Και δεύτερο πρόσωπο εμπλέκεται στην υπόθεση αρπαγής της 10χρονης Μαρκέλλας (video)

Must Read

Ιδιαίτερα αποκαλυπτικό είναι το περιεχόμενο της πρότασης που υπέβαλε προς το αρμόδιο Δικαστικό Συμβούλιο η εισαγγελέας, αναφορικά με την πολύκροτη υπόθεση της αρπαγής της 10χρονης Μαρκέλλας, τον Ιούνιο του 2020, στην Θεσσαλονίκη. Συγκεκριμένα, προκύπτει η εμπλοκή και δεύτερου προσώπου εκτός από την 34χρονη κατηγορούμενη και προσωρινά κρατούμενη.

Πρόκειται για έναν άνδρα, ο οποίος κατηγορείται ως συνεργός στις πράξεις της αρπαγής και της έκθεσης που αποδίδονται στην 34χρονη, και για τον οποίο η αντιεισαγγελέας πρωτοδικών ζητεί στην πρότασή της να παραπεμφθεί σε δίκη, μαζί με τη συγκατηγορούμενή του, ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Θεσσαλονίκης.

Φέρεται να διατηρούσε ερωτική σχέση με την 34χρονη

Ο κατηγορούμενος, ο οποίος μετά την απολογία του στην Ανακρίτρια Θεσσαλονίκης αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους και χρηματική εγγύηση, φέρεται να διατηρούσε ερωτική σχέση με την 34χρονη.

Όπως έγινε γνωστό, η εμπλοκή του στην υπόθεση φαίνεται να προέκυψε από την επεξεργασία ευρημάτων, μετά από την άρση απορρήτου τηλεπικοινωνιών που πραγματοποίησαν οι Αρχές, στο πλαίσιο ελέγχου του ποινικού παρελθόντος της κατηγορούμενης.

Όπως προκύπτει από την πολυσέλιδη εισαγγελική πρόταση, ο συγκεκριμένος άνδρας φέρεται να φιλοξένησε την 34χρονη στο σπίτι του, τη βραδιά προτού η κατηγορούμενη πραγματοποιήσει την αρπαγή. Από το σπίτι αυτό, που βρίσκεται στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, η γυναίκα «αποχώρησε 2,5 ώρες προτού τελέσει την αρπαγή, ωστόσο την πρώτη νύχτα της αρπαγής κι αφού κρατούσε στο σπίτι της στην Καλαμαριά την ανήλικη, έχοντάς της χορηγήσει ναρκωτικά χάπια μετέβη στην οικία του συγκατηγορουμένου της, όπως προκύπτει από τη σύνδεση του φορητού της υπολογιστή στο wifi του».

Ο ύποπτος γνώριζε για την αρπαγή

Κατά την ίδια πρόταση και σύμφωνα με τα συμπεράσματα της αστυνομικής έρευνας, ο κατηγορούμενος «επισκέφθηκε επανειλημμένα το σπίτι της συγκατηγορούμενής του κατά το διάστημα της παράνομης κράτησης της ανήλικης και ήταν παρών κατά την απελευθέρωσή της». Μάλιστα, τις ημέρες που ακολούθησαν ο άνδρας φέρεται να αντάλλαξε e-mail με την 34χρονη, από τα οποία προκύπτει ότι «γνώριζε, πριν από τη σύλληψή της, ότι ήταν η δράστις της αρπαγής, καθώς και ότι της παρείχε υλική υποστήριξη διαβεβαιώνοντάς την ότι θα της συμπαρασταθεί και προτείνοντάς της να συναντηθούν ή να της στείλει ό,τι χρειάζεται με άλλο έμπιστο πρόσωπο».

Από την πλευρά του, ο ίδιος, απολογούμενος ενώπιον της Ανακρίτριας, αρνήθηκε κάθε εμπλοκή στην υπόθεση αρπαγής της ανήλικης και, όπως φαίνεται να προκύπτει, ισχυρίστηκε ότι διατηρούσε επί πληρωμή ερωτικές επαφές με την κατηγορούμενη. Υποστήριξε δε, ότι η κατηγορούμενη τον εξαπάτησε εμφανιζόμενη «ως καλό και ευαίσθητο άτομο που προσπαθούσε να σώσει το κορίτσι από κακοποιητικό περιβάλλον στο οποίο διαβιούσε».

Σε ό,το αφορά στην ποινική μεταχείριση του άνδρα, αποφασίστηκε μετά την απολογία του να αφεθεί ελεύθερος υπό τους όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, της εμφάνισης δύο φορές τον μήνα σε αστυνομικό τμήμα και της καταβολής εγγυοδοσίας ύψους 30.000 ευρώ.

Η δίκη

Με την ίδια εισαγγελική πρόταση ζητείται να παραπεμφθούν και οι δύο σε δίκη στο Κακουργιοδικείο, ο άνδρας ως συνεργός στην αρπαγή και στην έκθεση, και η γυναίκα για μία σειρά από κακουργηματικές πράξεις, όπως αρπαγή, βιασμό, παραβάσεις του νόμου περί ναρκωτικών, έκθεση κ.ά., όχι όμως για πορνογραφία ανηλίκου.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This