευτο μπέρδεμα των Αρχών, αποκαλύφθηκε όταν η εκπομπή της Αγγελικής Νικολούλη βέθηκε στην Τρίπολη για να αναζητήσει τον άτυχο Διονύση.

Έφυγε για δουλειά σε εργοστάσιο πλαστικών

Ήταν 16 Φεβρουαρίου 2019 όταν ο Διονύσης Αγγελάκος ταξίδεψε αεροπορικώς για τη Φρανκφούρτη, αφού όπως είπε στους δικούς του, είχε ήδη βρει δουλειά σε εργοστάσιο πλαστικών, χωρίς όμως να τους αναφέρει τον ακριβή τόπο εργασίας του.

Με την μητέρα του είχε καθημερινή επικοινωνία, ωστόσο στις 23 Φεβρουαρίου τα ίχνη του εξαφανίστηκαν. Ο Διονύσης βρέθηκε νεκρός στην άκρη ενός ποταμού της πόλης Ντάρμσταντ κοντά στη Φρανκφούρτη. Πάνω του βρέθηκαν τα προσωπικά του στοιχεία, γεγονός που βοήθησε την Αστυνομία στην έρευνα της υπόθεσης, στο πλαίσιο της οποίας προσπάθησε να επικοινωνήσει τηλεφωνικά με το ελληνικό Προξενείο Φραγκφούρτης, αλλά κανείς δεν απάντησε στις κλήσεις.

Μία μέρα μετά την εύρεση του πτώματος, έστειλαν e-mail στο Προξενείο, γνωστοποιώντας την αδυναμία επικοινωνίας. Αναφέρονταν στο θάνατο του Έλληνα υπηκόου Διονύση Αγγελάκου και τόνιζαν την άμεση ανάγκη για επαφή. Κανένας από το Προξενείο δεν έψαξε να βρει τι συμβαίνει και η γερμανική αστυνομία ακολούθησε τη διαδικασία που προβλέπεται σε παρόμοιες υποθέσεις. Κράτησε τη σορό του άτυχου Έλληνα σε ψυγείο περίπου έξι εβδομάδες και στη συνέχεια προχώρησε στην αποτέφρωσή του.

Τον αναζητούσαν περισσότερο από ένα χρόνο μάταια

Από την πλευρά της, η μητέρα του Διονύση, περιμένοντας εναγωνίως κάποιο νέο του, επισκέφθηκε εκείνες τις ημέρες την κόρη της, που ζούσε στην ίδια πόλη της Γερμανίας. Βλέποντας ότι δεν υπήρχε κανένα σημάδι από εκείνον επέστρεψε στην Ελλάδα και δήλωσε την εξαφάνιση στο Τμήμα Τριπόλεως. Ειδοποιήθηκε η EUROPOL και για περισσότερο από έναν χρόνο η μητέρα και τα αδέλφια του Διονύση Αγγελάκου τον αναζητούσαν μάταια.

Απευθύνθηκαν στο «Τούνελ» και όταν η εκπομπή βρέθηκε στην Τρίπολη, τότε κάποια κομμάτια του παζλ άρχισαν να ενώνονται. Οι τοπικές Αρχές ήρθαν σε επαφή με το ελληνικό Προξενείο για να πάρουν τον Οκτώβριο του 2020 την απάντηση πως ο Διονύσης είχε πεθάνει από παθολογικά αίτια στη Γερμανία και αποτεφρώθηκε.

«Η αμέλεια του Προξενείου “έστειλε” στην αποτέφρωση τον αδελφό μου…»

Σε κατάσταση σοκ, ο αδερφός του άτυχου Διονύση, που αποτεφρώθηκε «από αμέλεια του ελληνικού Προξενείου», απευθύνει δριμύ «κατηγορώ».

«Έφυγε στη Γερμανία με σκοπό να βρει κάποια δουλειά. Λίγες ημέρες αργότερα το κινητό του ήταν κλειστό και χάθηκε κάθε επικοινωνία. Οι τοπικές Αρχές έκαναν τις απαιτούμενες διαδικασίες και ενημέρωσαν το ελληνικό Προξενείο, το οποίο όμως δεν ειδοποίησε κανέναν γιατί δεν έλαβαν όπως είπαν, το email της γερμανικής αστυνομίας. Τον αναζητούσαμε και ενώ περιμέναμε να βγει η εκπομπή σας, πήραμε την απάντηση που ψάχναμε επί ενάμισι χρόνο. Έχουμε όλες τις αποδείξεις και θα κινηθούμε νομικά ενάντια του Προξενείου» κατήγγειλε ο αδερφός του άτυχου άνδρα, γεμάτος θλίψη και οργή.

Όπως είπε, τον αποτέφρωσαν χωρίς να ενημερωθεί η οικογένεια και τώρα δυσκολεύονται να φέρουν στην χώρα ό,τι απέμεινε από τον άνθρωπό τους.

«Έφυγε για μια καλύτερη ζωή…»

Με δάκρυα στα μάτια, οι δικοί του άνθρωποι κάνουν λόγο για έναν δοτικό και πρόσχαρο άνδρα, ένα σπάνιο πλάσμα που βοηθούσε δίχως δεύτερη σκέψη όποιον το είχε ανάγκη.

«Άρχισα να ανησυχώ για το παιδί μου όταν δε με πήρε τηλέφωνο για ευχές στη γιορτή μου. Από τότε κίνησα τις διαδικασίες και δήλωσα στις Αρχές την εξαφάνιση. Προσπαθούσα να τον καλέσω εγώ, αλλά το κινητό του ήταν κλειστό. Δεν ήταν αδιάφορος, δε θα με άφηνε ποτέ ν’ ανησυχώ. Θέλουμε μόνο να μάθουμε αν είναι καλά. Δεν μπορώ να ζω μ’ αυτή την αγωνία», είχε δηλώσει η μητέρα του στο «Τούνελ».

Φανερά συντετριμμένη από την εξαφάνιση του παιδιού της, η άτυχη μάνα, είχε πει στην εκπομπή πως ο Διονύσης είχε πάει ξανά στην Γερμανία, ήξερε την γλώσσα, οπότε δεν θα είχε πρόβλημα με την εγκατάστασή του. «Είναι πολύ φριχτό για μία μάνα να μην ξέρει που είναι το παιδί της. Είστε η τελευταία μου ελπίδα. Απευθύνθηκα στην κυρία Νικολούλη γιατί σας έχω εμπιστοσύνη και πιστεύω πως θα βρείτε την άκρη», έλεγε η μητέρα του Διονύση στο «Τούνελ», λίγες ημέρες πριν μάθει για την αποτέφρωσή του.

Σε επικοινωνία που είχε η εκπομπή της Αγγελικής Νικολούλη με το ελληνικό Προξενείο της Φρανκφούρτης που είχε τη δικαιοδοσία, απάντησε πως ο ρόλος τους είναι διαδικαστικός και σταματά στο να δώσει στην οικογένεια το πιστοποιητικό θανάτου του.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This