Τετάρτη 4/8/2021

Προσπαθούσε να πουλήσει αρχαία εικόνα της Παναγίας έναντι 100.000 ευρώ!

Το ποσό των 100.000 ευρώ ζητούσε 35άχρονος από τη Βόρεια Ελλάδα, για να πουλήσει παράνομα αρχαία εικόνα της Παναγίας μέσω διαδικτύου, όταν «έπεσε στη φάκα» του Τμήματος Πολιτιστικής Κληρονομιάς και Αρχαιοτήτων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης.

Οι αστυνομικοί συνέλαβαν τον 35άχρονο για παράνομη κατοχή μνημείου, που δεν έχει δηλωθεί, αφού εντόπισαν την αγγελία, που είχε αναρτήσει προκειμένου να βρει αγοραστή.

Οι αρχές ταυτοποίησαν -στη συνέχεια- τα στοιχεία του 35άχρονου, εις βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για παράβαση του νόμου περί “προστασίας των Αρχαιοτήτων και εν γένει της Πολιτιστικής Κληρονομιάς”.

Η εικόνα, που σύμφωνα με γνωμάτευση του αρμόδιου αρχαιολόγου, εμπίπτει στις προστατευτικές διατάξεις του παραπάνω νόμου, εντοπίστηκε στο σπίτι συγγενικού του προσώπου στο Κιλκίς. Η γυναίκα που την είχε στο σπίτι της συνελήφθη με την κατηγορία της παράνομης κατοχής αδήλωτου μνημείου.

εικόνα Παναγίας μέσα

Φωτογραφίες από τη Voria.gr

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του newsbreak. Ακολουθήστε το newsbreak σε Instagram, Facebook, Youtube, Viber και Twitter.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

WEB TV

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ