9/8/2022

«Είμαι έγκλειστος σε ένα σπίτι και προστατεύομαι για να μη με βρουν»! Βίντεο κραυγή-αγωνίας του Ηλία Γκιώνη

Συντάκτης: Newsroom

Δημοσίευση:

«Ελπίζω να μην το κατεβάσουν»... Τι λέει ο ακτιβιστής για τη Γεωργία Μπίκα και τις απειλές που δέχεται

Ο ακτιβιστής Ηλίας Γκιώνης, ο οποίος κάνει τη δική του μεγάλη έρευνα για το κύκλωμα μαστροπείας, το οποίο φαίνεται να συνδέεται και με την υπόθεση της καταγγελίας βιασμού της Γεωργίας Μπίκα από πλουσιόπαιδα στη Θεσσαλονίκη, δημοσίευσε σε ένα βίντεο-μήνυμα, εκφράζοντας την αγωνία του.

Ο ακτιβιστής συμμετέχει σε μια προσπάθεια να αποτραπεί, όπως έχει υποστηρίξει, η συγκάλυψη του κυκλώματος, αλλά και η υπόθεση του βιασμού της 24χρονης.

Σύμφωνα με τα όσα λέει στο βίντεο, είναι απελπισμένος και κάνει λόγο στην έρευνά του, η οποία κατέληξε στην αποκάλυψη ενός κυκλώματος μαστροπείας, διακίνησης λευκής σαρκός, ναρκωτικών και όπλων σε Ελλάδα, Κύπρο, εξωτερικό, Ντουμπάι, στις περιοχές της Ρόδου, της Κρήτης, της Δράμας.

Για τη Γεωργία Μπίκα, ο Ηλίας Γκιώνης, υποστηρίζει πως τον βρήκε και του ζήτησε να γίνουν ομάδα και πως αποφάσισαν ότι «δεν μπορούμε να σταματήσουμε εδώ, γιατί αν σταματήσουμε αυτοί οι άνθρωποι θα μας βρούνε σε ένα δύο χρόνια από τώρα και μπορεί να μας αφαιρέσουν τη ζωή. Οπότε ή το πάμε μέχρι τέλους και όσα περισσότερα κεφάλια μπορούμε να τα βάλουμε φυλακή, να τα βάλουμε ή το αφήνουμε και κάποια στιγμή η ζωή μας θα έχει πρόβλημα. Έχουμε πει με τη Γεωργία ότι αυτό είναι κάτι παραπάνω από εμάς».

Ο ακτιβιστής περιγράφει και το πως βιώνει όλη αυτή την κατάσταση: «Έχω κάνει ότι μπορώ για να προστατευτώ και έχω απομονωθεί για να προστατέψω τους ανθρώπους που αγαπώ. Τις πρώτες μέρες δεν μπορούσα να σκεφτώ ότι κάποιος κινδυνεύει εξαιτίας μου και δεν μπορούσα να το διαχειριστώ όπως το διαχειρίζομαι τώρα. Τώρα είμαι έγκλειστος σε ένα σπίτι και προστατεύομαι για να μη με βρουν … Να ξέρετε ότι για οτιδήποτε συμβεί υπάρχουν στοιχεία … η ασφάλεια μου είναι ότι το ξέρει ο κόσμος και υπάρχει διαφάνεια και αυτό το πληρώνω σε προσωπικό επίπεδο».

Δημοφιλείς ειδήσεις  Αυτές είναι οι 4 ταυτότητες του Πακιστανού που σκότωσε την 17χρονη Νικολέτα - Ξεγέλασε τους αστυνομικούς

Λέει μεταξύ άλλων στο βίντεο που δημοσίευσε:

«Είμαι ο Ηλίας Γκιώνης, φαντάζομαι με όλα όσα συμβαίνουν στην Ελλάδα τις τελευταίες ημέρες, έχετε ακούσει κάπως το όνομά μου. Έχετε μία άποψη για εμένα, είτε αυτή είναι θετική, είτε αρνητική. Κάνω αυτό το βίντεο γιατί έχω απελπιστεί. Έχω κουραστεί πάρα πολύ.

Έχω κάνει μία έρευνα όσον αφορά στον βιασμό της κοπέλας στη Θεσσαλονίκης, της Γεωργίας Μπίκα και πως αυτή η έρευνα κατέληξε στην αποκάλυψη ενός κυκλώματος μαστροπείας, διακίνησης λευκής σαρκός, ναρκωτικών και όπλων σε Ελλάδα, Κύπρο, εξωτερικό, Ντουμπάι, στις περιοχές της Ρόδου, της Κρήτης, της Δράμας. Έχω μιλήσει με πάρα πολύ κόσμο και ουσιαστικά οι πληροφορίες μου έρχονται από θύματα που έχουν βιώσει εμπειρίες μέσα στο κύκλωμα και από κόσμο που γνωρίζει πληροφορίες, που τόσα χρόνια φοβόταν και τώρα βρήκε πάτημα με την έρευνά μου. Αυτός ο κόσμος θεωρεί ότι πρέπει να με βοηθήσει για να πολεμήσουμε το τεράστιο αυτό τέρας που έχουμε στη χώρα μας …

Κάνω αυτό το βίντεο επειδή πιστεύω ότι θα πάει παντού. Ελπίζω να μην το κατεβάσουν. Ελπίζω να φτάσει όπου μπορεί να φτάσει. Ότι έχει γίνει μέχρι σήμερα, η έρευνα από τη δική μου πλευρά, έχει γίνει χάρη στη βοήθεια του κόσμου και ειδικά αυτών που ασχολούνται με τα social media.

Από την Κύπρο, οι απαντήσεις που έλαβα είναι -σύμφωνα με δημοσιεύματα- ότι δεν είναι επαρκή τα στοιχεία μου. Μετά είπαν ότι έχουν βάση αλλά θέλουν και τα θύματα και τώρα πάλι λένε ότι δεν είναι βάσιμα τα στοιχεία μου επειδή είναι από τρίτα πρόσωπα ή από το ίντερνετ, άρα η έρευνα δεν μπορεί να πάει και πολύ καλά… Όλα αυτά που ανεβάζω έχουν φτάσει πολύ μακριά. Εμένα η Γεωργία, η κοπέλα που βιάστηκε στη Θεσσαλονίκη με βρήκε μόνη της, μετά από τρεις μέρες, αφού είχα ξεκινήσει τη δικιά μου έρευνα. Μου ζήτησε να γίνουμε ομάδα, με εμπιστεύεται, την εμπιστεύομαι, δίνουμε ο ένας κουράγιο και δύναμη στον άλλον και αυτό που έχουμε αποφασίσει είναι ότι δεν μπορούμε να σταματήσουμε εδώ, γιατί αν σταματήσουμε αυτοί οι άνθρωποι θα μας βρούνε σε ένα δύο χρόνια από τώρα και μπορεί να μας αφαιρέσουν τη ζωή. Οπότε ή το πάμε μέχρι τέλους και όσα περισσότερα κεφάλια μπορούμε να τα βάλουμε φυλακή, να τα βάλουμε ή το αφήνουμε και κάποια στιγμή η ζωή μας θα έχει πρόβλημα. Έχουμε πει με τη Γεωργία ότι αυτό είναι κάτι παραπάνω από εμάς.

Έχω δει τραγικά πράγματα, έχω ακούσει πάρα πολλά φρικτά πράγματα, έχω σπάσει, έχω κλάψει. Ουσιαστικά είμαι έγκλειστος σ’ ένα σπίτι. Έχω φύγει απ’ το σπίτι μου, έχω αφήσει τη δουλειά μου, τα έχω αφήσει όλα με σκοπό να κάνω αυτή την έρευνα για αυτή την υπόθεση όσο καλύτερα μπορώ. Είναι δύσκολο, αλλά γενικά είμαι πάρα πολύ αισιόδοξος και ευχαριστώ πραγματικά όλο τον κόσμο που έχει στηρίξει όλη αυτή την προσπάθεια. Είμαι βέβαιος ότι αυτή η υπόθεση θα φτάσει στα δικαστήρια, αλλά σκοπός αυτής της υπόθεσης δεν είναι να μπουν φυλακή οι αυτοφοράκηδες και τα τσιράκια. Θέλουμε να μπουν στη φυλακή οι ανώτεροί τους. Στο χέρι μας είναι όλο αυτό να γυρίσει υπέρ του λαού και του κόσμου. Έχω κάνει ότι μπορώ για να προστατευτώ και έχω απομονωθεί για να προστατέψω τους ανθρώπους που αγαπώ. Τις πρώτες μέρες δεν μπορούσα να σκεφτώ ότι κάποιος κινδυνεύει εξαιτίας μου και δεν μπορούσα να το διαχειριστώ όπως το διαχειρίζομαι τώρα. Τώρα είμαι έγκλειστος σε ένα σπίτι και προστατεύομαι για να μη με βρουν.

Μέχρι σήμερα είμαι απλά μόνος μου, με κόσμο που με έχει στηρίξει, με άτομα από το εξωτερικό, με εσάς που ξέρετε και είστε και μάρτυρες. Να ξέρετε ότι για ο,τιδήποτε συμβεί υπάρχουν στοιχεία … η ασφάλεια μου είναι ότι το ξέρει ο κόσμος και υπάρχει διαφάνεια και αυτό το πληρώνω σε προσωπικό επίπεδο … Είμαι καλά … Να συνεχίσουμε όλοι μαζί, γιατί το θέμα αυτό δεν πρέπει να ξεχαστεί. Πρέπει να μείνει στην επικαιρότητα. Πρέπει να τους πιέσουμε για να μην γίνει συγκάλυψη. Είναι σημαντικό να γνωρίζει η κοινή γνώμη. Και είναι σημαντικό γιατί σύντομα έρχεται και η βοήθεια από το εξωτερικό και αυτό θα κάνει μεγάλη διαφορά».

Δημοφιλείς ειδήσεις  «Μαϊμού» e-mails με... αποστολέα την ΕΛ.ΑΣ.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

Ακολουθήστε μας στο Youtube!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Είχε απορριφθεί το αίτημα ασύλου του Πακιστανού δολοφόνου της Νικολέτας

Πηγές του υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου διευκρινίζουν ότι ο φερόμενος ως δολοφόνος της 17χρονης...

Ένοπλη ληστεία σε τράπεζα στα Πετράλωνα

Ληστεία σημειώθηκε νωρίτερα σε υποκατάστημα τράπεζας στην περιοχή των Πετραλώνων. Φαίνεται πως ένας άνδρας στις...

Πάτρα: Μπαράζ επιθέσεων με γκαζάκια – Περιέλουσαν με βενζίνη πρακτορείο τυχερών παιχνιδιών και γνωστό εστιατόριο

Επί ποδός βρίσκονται οι αστυνομικές Αρχές της Πάτρας μετά από δύο επιθέσεις με γκαζάκια...

«Μαϊμού» e-mails με… αποστολέα την ΕΛ.ΑΣ.

Παρά τις συνεχείς προειδοποιήσεις της ΕΛ.ΑΣ., συνεχίζεται το μπαράζ της μαζικής αποστολής μηνυμάτων στα...

«Αυτό το δίποδο και ανθρωπόμορφο τέρας δεν είχε ηθικές αναστολές»

Για «προμελετημένο έγκλημα» μίλησε ο δικηγόρος του πατέρα της 17χρονης Νικολέτας

«Καυτός» Σεπτέμβρης για την Ρούλα Πισπιρίγκου

Τουλάχιστον ως τον Σεπτέμβριο παγώνει η υποβολή της αίτησης αποφυλάκισης της Ρούλας Πισπιρίγκου, η...

Αυτές είναι οι 4 ταυτότητες του Πακιστανού που σκότωσε την 17χρονη Νικολέτα – Ξεγέλασε τους αστυνομικούς

Με 4 διαφορετικές ταυτότητες κυκλοφορούσε ο Πακιστανός που έπνιξε με τα ίδια του τα...

Έφοδος στο σπίτι διοικητή Α.Τ σε κοσμοπολίτικο νησί

Έφοδο στο σπίτι διοικητού Αστυνομικού Τμήματος στη Σαντορίνη πραγματοποίησαν οι «αδιάφθοροι» της ΕΛ. ΑΣ.Σύμφωνα...

Μαχαίρωσε τον πατέρα της 26χρονη στη Θεσσαλονίκη – «Με χούφτωνε»

Για υπόθεση ενδοοικογενειακής κακοποίησης παραπέμφθηκαν να δικαστούν στο Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης, μια 26χρονη...

Τέσσερεις συλλήψεις για παράνομη διακίνηση μεταναστών

Χειροπέδες πέρασαν οι αστυνομικοί σε τέσσερα άτομα που εμπλέκονται σε δύο διαφορετικές περιπτώσεις παράνομης...

Σχολιαστε το αρθρο

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Νεκροί Αλβανός ηθοποιός και η σύζυγός του που πήδηξαν από τον 6ο όροφο – Ούρλιαζε το παιδί τους

Θρίλερ επικρατεί στις ΗΠΑ μετά τον θάνατο-μυστήριο γνωστού Αλβανού...

Αυτή είναι η δασκάλα που σκοτώθηκε στα Σύβοτα – Ξεσπά ο γιος της 

Δικαιοσύνη για τον θάνατο της μητέρας του ζητά ο...

Στο νοσοκομείο ο Γιώργος Δασκαλάκης – Έκκληση για αίμα

Μάχη για τη ζωή του δίνει ο γνωστός τραγουδιστής...

Γερμανικά κόλπα με τα τεθωρακισμένα!

Το Βερολίνο, από τη μια, θέλει να στείλει τα ελληνικά τανκς στην Ουκρανία και, από την άλλη, δεν θέλει να δυσαρεστήσει περισσότερο τη Μόσχα

Εμπαίζουν τον ελληνικό λαό! Ξαφνική «βόμβα» για τους νεκρούς από κορωνοϊό

Σχεδόν δυόμιση χρόνια μετά από την πανδημία και ενώ...

Κυριάκος Μητσοτάκης: Με διάγγελμα- κονσέρβα μετέτρεψε σε κουρελόχαρτο το Σύνταγμα της Ελλάδας!

Μισό διάγγελμα με εμφανή πανικό - Προσπάθησε να την μετακυλήσει τις ευθύνες

Τεράστιο σκάνδαλο αποκαλύφθηκε από το διάγγελμα του πρωθυπουργού!

Ζήτησαν και... παράταση στην παρακολούθηση Ανδρουλάκη!

Ύβρεις κατά του πρωθυπουργού σε ζωντανή σύνδεση της ΕΡΤ

Όλο και πιο έντονες είναι οι αντιδράσεις κατά του...

Όπλα στην Ουκρανία: Ρεπορτάζ του CBS αποκαλύπτει σημεία και τέρατα

Σε ένα άκρως αποκαλυπτικό αφιέρωμα με έρευνα της πρώτης...

Όταν μπαίνει ένας κλόουν στο παλάτι…

Οργισμένος και πανικόβλητος φυσικά ο διευθυντής του γραφείου τύπου...

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ