4-7-2020

«Γνώριζε τον χώρο» είπε η Ιωάννα – Η αστυνομία «σκανάρει» το παρελθόν της και τα δύο βίντεο με τη δράστρια

Οι άνδρες της Ασφάλειας «σκανάρουν» το παρελθόν της Ιωάννας και μελετούν καρέ καρέ βίντεο που έχουν στα χέρια τους και τα θεωρούν «κλειδιά» για τη λύση του γρίφου της εφιαλτικής επίθεσης με βιτριόλι στην Καλλιθέα.

Την ώρα που η Ιωάννα δίνει τη μάχη της να ξεπεράσει το σοκ αλλά και τα βαρύτατα τραύματα που της προκάλεσε στο πρόσωπο και στον θώρακα το καυστικό υγρό, οι αστυνομικοί που έχουν αναλάβει την εξιχνίαση της εκδικητικής επίθεσης κάνουν «φύλλο και φτερό» το οπτικοακουστικό υλικό από κάμερες διαχείρισης κυκλοφορίας αλλά και γειτονικών επιχειρήσεων, προσπαθώντας να ανακαλύψουν την ταυτότητα της δράστριας.

Τα δύο βίντεο

Σύμφωνα με πληροφορίες, δύο βίντεο αναμένεται να εισφέρουν πολύτιμα στοιχεία για τη μυστηριώδη γυναίκα που περιέλουσε το θύμα με βιτριόλι, καθώς φαίνεται να καταγράφουν τις κινήσεις της αμέσως μετά την επίθεση. Συγκεκριμένα, στο ένα εκ των δύο που έχει ληφθεί από κάμερα διαχείρισης κυκλοφορίας, μόλις ενάμισι λεπτό μετά το συμβάν, μία γυναίκα με σκούρα ρούχα φαίνεται να απομακρύνεται από το κτίριο όπου εργαζόταν η 34χρονη και να περπατά ψύχραιμη στο πεζοδρόμιο. Ενα δεύτερο βίντεο δείχνει την ίδια γυναίκα με τα ίδια σκούρα ρούχα και τη χειρουργική μάσκα στο πρόσωπο να περπατά σε απόσταση περίπου 10 μέτρων από το σημείο της επίθεσης και στη συνέχεια να επιβιβάζεται σε ένα αυτοκίνητο και μάλιστα στη θέση του συνοδηγού. Στη θέση του οδηγού του οχήματος βρίσκεται πιθανότατα μια γυναίκα. Μέσα σε δευτερόλεπτα το άτομο που βρίσκεται στο τιμόνι βάζει μπροστά τη μηχανή και αναχωρούν από τη λεωφόρο Θησέως.

Τα κρίσιμα αυτά οπτικά υλικά που έχουν μεταφερθεί από την πρώτη στιγμή στα ειδικά εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ. εξετάζονται καρέ καρέ και ο στόχος είναι από την επεξεργασία να φανεί ο αριθμός κυκλοφορίας του οχήματος, προκειμένου να εντοπιστεί ο ιδιοκτήτης, που πιθανώς θα οδηγήσει και στην ταυτότητα της μαυροφορεμένης -και μάλλον νεαρής- γυναίκας. Εκτός από τα βίντεο, οι Αρχές εξετάζουν και τα πρόσωπα που περιστοίχιζαν την εντυπωσιακή Ιωάννα.

«Γνώριζε τον χώρο στον οποίο εργαζόμουν»

«Ήταν ψηλή, αδύνατη, δεν την πρόσεξα πολύ, όλα έγιναν μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα χωρίς να μου μιλήσει καθόλου, χωρίς να μου πει τίποτα. Ξαφνικά γύρισα να δω ποια είναι αυτή που βρίσκεται στην είσοδο της πολυκατοικίας και εκείνη μου έριξε το βιτριόλι. Όλα κράτησαν λίγα δευτερόλεπτα. Πονούσα φρικτά δεν θυμάμαι τίποτα παραπάνω», δήλωσε η Ιωάννα στους αστυνομικούς.

«Πιστεύω ότι η επίθεση σε βάρος μου δεν σχετίζεται με την προσωπική μου ζωή. Μπορεί το άτομο που μου επιτέθηκε να πίστευε κάτι για μένα χωρίς, όμως, να ισχύει. Εκτιμώ, ότι γνώριζε τον χώρο στον οποίο εργαζόμουν και αυτό το κατάλαβα από τον τρόπο που κινήθηκε» είπε η ίδια στον δικηγόρο της.

Ωστόσο, η απόλυτη γνώση της δράστριας για τον χώρο της πολυκατοικίας της λεωφόρου Θησέως όπου εξαπέλυσε την επίθεση εντείνει τις υποψίες ότι πρόκειται για άτομο που σχετίζεται με το επαγγελματικό περιβάλλον της 34χρονης. Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, ακόμα και αν αυτή τη στιγμή η Ιωάννα αδυνατεί να συνθέσει τα κομμάτια του παζλ λόγω του σοκ που έχει υποστεί, εκτιμάται ότι μπορεί να οδηγήσει στα κίνητρα της πρωτοφανούς επίθεσης και στην ταυτότητα της δράστριας και τυχόν συνεργών της.

Ιωάννα

Μέχρι στιγμής παραμένει ανοιχτή η έρευνα για τις σχέσεις που είχε κατά το παρελθόν η 34χρονη, ενώ καθοριστική θεωρείται και η πρώτη αναλυτική κατάθεση που έδωσε χθες στους αστυνομικούς. Σύμφωνα με πληροφορίες, πάντως, προκύπτει ότι την τελευταία πενταετία η Ιωάννα είχε νομικές διαμάχες με δύο πρόσωπα από την προσωπική της ζωή.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ελένη Παπαδοπούλου
Ελένη Παπαδοπούλου
Σάββας Καλεντερίδης
Σάββας Καλεντερίδης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ