Πέμπτη 24/6/2021

Ξύλο και βασανιστήρια σε νεοσύλλεκτους στην Κύπρο για «πλάκα» (video)

Σοκ επικρατεί στην Κύπρο τις τελευταίες ώρες μετά τα βίντεο που διέρρευσαν στο διαδίκτυο!

Η υποδοχή νεοσυλλέκτων στην 33η Μοίρα Καταδρομών στο Σταυροβούνι, κατέληξε σε βασανιστήριο. Στα βίντεο φαίνονται νεοσύλλεκτοι που δέχονται γροθιές, κλωτσιές, χτυπήματα και βασανιστήρια που δυσκολεύεται κανείς να πιστέψει ότι συνέβησαν σε Κυπριακό στρατόπεδο.

Άνδρες με κουκούλες στο κεφάλι δέχονται χτυπήματα από άλλους που φορούν στρατιωτική στολή, ενώ κάποιος διακρίνεται να αιμορραγεί.

Έξαλλος ο υπουργός Άμυνας

Ο υπουργός Άμυνας της Κύπρου, Σάββας Αγγελίδης, έξαλλος, διέταξε έρευνα και  μετέβη το πρωί της Πέμπτης στο στρατόπεδο: «Είμαι εξοργισμένος.Υπάρχει μηδενική ανοχή σε κάθε είδους ανομίας στο στράτευμα. Θέλουμε και έχουμε στρατό επαγγελματιών και ευσυνείδητων πολιτών. Έχουμε ευθύνη απέναντι στη χώρα μας και απέναντι στον κάθε γονιό που μας εμπιστεύεται το παιδί του.

Δεν θα επιτρέψουμε σε μερικούς ανεγκέφαλους να αμαυρώσουν την εικόνα της Εθνικής Φρουράς. Επισκέφθηκα άμεσα το στρατόπεδο και διέταξα εις βάθος έρευνα. Γρήγορη και ουσιαστική. Αυτές οι συμπεριφορές δεν πρόκειται σε καμιά περίπτωση να γίνουν ανεκτές από κανέναν. Επαναλαμβάνω ότι η Εθνική Φρουρά είναι και θα είναι το καμάρι μας. Και αυτό ας το καταλάβουν όλοι».

Ήταν… «αστείο»

Το βίντεο καταγράφηκε τον Απρίλιο, κατά την περίοδο καραντίνας και η υπόθεση παρουσιάστηκε ως «αστείο» μεταξύ των στρατιωτών και στο τέλος του τρίτου βίντεο, αναφέρονται ψευδώνυμα όσων συμμετείχαν.

Οπως προκύπτει, στην υπόθεση δεν μετείχαν μόνιμοι αξιωματικοί ή υπαξιωματικοί, ενώ όσοι στρατιώτες καταγράφηκαν στα πλάνα, φαίνεται να το έκαναν με την θέλησή τους, σύμφωνα με ενδείξεις. Είτε για να δείξουν την αντοχή τους στα βασανιστήρια, είτε γιατί δεν είχαν επιλογή να αρνηθούν…

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του newsbreak. Ακολουθήστε το newsbreak σε Instagram, Facebook, Viber και Twitter.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ