Τροποποιήσεις δρομολογίων, στάσεις εργασίας, αλλά και… πλήρη ακινησία περιλαμβάνει το μενού των Μέσα Μαζικής Μεταφοράς για την Παρασκευή 1 Μαΐου 2026, ανήμερα Πρωτομαγιά.
Ειδικότερα, όσον αφορά στα λεωφορεία και τα τρόλεϊ, αυτά θα κινούνται μεταξύ 9 το πρωί με 9 το βράδυ, καθώς οι εργαζόμενοι συμμετέχουν στις απεργιακές κινητοποιήσεις της Εργατικής Πρωτομαγιάς.
Διεκδικούν:
- δημόσιες, ασφαλείς, σύγχρονες, αξιόπιστες αστικές συγκοινωνίες που να ανταποκρίνονται στις ανάγκες των εργαζομένων και του επιβατικού κοινού
- ουσιαστικά μέτρα κατά της ακρίβειας και της αισχροκέρδειας
Οι συνδικαλιστές καλούν τους εργαζόμενους να δώσουν δυναμικό παρών (την Παρασκευή) στη συγκέντρωση στην Πλατεία Κλαυθμώνος στις 11:00 το πρωί.
Κανονικά, εξάλλου, αναμένεται να κυκλοφορήσουν τα λεωφορεία στις περιαστικές γραμμές που έχει αναλάβει η Κοινοπραξία Συγκοινωνιών Αττικής.
Τροποποιήσεις στα δρομολόγια του Μετρό
Εν τω μεταξύ σε Μετρό, τρένα και Προαστιακό την Παρασκευή 1η Μαΐου θα πραγματοποιηθούν τροποποιημένα ή και καθόλου δρομολόγια.
Το Μετρό, συγκριμένα, θα πραγματοποιήσει στάση εργασίας από την έναρξη βάρδιας έως τις 09:00 και από τις 23:00 έως τη λήξη της βάρδιας, δηλαδή θα κινηθεί κανονικά από τις 9 το πρωί με 11 το βράδυ.
Σύμφωνα δε με ενημέρωση της Hellenic Train, μία ημέρα νωρίτερα, την Πέμπτη 30 Απριλίου, τα ακόλουθα βραδινά δρομολόγια θα υποκατασταθούν από λεωφορεία ως εξής:
- 2534 (Αθήνα-Χαλκίδα) με ώρα αναχώρησης 22:28, στο τμήμα Αφίδνες – Χαλκίδα (χωρίς στάσεις σε Δήλεσι και Άγιο Γεώργιο).
- 2539 με ώρα αναχώρησης 00:00, στο τμήμα Χαλκίδα – Οινόη.
- 1239 με ώρα αναχώρησης 23:32, στο τμήμα Αεροδρόμιο – Ταύρος (στάσεις σε Κορωπί, Κάντζα, Πλακεντία, Νερατζιώτισσα και Αθήνα).
- 2302 με ώρα αναχώρησης 21:14 και 2304 με ώρα αναχώρησης 22:14, στο τμήμα Μαγούλα – Κιάτο (χωρίς στάση στο Ζευγολατιό).
Θυμίζουμε πως η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία (ΠΝΟ) έχει κηρύξει 24ωρη απεργία για ανήμερα της Πρωτομαγιάς, συνεπώς τα πλοία θα μείνουν δεμένα στα λιμάνια από τις 00:01 τα μεσάνυχτα της 1ης Μαΐου μέχρι τις 24:00 της ίδιας μέρας.
Όλα τα δρομολόγια της συγκεκριμένης ημέρας μεταφέρονται για την Πέμπτη 30 Απριλίου, κάτι που σημαίνει πως ένεκα των ήδη προγραμματισμένων δρομολογίων, στα λιμάνια αναμένεται να προκληθεί κοσμοσυρροή.
Ως εκ τούτου, οι επιβάτες καλούνται να επικοινωνούν με τις ακτοπλοϊκές εταιρείες ή τα ταξιδιωτικά πρακτορεία τους, για να ενημερωθούν για τα νέα δρομολόγια και τις αλλαγές εισιτηρίων.
Δείτε επίσης:
- Πρωτομαγιάτικο σκηνικό με βροχές, θυελλώδεις βοριάδες, κρύο και χιόνια
- Μετά την καιρική… ζημιά την Πρωτομαγιά έρχονται τα πρώτα 30άρια
- Χωρίς πλοία την Πρωτομαγιά – 24ωρη απεργία από την ΠΝΟ







