5-6-2020

Τους τα… έπαιρνε πουλώντας τους διαδικτυακά, κινητά και tablets «φαντάσματα»

Με αγγελίες που αναρτούσε σε ιστοσελίδα ηλεκτρονικού καταστήματος, το οποίο λειτουργούσε με έδρα τη Θεσσαλονίκη, «ψάρευε» ένας 45χρονος, υποψήφιους αγοραστές κινητών και φορητών υπολογιστών τύπου tablet με δέλεαρ τις χαμηλές τιμές που ζητούσε σε σύγκριση με τις αντίστοιχες του εμπορίου.

Όταν οι υποψήφιοι αγοραστές επικοινωνούσαν μαζί του τηλεφωνικώς ή με ηλεκτρονική αλληλογραφία και συμφωνούσαν να προχωρήσουν στην αγορά των ηλεκτρονικών ειδών, ο 45χρονος απατεώνας τούς ζητούσε να καταθέσουν το αντίτιμο με προπληρωμή, είτε με τη χρήση πιστωτικών ή χρεωστικών καρτών είτε σε τραπεζικό λογαριασμό με δικαιούχο την εταιρία του, αλλά ουδέποτε τους έστελνε τις συσκευές που είχαν παραγγείλει.

Δείτε επίσης: Η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος στη «μάχη» κατά της εξαπάτησης των πολιτών στο διαδίκτυο

Όπως αποκαλύφθηκε από την έρευνα που έκαναν οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, σε διάστημα ενός μήνα στα τέλη του προηγούμενου έτους ο 45χρονος είχε ήδη καταφέρει να αποσπάσει πάνω από 11.000 ευρώ από 27 ανυποψίαστα θύματα, τα οποία ανταποκρίθηκαν στις «μαϊμού» αγγελίες που αναρτούσε. Σε βάρος του 45χρονου σχηματίστηκε δικογραφία για απάτη κατά συρροή, η οποία διαβιβάστηκε στις αρμόδιες εισαγγελικές Αρχές της Θεσσαλονίκης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ