O ΕΟΦ συνιστά την προσοχή για αντισηπτικά μαντηλάκια συγκεκριμένης μάρκας που διακινούνται online

Must Read

Ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων ανακοίνωσε την απαγόρευση διακίνησης και διάθεσης του βιοκτόνου προϊόντος «DETONIC» 75 PERCENT ALCOHOL WET WIPES (αντισηπτικά μαντηλάκια), το οποίο διαφημίζεται και διακινείται μέσω διαδικτύου.

Η παρούσα απόφαση εκδίδεται στο πλαίσιο προστασίας της Δημόσιας Υγείας, με τις εταιρείες HERMES CHEMICALS LTD, ΔΕΚΕΛΕΙΑ ΠΟΤΟΠΟΙΪΑ Ε.Π.Ε και κάθε άλλη εταιρεία που διακινεί το προϊόν, να οφείλουν, πλέον, να επικοινωνήσουν άμεσα με τους αποδέκτες του προϊόντος και να το αποσύρουν από την αγορά μέσα σε εύλογο χρονικό διάστημα. Τα σχετικά παραστατικά τίθενται υπόψη του ΕΟΦ.

αντισηπτικά μαντηλάκια

Χωρίς να διαθέτει άδεια φαρμακευτικού προϊόντος, το «DETONIC» διαφημίζεται με θεραπευτικές ενδείξεις, αναφέρει ο ΕΟΦ και εφιστά την προσοχή των καταναλωτών, ώστε, σε περίπτωση που έρθει στη κατοχή τους το παραπάνω προϊόν, να μην το χρησιμοποιήσουν και να ενημερώσουν άμεσα τον Οργανισμό.

Ο ΕΟΦ επισημαίνει ότι η αγορά προϊόντων αρμοδιότητας του από μη εγκεκριμένες πηγές, μπορεί να θέσει σε κίνδυνο την υγεία του καταναλωτή, καθώς δεν διασφαλίζεται η ποιότητα και η ασφάλεια των προϊόντων.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This