Ξεκαθάρισμα λογαριασμών «βλέπει» η Αστυνομία για το μακελειό στα Κάτω Πατήσια – Σεσημασμένοι οι δράστες

Όλοι τους έχουν συλληφθεί - Η ανακοίνωση της Αστυνομίας

Must Read

Γνωστοί στις αστυνομικές αρχές ήταν οι τρεις από τους εμπλεκόμενους στην αιματηρή συμπλοκή χθες το βράδυ στα Κάτω Πατήσια, καθώς είχαν βαρύ ποινικό παρελθόν.

Η καταδίωξη είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο τριών συνολικά ατόμων και τον τραυματισμό άλλων τριών, εκ των οποίων οι δύο είναι αστυνομικοί που νοσηλεύονται στο 410 Στρατιωτικό Νοσοκομείο.

Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία, οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Αττικής εκτιμούν ότι η συμπλοκή οφείλεται σε ξεκαθάρισμα λογαριασμών της λεγόμενης αλβανικής μαφίας μιας και όλοι οι εμπλεκόμενοι είναι αλβανικής υποκοότητας. Στη συμπλοκή εμπλέκονται συνολικά εννέα άτομα, εκ των οποίων μια γυναίκα 43 ετών, η οποία έχει συλληφθεί.

Ο 48χρονος «πιστολέρο» που έπεσε νεκρός στην συμπλοκή του με τους αστυνομικούς στους Αγίους Αναργύρους φαίνεται ότι ξεκίνησε το μακελειό στα Κάτω Πατήσια, ενώ νεκροί είναι επίσης ένας 46χρονος πρώην συνεργός του και ένας 23χρονος, τον οποίο πάτησαν δύο φορές με αυτοκίνητο.

Πώς έγινε το μακελειό

Όλα ξεκίνησαν το βράδυ του Σαββάτου στα Πατήσια όταν ο 48χρονος Αλβανός οδηγώντας αυτοκίνητο μάρκας «Μερσεντές», με συνεπιβάτη την 43χρονη ομοεθνή του, πυροβόλησε σε βάρος 7 αλλοδαπών, οι οποίοι επέβαιναν σε μία μοτοσικλέτα και δύο ΙΧ αυτοκίνητα.

Στη συνέχεια παρέσυρε με το αυτοκίνητο και τον έναν από αυτούς – 23χρονο αλλοδαπό -, ο οποίος ήταν συνοδηγός στο ένα όχημα της αντίπαλης ομάδας και προσπάθησε να διαφύγει τρέχοντας. Από τις σφαίρες έπεσε νεκρός ο 46χρονος που οδηγούσε την μοτοσικλέτα, ενώ τραυματίστηκε και ο 22χρονος γιος του, που οδηγούσε το πίσω αυτοκίνητο με συνοδηγό τον 23χρονο.

Και σαν να μην έφτανε αυτό, στη συνέχεια η 43χρονη, που ήταν μαζί με τον «πιστολέρο», πήρε το τιμόνι του αυτοκινήτου και πάτησε δεύτερη φορά τον 23χρονο που ήταν ήδη τραυματισμένος στο δρόμο και ο οποίος τελικά κατέληξε.




Ο 48χρονος διέφυγε πεζός από το σημείο και με την απειλή όπλου, αφαίρεσε αυτοκίνητο από διερχόμενο οδηγό και κινήθηκε αρχικά προς την περιοχή των Αχαρνών και στη συνέχεια στους Αγίους Αναργύρους. Εκεί μπήκε μέσα σε ένα μπαρ και αφαίρεσε χρηματικό ποσό από τον ιδιοκτήτη, με την απειλή όπλου. Βγαίνοντας από το κατάστημα εντοπίστηκε από αστυνομικούς της ‘Αμεσης Δράσης οι οποίοι τον αναζητούσαν και τον αναγνώρισαν από τις περιγραφές.

Όταν οι αστυνομικοί προσπάθησαν να τον ελέγξουν άνοιξε πυρ εναντίον τους, τραυματίζοντας τον ένα στο στήθος και στα πόδια και τον δεύτερο στα πόδια. Οι αστυνομικοί ανταπέδωσαν τους πυροβολισμούς τραυματίζοντας τον θανάσιμα.

Ο 48χρονος «πιστολέρο» που έπεσε νεκρός

Μέχρι στιγμής έχουν κατασχεθεί δύο πιστόλια, 3 αυτοκίνητα και μια μοτοσυκλέτα και έχουν προσαχθεί και εξετάζονται πέντε ακόμη άτομα.

Το ένα από τα πιστόλια, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, βρέθηκε στην κατοχή της γυναίκας που συνελήφθη, ενώ το άλλο ήταν του 48χρονου που έπεσε νεκρός από τις σφαίρες των αστυνομικών στους Αγίους Αναργύρους.




Σεσημασμένοι οι δράστες

Όπως έγινε γνωστό από την Αστυνομία, ο 48χρονος ήταν σεσημασμένος για βαριά αδικήματα και συγκεκριμένα για ναρκωτικά και όπλα, διακεκριμένες κλοπές και εγκληματική οργάνωση και είχε συλληφθεί στο παρελθόν επτά φορές.

Ο 46χρονος με την μοτοσικλέτα, τον οποίο σκότωσε ο πρώτος στα Πατήσια, είχε συλληφθεί στις 31 Μαΐου μαζί με τον δράστη για εμπόριο κοκαΐνης, ενώ η 43χρονη γυναίκα που συνελήφθη είναι επίσης σεσημασμένη για παράβαση του νόμου περί εκδιδόμενων με αμοιβή προσώπων.

Οι έρευνες συνεχίζονται, και μετά την ολοκλήρωσή τους θα ακολουθήσει νεότερη ενημέρωση από την ΕΛ.ΑΣ.




Η ανακοίνωση της Αστυνομίας:

«Σχετικά με περιστατικό που έλαβε χώρα χθες στα Πατήσια, από τη έκβαση του οποίου τραυματίστηκαν θανάσιμα 3 αλλοδαποί (48χρονος, 46χρονος και 23χρονος), συνελήφθη αλλοδαπή (43χρονη) και 2 αστυνομικοί νοσηλεύονται τραυματισμένοι στο Γ.Σ.Ν.Α. 401, ανακοινώνονται τα ακόλουθα:

Βραδινές ώρες χθες στην περιοχή των Πατησίων 48χρονος αλλοδαπός οδηγώντας αυτοκίνητο, με συνεπιβάτη 43χρονη αλλοδαπή, πυροβόλησε σε βάρος ομάδας αλλοδαπών παρασύροντας τον έναν από αυτούς (23χρονο αλλοδαπό).

Στη συνέχεια η αλλοδαπή, οδηγώντας το όχημα παρέσυρε και αυτή τον 23χρονο, ενώ ο 48χρονος διέφυγε πεζός και με την απειλή όπλου, αφαίρεσε αυτοκίνητο από διερχόμενο οδηγό και κινήθηκε προς την περιοχή των Αχαρνών.

Ακολούθως, εισήλθε σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος και αφαίρεσε από τον ιδιοκτήτη, με την απειλή όπλου χρηματικό ποσό. Εξερχόμενος από το κατάστημα εντοπίστηκε από αστυνομικούς της Άμεσης Δράσης οι οποίοι προσπάθησαν να τον ελέγξουν.

Ο 48χρονος, στη θέα των αστυνομικών πυροβόλησε εναντίον τους, τραυματίζοντας τον ένα στο στήθος και στα πόδια και τον δεύτερο στα πόδια. Στο πλαίσιο αυτό, οι αστυνομικοί ανταπέδωσαν τους πυροβολισμούς τραυματίζοντας τον θανάσιμα.

Μέχρι στιγμής έχουν κατασχεθεί δύο πιστόλια 3 αυτοκίνητα και μια μοτοσυκλέτα και έχουν προσαχθεί και εξετάζονται πέντε ακόμη άτομα.

Οι έρευνες συνεχίζονται και μετά το πέρας, θα ακολουθήσει νεότερη ενημέρωση.

Προανάκριση διενεργεί η Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής».

Διαβάστε επίσης:

Κάτω Πατήσια: Κατέληξε ο τραυματίας, στους τρεις οι νεκροί από την συμπλοκή – Σεσημασμένοι για ναρκωτικά οι εμπλεκόμενοι

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This