Τρίτη 15/6/2021

Ο Φθιώτιδας Συμεών έδωσε την ευλογία του στο πρόωρο βρέφος, που, όπως και η μητέρα του, διαγνώστηκε θετικό στον ιό

Την ευλογία του σεβασμιοτάτου μητροπολίτη Φθιώτιδας Συμεών έλαβαν την Τρίτη το μόλις τρεισήμισι μηνών βρέφος από τη Σπερχειάδα, που ήταν ο «ασθενής 0» του κορωνοϊού στη Φθιώτιδα, καθώς και η υπόλοιπη οικογένειά του.

Η ιστορία της οικογενείας είχε δει το φως της δημοσιότητας στα τέλη Μαρτίου και είχε συγκινήσει το πανελλήνιο, όταν αποκαλύφθηκε ότι η μητέρα του παιδιού, η οποία βρέθηκε επίσης θετική στον ιό, είχε αρκετές δυσκολίες στην εγκυμοσύνη και είχε γεννήσει πρόωρα το αγγελούδι της.

Η συνάντηση με τον μητροπολίτη έγινε άμεσα, όταν ο κ. Συμεών πληροφορήθηκε ότι η οικογένεια ήθελε να τον γνωρίσει από κοντά. Χρειάστηκε μόνο ένα τηλεφώνημα για να κλειστεί το ραντεβού και μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα ο μικρός νικητής της ζωής, η μητέρα του Κατερίνα, ο πατέρα του Γιώργος και η αδελφούλα του Παναγιώτα βρέθηκαν στο κτίριο του επισκοπικού μεγάρου. Μάλιστα, κατά τη διάρκεια της συνάντησης, ο σεβασμιότατος αποκάλυψε ότι προσευχόταν καθημερινά για εκείνους, χωρίς να γνωρίζει ότι ανήκουν στο ποίμνιό του, καθώς πίστευε ότι διέμεναν μόνιμα στην Αθήνα.

H προσευχή και η πίστη της την κράτησαν όρθια

Τον Μάρτιο, όταν η μητέρα ανέβαινε τον Γολγοθά της, κλεισμένη στον θάλαμο αρνητικής πίεσης ενός νοσοκομείου, είχε εξομολογηθεί ότι η προσευχή και η πίστη, χάρη στην οποία διαπίστωνε ότι έπειτα από κάθε αναποδιά ερχόταν κάτι καλό, την κράτησαν όρθια, ώστε να συνεχίζει να παλεύει. Τότε έγινε γνωστή και η ιστορία της και, συγκεκριμένα, ότι είχε γεννήσει πρόωρα τον γιο της, ενώ, στη συνέχεια, επιπλοκές στην υγεία του τους είχαν κρατήσει για περισσότερους από τρεις μήνες μακριά από το σπίτι τους, στη Σπερχειάδα, αναγκάζοντάς τους να μένουν στην Αθήνα.

Ωστόσο, όταν πήραν εξιτήριο και ήταν έτοιμοι να επιστρέψουν στον τόπο τους, ο πατέρας του μικρού είχε ένα σοβαρό τροχαίο στο ύψος της Θήβας, με αποτέλεσμα να χρειαστεί να νοσηλευτεί στο νοσοκομείο!

Την επόμενη ημέρα, το βρέφος παρουσίασε δύσπνοια και στη συνέχεια διαγνώστηκε με τον ιό, ενώ, λίγες μέρες αργότερα, βρέθηκε θετική και η μητέρα!

Έπειτα από τη μάχη που έδωσαν με τον ιό, η μητέρα και το παιδί πήραν εξιτήριο από το νοσοκομείο στις 31 Μαρτίου.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ