Η Μαρία Καρυστιανού στρέφεται κατά της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας και της Λάουρα Κοβέσι, κατηγορώντας τους για παραβίαση του ευρωπαϊκού δικαίου σχετικά με την υπόθεση των Τεμπών.
Μαρία Καρυστιανού: Το βίντεο
Πιο αναλυτικά, η πρώην πρόεδρος του Συλλόγου Συγγενών Θυμάτων «ανέβασε» το βράδυ της Τετάρτης 22 Απριλίου βίντεο στα κοινωνικά της δίκτυα στο οποίο αναφέρει:
«Στην περίπτωση των Τεμπών δεν εφάρμοσε ούτε την αρχή της υπεροχής, ούτε καν το άρθρο 29 του Κανονισμού της και έστειλε την ποινική δικογραφία των Τεμπών άρον άρον τον Ιούλιο του ’23, με το πρόσχημα μιας ανύπαρκτης παραγραφής, στην ελληνική Βουλή, η οποία συγκρότησε εξεταστική που έθαψε την υπόθεση και κάλυψε τις ποινικές ευθύνες των υπουργών της Νέας Δημοκρατίας και του ΣΥΡΙΖΑ.
Για πρώτη φορά και μόνο κατόπιν των υπομνημάτων και των καταγγελιών που υπέβαλα σε Ευρωπαϊκή Εισαγγελία και Κομισιόν τον Ιούνιο του ’24, τον Οκτώβριο του ’25, και τον Φεβρουάριο του ’26, σχετικά με την ατιμωρησία των Ελλήνων πολιτικών, έκανε για πρώτη φορά ποινική έρευνα για τη διασπάθιση των ευρωπαϊκών κονδυλίων του ΟΠΕΚΕΠΕ με βάση το άρθρο 29 του Κανονισμού της. Μέχρι σήμερα επιμένει να μην προχωρά σε απευθείας ποινικές διώξεις, όπως υποχρεούται με βάση το ενωσιακό δίκαιο, παρά μόνο κρύβεται πίσω από το άρθρο 86 του Συντάγματος, άρθρο – πλυντήριο ακόμα και για κακουργηματικές ευθύνες Ελλήνων πολιτικών.
Επειδή δεν θεωρώ τίποτα τυχαίο, ούτε και την πρόσκληση της κ. Κοβέσι να μιλήσει αύριο (σ.σ. σήμερα) στο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών, παρακαλώ να μας απαντήσει: Γιατί εξακολουθεί να μην ασκεί διώξεις σε βάρος των Ελλήνων πολιτικών για τους οποίους έχει ισχυρές ενδείξεις για κακουργήματα σε βάρος της Ένωσης; Και γιατί στη δικογραφία των Τεμπών δεν έκανε καν έρευνα και αιτιολογημένη πρόταση, όπως έκανε στη δεύτερη δικογραφία για τον ΟΠΕΚΕΠΕ, παρά έστειλε απευθείας τη δικογραφία στην ελληνική Βουλή, η οποία και την έθαψε; Γιατί υιοθέτησε δύο μέτρα και δύο σταθμά; Πώς συνάδει με το ευρωπαϊκό δίκαιο η παραβίαση της αρχής της υπεροχής, και η αποχή της ευρωπαϊκής εισαγγελίας από την άσκηση ποινικών διώξεων σε βάρος πολιτικών για εγκλήματα κατά της Ένωσης;».
Δείτε το βίντεο:
Δείτε επίσης:
Παρέμβαση Καρυστιανού για την υπόθεση Λαζαρίδη: «Πόσοι άλλοι υπάρχουν;»
Καρυστιανού: Υποκριτική συζήτηση για ένα κράτος δικαίου που δεν υπάρχει







