Σάββατο 19/6/2021

«Φως» σε 93 υποθέσεις διαρρήξεων – Πάνω από 400.000 ευρώ η συνολική λεία των δραστών

Η συνεχιζόμενη έρευνα των αστυνομικών, έπειτα από την εξάρθρωση και τη σύλληψη οκτώ μελών εγκληματικής οργάνωσης, τα οποία ενέχονταν σε 32 περιπτώσεις διαρρήξεων οικιών σε Θεσσαλονίκη και Θεσσαλία με τη χρήση αντικλειδιών, οδήγησε στην εξιχνίαση πολυάριθμων περιπτώσεων παρόμοιων εγκληματικών ενεργειών.

Εξιχνιάστηκαν επιπλέον 93 περιπτώσεις διαρρήξεων σπιτιών, που έγιναν στην ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλονίκης από τα μέλη της εν λόγω οργάνωσης και υπήρχαν σε εκκρεμότητα μετά τις καταγγελίες των παθόντων.

Οι δράστες έκλεψαν από τα σπίτια χρυσαφικά και κοσμήματα, η αξία των οποίων ξεπερνά τα 400.000 ευρώ. Εκτός αυτών, έκλεψαν ηλεκτρονικές συσκευές και διάφορα χρηματικά ποσά, κάτι για το οποίο υπήρχαν φυσικά ανάλογες καταγγελίες. Η σχηματισθείσα δικογραφία θα αποσταλεί στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.

Στο μεταξύ, άλλη μία ένοπλη ληστεία σημειώθηκε στο κέντρο της Θεσσαλονίκης. Αυτή τη φορά δύο άτομα με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά τους «μπούκαραν» στο κατάστημα ΟΠΑΠ Play επί της οδού Αγίου Δημητρίου και με απειλή όπλου αφαίρεσαν περίπου 1.000 ευρώ. Η Αστυνομία διεξάγει έρευνα για τον εντοπισμό των δραστών, ενώ ο ιδιοκτήτης του πρακτορείου ακόμη δεν έχει συνέλθει από το σοκ που υπέστη.

Δείτε επίσης: Ανατίναξαν ΑΤΜ στην Αγία Παρασκευή κι εξαφανίστηκαν με 40.000 ευρώ!

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ