Ξύλο και βασανιστήρια σε νεοσύλλεκτους στην Κύπρο για «πλάκα» (video)

Must Read

Σοκ επικρατεί στην Κύπρο τις τελευταίες ώρες μετά τα βίντεο που διέρρευσαν στο διαδίκτυο!

Η υποδοχή νεοσυλλέκτων στην 33η Μοίρα Καταδρομών στο Σταυροβούνι, κατέληξε σε βασανιστήριο. Στα βίντεο φαίνονται νεοσύλλεκτοι που δέχονται γροθιές, κλωτσιές, χτυπήματα και βασανιστήρια που δυσκολεύεται κανείς να πιστέψει ότι συνέβησαν σε Κυπριακό στρατόπεδο.

Άνδρες με κουκούλες στο κεφάλι δέχονται χτυπήματα από άλλους που φορούν στρατιωτική στολή, ενώ κάποιος διακρίνεται να αιμορραγεί.

Έξαλλος ο υπουργός Άμυνας

Ο υπουργός Άμυνας της Κύπρου, Σάββας Αγγελίδης, έξαλλος, διέταξε έρευνα και  μετέβη το πρωί της Πέμπτης στο στρατόπεδο: «Είμαι εξοργισμένος.Υπάρχει μηδενική ανοχή σε κάθε είδους ανομίας στο στράτευμα. Θέλουμε και έχουμε στρατό επαγγελματιών και ευσυνείδητων πολιτών. Έχουμε ευθύνη απέναντι στη χώρα μας και απέναντι στον κάθε γονιό που μας εμπιστεύεται το παιδί του.

Δεν θα επιτρέψουμε σε μερικούς ανεγκέφαλους να αμαυρώσουν την εικόνα της Εθνικής Φρουράς. Επισκέφθηκα άμεσα το στρατόπεδο και διέταξα εις βάθος έρευνα. Γρήγορη και ουσιαστική. Αυτές οι συμπεριφορές δεν πρόκειται σε καμιά περίπτωση να γίνουν ανεκτές από κανέναν. Επαναλαμβάνω ότι η Εθνική Φρουρά είναι και θα είναι το καμάρι μας. Και αυτό ας το καταλάβουν όλοι».

Ήταν… «αστείο»

Το βίντεο καταγράφηκε τον Απρίλιο, κατά την περίοδο καραντίνας και η υπόθεση παρουσιάστηκε ως «αστείο» μεταξύ των στρατιωτών και στο τέλος του τρίτου βίντεο, αναφέρονται ψευδώνυμα όσων συμμετείχαν.

Οπως προκύπτει, στην υπόθεση δεν μετείχαν μόνιμοι αξιωματικοί ή υπαξιωματικοί, ενώ όσοι στρατιώτες καταγράφηκαν στα πλάνα, φαίνεται να το έκαναν με την θέλησή τους, σύμφωνα με ενδείξεις. Είτε για να δείξουν την αντοχή τους στα βασανιστήρια, είτε γιατί δεν είχαν επιλογή να αρνηθούν…

 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This