Δίκη Τοπαλούδη: Απειλές σε μάρτυρα

Επίθεση του συνηγόρου του Ροδίτη σε στενή φίλη της αδικοχαμένης Ελένης που κατέθεσε χθες στο δικαστήριο

Must Read

Με τη συγκλονιστική κατάθεση της στενής φίλης της Ελένης Τοπαλούδη, με την οποία η φοιτήτρια μίλησε στο τηλέφωνο λίγη ώρα πριν δολοφονηθεί με αποτρόπαιο τρόπο από τους δύο κατηγορουμένους, συνεχίστηκε η δίκη στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο της Αθήνας.

Η μάρτυρας Α.Λ. εξιστόρησε όσα προηγήθηκαν του άγριου βιασμού και της δολοφονίας της φίλης της, λέγοντας πως η Ελένη της είχε μιλήσει για έναν από τους δύο κατηγορουμένους, τον αλβανικής καταγωγής Αλέξανδρο. Σύμφωνα με την κοπέλα, η φοιτήτρια της είχε πει πως είχε γνωρίσει πρόσφατα τον νεαρό, πως είχαν μια ερωτική συνεύρεση και πως της φαινόταν καλό παιδί.

«Εκείνο το βράδυ μιλούσαμε στο τηλέφωνο, ήταν σίγουρα μετά τις 9, ήταν στο σπίτι της και σκόπευε να παραγγείλει και να κοιμηθεί. Προς το τέλος του τηλεφωνήματος χτύπησε το κουδούνι της πόρτας. Τη ρώτησα ποιος είναι και νομίζω ότι μου απάντησε “είναι το παιδί που μιλάω”. Από τα συμφραζόμενα κατάλαβα ποιος είναι, μου είχε πει για ένα παιδί που γνώρισε, τον έλεγαν Αλέξανδρο. Δεν είχαν σχέση, ήξερα ότι είχαν συνευρεθεί μία φορά, αλλά όχι κάτι άλλο» κατέθεσε η μάρτυρας.

Στη συνέχεια, χαρακτήρισε την φίλη της το πιο καλόκαρδο κορίτσι που γνώριζε. «Δεν έχω ξαναγνωρίσει τέτοιο κορίτσι, πραγματικά. Καλόκαρδη, δεν μπορούσε να πει ψέματα». Για την επίμαχη νύχτα η Α.Λ. ανέφερε ότι μετά τη διακοπή της κλήσης τους η Ελένη τής έστειλε ένα μήνυμα να την καλέσει σε μία ώρα, αλλά εκείνη το είδε το πρωί και άρχισε να την αναζητεί. Το κορίτσι αναφέρθηκε και στον βιασμό της Ελένης την προηγούμενη χρονιά, εξηγώντας ότι ύστερα από αυτό «ήταν πιο επιφυλακτική, πιο κλειστή, δεν μίλαγε γι’ αυτό. Μου είχε πει τι έγινε. Θεωρώ ότι ντρεπόταν και φοβόταν». Μάλιστα, η Ελένη της εκμυστηρεύτηκε καιρό αργότερα ότι υπέβαλε καταγγελία στο αστυνομικό τμήμα.

Ένταση προκλήθηκε λίγο αργότερα, όταν ο δικηγόρος του Ροδίτη κατηγορουμένου απευθύνθηκε με ιδιαίτερη ένταση προς τη μάρτυρα, με το δικαστήριο να απαγορεύει τις ερωτήσεις του και να τον ανακαλεί στην τάξη.

Συνήγορος Ροδίτη: Γνωρίζατε τη σχέση της Ελένης με την οικογένειά της το τελευταίο διάστημα;

Μάρτυρας: Πολύ καλή.

Συνήγορος: Η επικοινωνία με τους γονείς της; Μιλούσαν καθημερινά;

Μάρτυρας: Δεν μπορώ να το ξέρω.

Συνήγορος: Άρα, πώς είχαν καλή σχέση;

Συνήγορος: Είπατε νωρίτερα για τον βιασμό. Εσείς γνωρίζατε ότι ήταν όντως βιασμός;

Μάρτυρας: Ναι, το κατάλαβα από τα λεγόμενά της.

Συνήγορος: Γιατί δεν κατέθεσε μήνυση;

Πρόεδρος: Μην απαντάτε!

Συνήγορος: Δύο μέρες την ψάχνατε, τους γονείς της γιατί δεν τους καλέσατε;

Πρόεδρος: Μην απαντάτε!

Στη συνέχεια η πρόεδρος απευθύνθηκε προς τον δικηγόρο λέγοντάς του χαρακτηριστικά: «Σας παρακαλώ, μην απειλείτε τη μάρτυρα». Η δίκη θα συνεχιστεί στις 18 Απριλίου.

Διαβάστε ακόμα:

Δίκη Τοπαλούδη: Στοιχεία-«φωτιά» φέρνουν στο φως οι καταθέσεις των Λιμενικών

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This