4-7-2020

Θύελλα από ανάρτηση της οργάνωσης «για… ελληνικό τμήμα της Λέσβου» – Μήνυση από τον Κώστα Μουτζούρη στη ΜΚΟ

Μηνυτήρια αναφορά για αμφισβήτηση εθνικής κυριαρχίας θα υποβάλει σήμερα στην εισαγγελία ο περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου, Κώστας Μουτζούρης, κατά της οργάνωσης «Moria corona awareness team».

Η εν λόγω, όπως λέει ο περιφερειάρχης, σε δημοσίευσή της με ημερομηνία 21 Μαΐου 2020, αναφέρεται στο «…ελληνικό τμήμα της νήσου (Λέσβου)», δηλαδή στο τμήμα της Λέσβου πλην του Κέντρου Υποδοχής Μόριας, υπονοώντας ότι το έδαφος της δομής δεν αποτελεί ελληνική επικράτεια.

«Επειδή η αμφισβήτηση της αδιαμφισβήτητης εθνικής κυριαρχίας μας αποτελεί ποινικό αδίκημα, ενημερώνουμε ότι η Περιφερειακή Αρχή Βορείου Αιγαίου καταθέτει σχετική μηνυτήρια αναφορά στην αρμόδια εισαγγελία», δήλωσε στην «Espresso» ο Κώστας Μουτζούρης.

Και ο σοφός λαός λέει σχετικώς: «Δώσε θάρρος στον χωριάτη, να σ’ ανέβει στο κρεβάτι»!

Αυτή είναι η ανάρτηση της «Moria corona awareness team».

One of biggest Norwegian newspapers reported very nicely about us and our work.Unfortunately some wrong information…

Gepostet von Moria Corona Awareness Team am Donnerstag, 21. Mai 2020

Το μέλος της εθελοντικής οργάνωσης, Ντι Μοχάμεντ Αλί Ζαντάχ στον ραδιοφωνικό σταθμό της Θεσσαλονίκης, Status 107,7, έδωσε διευκρινήσεις για το θέμα λέγοντας πως οργάνωση αποτελείται από μετανάστες και πρόσφυγες που μένουν μέσα στη δομή της Μόριας και στόχος της δεν ήταν να δημιουργήσει θέμα, με τη συγκεκριμένη αναφορά, αλλά να δείξει τις διαφορές ανάμεσα στο υπόλοιπο νησί και τη Μόρια, όπου -οπως είπε- οι συνθήκες είναι πολύ κακές.ε.

«Κανένας δεν θέλει να μείνει εδώ (στη Μόρια) ούτε για μία μέρα, είναι πολύ επικίνδυνο μέρος. Το άρθρο με την επίμαχη αναφορά, γράφτηκε από τον υπεύθυνο ΜΜΕ της οργάνωσης και θα δούμε όπως είπε, αν θα χρειαστεί να το αλλάξουμε ή να πούμε σε όλους τι εννοούσαμε. Σε καμία περίπτωση δεν εννοούσαμε τον «διαχωρισμό» του νησιού», τόνισε ο Ζαντάχ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ελένη Παπαδοπούλου
Ελένη Παπαδοπούλου
Σάββας Καλεντερίδης
Σάββας Καλεντερίδης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ