«Ελάτε εδώ, πουλάκια μου!» Με μανία κάρφωσε το μαχαίρι στην καρδιά της Κωνσταντίνας ο Δημήτρης Ραυτόπουλος

Η 28χρονη μπήκε ασπίδα στη μητέρα της και το πλήρωσε με τη ζωή της! Δεν πρόλαβε να αντισταθεί ο 30χρονος

Must Read

Με απίστευτη μανία, που μαρτυρούσε οργή και μίσος, έμπηξε το μαχαίρι, με λάμα 25 εκατοστά, στις καρδιές των δύο αδελφών στη Μακρινίτσα Πηλίου ο μακελάρης Δημήτρης Ραυτόπουλος!

Οι λεπτομέρειες από το ιατροδικαστικό πόρισμα σοκάρουν, καθώς η αγριότητα με την οποία ο 31χρονος αφαίρεσε τη ζωή της 28χρονης εν διαστάσει συζύγου του, με την οποία έχει ένα παιδί δύο ετών, και του 30χρονου αδελφού της ήταν ασύλληπτη και δεν αφήνει κανένα περιθώριο αμφισβήτησης ότι ο φονιάς πήγε αποφασισμένος για να σκοτώσει.

Σύμφωνα με όσα αναφέρει η ιατροδικαστική έκθεση, τα αίτια του θανάτου των άτυχων αδελφών, της Κωνσταντίνας και του Γιώργου Τσάπα, είναι «τρώση του μυοκαρδίου από χτυπήματα με νύσσον και τέμνον όργανο». Οπως είπε η ιατροδικαστής Λάρισας Ρουμπίνη Λεονταρή, που έκανε τη νεκροτομή, τόσο η κοπέλα όσο και ο αδελφός της, που πήγε να τη σώσει, φέρουν από ένα καθοριστικό για τη ζωή τους χτύπημα στην καρδιά. Και στις δύο περιπτώσεις η λάμα του μαχαιριού είχε εισχωρήσει τόσο βαθιά στην καρδιά, που το πλήγμα ήταν πολύ μεγάλης έκτασης. Μάλιστα, τα θύματα έφεραν και από ένα τραύμα στην κοιλιά, ενώ η κοπέλα είχε χτυπηθεί και στο στέρνο με το μαχαίρι.

Η Κωνσταντίνα έγινε ουσιαστικά ασπίδα για να σώσει τη μητέρα της από την οργή του Ραυτόπουλου, ο οποίος ούρλιαζε προς την πρώην πεθερά του: «Κακούργα, άνοιξε, εσύ φταις για όλα» και στη συνέχεια, ενώ εισέβαλε στο σπίτι, είπε χαιρέκακα, κραδαίνοντας το κουζινομάχαιρο: «Ελάτε εδώ, πουλάκια μου»!

Προσπάθησε να μαχαιρώσει την πεθερά του στο πρόσωπο

Η μανία για την ηλικιωμένη φάνηκε και από την προσπάθειά του να τη μαχαιρώσει στο πρόσωπο, δίχως να τα καταφέρει! «Μου έβγαλε ένα μαχαίρι τεράστιο μπροστά μου και άρχισε να με χτυπάει. Εκείνη τη στιγμή κατέβηκε η κόρη μου. Αφησε εμένα και ξεκίνησε εκείνη» είπε συντετριμμένη η κυρία Αθανασία και συμπλήρωσε: «Αφού τελείωσε με την κόρη μου, βγήκε έξω και τότε ερχόταν ο γιος μου. Ξεκίνησε να τον χτυπάει και το παιδί μου δεν πρόλαβε να αντισταθεί».

«Η θέση της τραγικής οικογένειας είναι ότι ο δράστης έκανε τις δύο ανθρωποκτονίες και την απόπειρα ανθρωποκτονίας, για τις οποίες κατηγορείται, από πρόθεση, σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, με πλήρη συνείδηση όσων έγιναν. Ο καθείς μπορεί να αντιμετωπίζει προβλήματα ψυχικής υγείας, ωστόσο, είναι διαφορετικό το ζήτημα της στέρησης του καταλογισμού ή της μείωσης του καταλογισμού. Στη συγκεκριμένη υπόθεση, όταν ένας άνθρωπος εξοπλίζεται με μαχαίρι, οδηγεί όχημα, φτάνει στον τόπο του εγκλήματος, εισβάλλει με απειλές και προκαλώντας φθορές μπαίνει στο σπίτι των θυμάτων για να σκοτώσει, αυτό δείχνει ότι έχει σχεδιάσει τα εγκλήματά του, τα οποία είναι σε θέση και να τα πραγματοποιήσει» εξήγησε η δικηγόρος της οικογένειας Τσάπα Γιάννα Παναγοπούλου.

Απολογείται αύριο

Σε βάρος του 31χρονου ο εισαγγελέας Βόλου άσκησε δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, παράνομη οπλοκατοχή και οπλοχρησία και απόπειρα ανθρωποκτονίας (κατά της μητέρας των δύο αδελφών). Ο κατηγορούμενος ζήτησε και πήρε προθεσμία για να απολογηθεί αύριο, Παρασκευή. Η υπεράσπισή του θα ζητήσει ψυχιατρική πραγματογνωμοσύνη, βασιζόμενη στον ισχυρισμό ότι δεν έχει αντιληφθεί -λόγω ψυχιατρικής διαταραχής- το αποτρόπαιο της πράξης του. Ο ίδιος, πάντως, είχε διαγνωστεί με ψυχικά προβλήματα και το τελευταίο διάστημα έκανε συχνές σκηνές ζηλοτυπίας προς τη σύζυγό του, κατηγορώντας την ότι τον απατούσε και πως το παιδί δεν ήταν δικό του, ενώ έλεγε ότι έχει τοποθετήσει κάμερες στο σπίτι τους!

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This