Οι 10 από τις 15 σφαίρες των εκτελεστών χτύπησαν τον Σκαφτούρο

«Συμβόλαιο θανάτου»

Must Read

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες της Αστυνομίας για την υπόθεση της εν ψυχρώ εκτέλεσης του Γιάννη Σκαφτούρου τη Δευτέρα του Πάσχα στο εξοχικό του στα Σκούρτα Βοιωτίας.

Σύμφωνα με τα όσα διαπίστωσε η ιατροδικαστική εξέταση, συνολικά 10 σφαίρες από τις 15 που έριξαν τα Καλάσνικοφ των δραστών, «καρφώθηκαν» στο κορμί του 55χρονου «θείου Τζο».

Όπως εκτιμούν οι Αρχές, δεν αποκλείεται οι χειριστές των όπλων να συμμετείχαν και σε άλλα «συμβόλαια θανάτου» καθώς ο τρόπος του χειρισμού δείχνει έμπειρους εγκληματίες.

Ο ποινικολόγος Γιάννης Βλάχος σχολίασε στην ΕΡΤ τη συχνότητα των φονικών ανάμεσα σε ανθρώπους της νύχτας που γίνονται τα τελευταία χρόνια: «Η Αστυνομία γνωρίζει ποιοι είχαν τους λόγους να πληρώσουν αυτά τα συμβόλαια θανάτου είτε για να ξεκαθαρίσουν λογαριασμούς είτε για άλλους οικονομικούς λόγους. Η οικονομική επιφάνεια της ελληνικής μαφίας είναι μεγάλη».

Με τη σειρά του, ο συνδικαλιστής της Αστυνομίας, Σταύρος Μπαλάσκας μίλησε για ένα τεράστιο κύκλωμα, τη «greek mafia», η οποία είναι μια «κανονική μαφία σαν την ιταλική», όπως χαρακτηριστικά ανέφερε και πρόσθεσε:

«Τα συμβόλαια θανάτου είναι μια ακραία λύση επαγγελματικού τύπου για να μπορεί κάποιος να καθαρίσει έναν άλλον. Στη δολοφονία του Σκαφτούρου  θα μπορούσαμε να έχουμε εκατόμβη νεκρών. Δέκα πέντε σφαίρες βρήκαν τον Σκαφτούρο. Και η κόρη του εξ όσων γνωρίζω μπήκε μπροστά στις βολές για να τον προστατεύσει και τραυματίστηκε».

Ο κ.Μπαλάσκας κατέληξε λέγοντας μεταξύ άλλων ότι ένας καταδικασμένος σε ισόβια ήταν εκτός φυλακής: «Ο Γιάννης Σκαφτούρος είχε δις ισόβια και 26 χρόνια, κάτι που αν μη τι άλλο μαρτυρά μια πλούσια δράση. Και ήταν έξω. Υπάρχουν αυτά τα δικονομικά τερτίπια που χρησιμοποιούν οι καλοπληρωμένοι δικηγόροι αυτών των ανθρώπων».

Διαβάστε ακόμα:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This