Τετάρτη 23/6/2021

Ασταμάτητες οι μεταναστευτικές ροές από Τουρκία προς τα παράλια της Λέσβου το Μάιο, παρά την πανδημία

Πληθαίνουν, παρά την πανδημία, οι προσφυγικές και μεταναστευτικές ροές από τα τουρκικά παράλια προς τις ακτές της Λέσβου, καθώς το βράδυ της Πέμπτης έφτασαν ακόμη δύο βάρκες με συνολικά 67 αλλοδαπούς, ανάμεσά τους και πολλά παιδιά.

Στην πρώτη λέμβο επέβαιναν 51 άτομα από την Αφρική και το Αφγανιστάν και στη δεύτερη 16 από τη Συρία και το Αφγανιστάν. Βάσει του υγειονομικού πρωτοκόλλου για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού, υποβάλλονται όλοι σε εργαστηριακό έλεγχο από κλιμάκιο του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας που βρίσκεται στο νησί και, στη συνέχεια, θα τεθούν σε υποχρεωτική καραντίνα για δύο εβδομάδες.

Αυτές οι βάρκες ήταν η τέταρτη και η πέμπτη που έφτασαν στο νησί μέσα στον Μάιο και οι… νεοαφιχθέντες ανέρχονται πλέον στους 173. Από την πλευρά τους οι κάτοικοι της Λέσβου είναι ιδιαίτερα ανήσυχοι, καθώς βλέπουν τις υποσχέσεις περί αποσυμφόρησης να εξανεμίζονται και τις ροές να συνεχίζονται, παρά την παγκόσμια υγειονομική κρίση.

Την ίδια στιγμή, στα υπόλοιπα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου -Χίο, Λέρο, Σάμο και Κω- οι ροές παραμένουν μηδενικές από τα μέσα Μαρτίου!

Υπενθυμίζεται πως, σε μια προσπάθεια τουριστικής ανάκαμψης των περιοχών αυτών, το υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου χρηματοδότησε τον Εθνικό Οργανισμό Τουρισμού, με σκοπό την προβολή των νησιών και την προσέλκυση επισκεπτών από Ελλάδα και εξωτερικό.

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του newsbreak. Ακολουθήστε το newsbreak σε Instagram, Facebook, Viber και Twitter.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ