«Τους στέρησαν το δικαίωμα για μία αξιοπρεπή ζωή και έναν αξιοπρεπή θάνατο» στο γηροκομείο-κολαστήριο

Δικηγόρος οικογενειών θυμάτων: «Η δικογραφία που έχει σχηματιστεί είναι σοκαριστική»

Must Read

Δυο από τις οικογένειες που έχασαν δικούς τους ανθρώπους στο γηροκομείο της Κολάσεως στα Χανιά προσέφυγαν στη Δικαιοσύνη ζητώντας δικαίωση. Όπως εξήγησε ο δικηγόρος τους Λευτέρης Μανουσάκης, η «εγκληματική οργάνωση» είχε κοινό τρόπο δράσης και έτσι ιδιοκτήτες και γιατροί παραπλανούσαν τους συγγενείς.

«Οι ιδιοκτήτες έπειθαν τους συγγενείς ότι η κατάπτωση των ηλικιωμένων ήταν φυσική εξέλιξη της πορείας της υγείας τους. Με δεδομένο των περιορισμών της επαφής λόγω Covid-19, οι συγγενείς των ηλικιωμένων έβλεπαν τους συγγενείς τους πίσω από ένα τζάμι και θεωρούσαν ότι είναι μία φυσική εξέλιξη», είπε στην ΕΡΤ ο κ.Μανουσάκης.

Αφού πρόσθεσε πως πολλοί εκ των συγγενών οδήγησαν στη συγκεκριμένη δομή τους ανθρώπους τους από ανάγκη και μη έχοντας άλλη λύση, συμπλήρωσε: «Αρκετοί διασώθηκαν. Πολλοί κατάφεραν να βρουν άλλες δομές για να τους φιλοξενήσουν. Στην περίπτωση των εντολέων μου προσπάθησαν πριν το τέλος να μεταφέρουν τους συγγενείς τους αλλού, αλλά δεν τα κατάφεραν. Δεν μπορούσαν να τους εξυπηρετήσουν».

Το 2009 η πρώτη καταγγελία

Σύμφωνα με τον δικηγόρο, η πρώτη καταγγελία για το γηροκομείο είχε γίνει το 2009: «Όλα είχαν ξεκινήσει το 2009 με μία καταγγελία που είχε τεθεί στο αρχείο. Επανήλθε στο φως με την καταγγελία της εργαζόμενης και την μήνυση που κατέθεσε η συνάδελφος, Mαρία Παπαδάκη».

Ο κ.Μανουσάκης πρόσθεσε: «Υπήρχε και δρούσε μία συγκεκριμένη εγκληματική οργάνωση. Η Εισαγγελία και η υποδιεύθυνση Ασφαλείας Χανίων έχουν καταρτίσει μία εξαιρετική δικογραφία. Το ότι αναπτύχθηκε η σιωπή από το 2009 μέχρι τώρα, έδωσε το θάρρος στο να διογκωθεί η συγκεκριμένη δράση της εγκληματικής οργάνωσης».

«Σοκαριστική η δικογραφία»

Σε ότι αφορά τις κατηγορίες που βαραίνουν τους εμπλεκόμενους και για αρπαγή περιουσιακών στοιχείων, ο Λευτέρης Μανουσάκης ξεκαθάρισε ότι για τους εντολείς του δεν υπήρξε τέτοια περίπτωση. «Δεν έχουμε καμία μεταβίβαση ακινήτου ή κάποια άλλη συναλλαγή. Δεν μπορώ να γνωρίζω αν έχουν κλαπεί κάποια πράγματα».

Όσο για τη δικογραφία που σχηματίστηκε, κατά τον κ.Μανουσάκη προκαλεί σοκ: «Οι άνθρωποι που μεταφέρθηκαν στην συγκεκριμένη δομή έχασαν και τους αποστέρησαν εγκληματικά το δικαίωμα τους για μία αξιοπρεπή ζωή και έναν αξιοπρεπή θάνατο. Τους στέρησαν αυτό το σοβαρό δικαίωμα. Η δικογραφία που έχει σχηματιστεί είναι σοκαριστική».

Ο κ. Μανουσάκης ζήτησε να μην στρέφονται τα βέλη κατά των συγγενών που δεν αντέδρασαν άμεσα, αλλά κατά των κατηγορούμενων. «Μου δημιουργήθηκε αποτροπιασμός τεράστιος διαβάζοντας τη δικογραφία. Θα μου δημιουργηθεί ακόμα μεγαλύτερος αποτροπιασμός, αν στην προσπάθεια υπεράσπισης ακούσω ότι οι συγγενείς τους οδήγησαν εκεί για να πεθάνουν εκεί. Δεν ενδιαφέρθηκαν ποτέ και τους άφησαν να πεθάνουν».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This