28-5-2020

Ο κορωνοϊός «φεύγει», αλλά οι ασθενείς φοβούνται να πάνε στα (άδεια) νοσοκομεία αναφοράς

Καθώς η πανδημία φθίνει στην Ελλάδα, όπως δείχνουν τα στοιχεία, τα νοσοκομεία αναφοράς για τον Covid-19 άδειασαν! Την ίδια ώρα, όμως, οι ασθενείς φοβούνται να επισκεφτούν τα δημόσια θεραπευτήρια εξαιτίας του φονικού ιού, όπως αναφέρει ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ) Μιχάλης Γιαννάκος, ο οποίος ωστόσο εκτιμά ότι το επόμενο διάστημα αναμένεται μεγάλη αύξηση στις εισαγωγές, καθώς έχει χειροτερέψει η πορεία της υγείας πολλών χρόνιων πασχόντων.

Ειδικότερα, τα έκτακτα περιστατικά στα Τμήματα των Επειγόντων Περιστατικών έχουν μειωθεί ως και 60% με 70%, ενώ οι νοσηλευόμενοι ασθενείς είναι ελάχιστοι συγκριτικά με το διάστημα πριν από την πανδημία. Ενδεικτική της κατάστασης που επικρατεί σήμερα στο ΕΣΥ είναι η λίστα που δημοσιοποίησε η ΠΟΕΔΗΝ και στην οποία φαίνεται η σημαντική επίδραση που είχε η έξαρση του κορονοϊού στη λειτουργία των νοσοκομείων.

Συγκεκριμένα, πριν από την κρίση στο Νοσοκομείο Αττικόν νοσηλεύονταν κατά μέσο όρο 750 ασθενείς με 120 ράντζα και τώρα νοσηλεύονται μόνο 250 ασθενείς, συμπεριλαμβανομένων των ασθενών με Covid-19! Στο ΑΧΕΠΑ νοσηλεύονταν 600 ασθενείς και τώρα νοσηλεύονται 250 ασθενείς, μαζί με αυτούς με κορωνοϊό. Στο Θριάσιο πριν από την πανδημία νοσηλεύονταν 300 ασθενείς και τώρα νοσηλεύονται 150.

Στο «Γεώργιος Γεννηματάς» στην Αθήνα νοσηλεύονταν 650 ασθενείς και σήμερα είναι 270. Στο νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης νοσηλεύονταν 500 ασθενείς και τώρα μόλις 100. Στον Ερυθρό Σταυρό νοσηλεύονταν 520 ασθενείς και τώρα 200. Στο Ιπποκράτειο Θεσσαλονίκης νοσηλεύονταν 650 ασθενείς και σήμερα είναι 350.

Όσον αφορά τους υγειονομικούς που έχουν νοσήσει από Covid-19, σύμφωνα με τα χθεσινά στοιχεία είναι 146. Οι δέκα νοσηλεύονται και από αυτούς οι έξι έχουν εκδηλώσει σοβαρή πνευμονία.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Κατεβάστε το app του newsbreak

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

Γιάννης Χ. Κουριαννίδης
Γιάννης Χ. Κουριαννίδης
Χαράλαμπος Κατσιβαρδάς
Χαράλαμπος Κατσιβαρδάς

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

newsbreak.gr

FREE
VIEW