16-7-2020

«Με το όπλο στην πλάτη»! O Πάρις Κουρτζίδης μιλά για την περιπέτεια της απαγωγής του «από άνδρες της φρουράς του Μαρινάκη» (video)

Νέες σοκαριστικές αποκαλύψεις σχετικά με την απαγωγή του από άνδρες της φρουράς του Βαγγέλη Μαρινάκη, από κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας, όπως έχει καταγγείλει, έκανε ο δημοσιογράφος Πάρις Κουρτζίδης.

Υπενθυμίζεται ότι το περιστατικό συνέβη τον περασμένο Μάρτιο, όταν ο δημοσιογράφος ανάρτησε σε ιστοσελίδα την οποία διαχειρίζεται ένα κείμενο που αφορά την πορεία της εισαγγελικής έρευνας για την υπόθεση Noor1, στην οποία εμπλέκεται ο ιδιοκτήτης της ΠΑΕ Ολυμπιακός.

Ύστερα από το δημοσίευμα, ο Π. Κουρτζίδης δέχτηκε παρέμβαση από τον εκδότη της εφημερίδας «Αξία», Αντώνη Πίκουλα, ο οποίος του ζήτησε να «κατεβάσει» το κείμενο, πράγμα που τελικά έκανε αργότερα.

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό OPEN, ο Πάρις Κουρτζίδης ανέφερε:
«Με παρακαλούσε να κατεβάσω το κείμενο, του είπα ότι αυτό δεν μπορώ να το κάνω. Του εγγυήθηκα ότι είναι δικαστική η πηγή μου».

Ο δημοσιογράφος έκλεισε ραντεβού με τον εκδότη σε κεντρικό ξενοδοχείο, για να συζητήσουν το ζήτημα. Όπως αναφέρει ο Πάρης Κουρτζίδης, λίγη ώρα αφότου συναντήθηκε με τον εκδότη, ο οποίος καθόταν «σε ένα μπαρ που δεν δούλευε», είδε τα πέντε άτομα της φρουράς του Μαρινάκη «με μαύρα μπουφάν και περίεργες ενδυμασίες».

«Όταν με πλησιάζουν, μου λένε “εσύ είσαι που γράφεις αυτά για τον πρόεδρο;” Έρχεται από πίσω μου, ισχυρίστηκε ότι έχει όπλο, το ακουμπάει στην πλάτη μου. Κάλεσε μπροστά μου τον κ. Μαρινάκη, ακούστηκε η φωνή του. Εκείνη τη στιγμή, με το χέρι του ο ένας στην πλάτη μου, και μου λέει να γράψω κάποια πράγματα που πρέπει να γράψω, καθ’ υπαγόρευση. Πως θα ήταν ικανοποιημένος. Αυτά που έλεγε ήταν εξωφρενικά», αφηγείται ο δημοσιογράφος.

Πάρις Κουρτζίδης open

Απειλές κατά της ζωής του

Αφού, όπως υποστηρίζει o ίδιος, δήλωσε πως δεν θα γράψει όσα του ζητούν, έγινε η «απαγωγή» του.

«Με τις μεσολαβήσεις του Πίκουλα αποφασίζουν ότι θα με μεταφέρουν, χωρίς τη θέλησή μου, στην εφημερίδα “Αξία”. Με πήγαν. Ο κ. Πίκουλας κρατάει την τσάντα με το λάπτοπ. Προσέρχομαι στο αυτοκίνητό του, γιατί μόνον έτσι δέχονταν να φύγω. Φυσικά, μου τόνισαν να μην κάνω καμία βλακεία. Να μη διανοηθώ, να μη σκεφτώ να ειδοποιήσω κανέναν, ότι θα πρέπει να πάω και να το κάνω. Οι απειλές ήταν ότι θα με σκοτώσουν, ότι θα με ξεβρακώσουν στον δρόμο και άλλα», τόνισε ο Πάρις Κουρτζίδης και συνέχισε: «Δεν είχα καμία ελευθερία, πήγα κατευθείαν στο γραφείο μου για να το κάνω, γιατί έπρεπε να πάρουν έγκριση αν θα μείνω ελεύθερος».

Όπως έχει πει ο δημοσιογράφος, αναγκάστηκε να κάνει μια δεύτερη ανάρτηση στην ιστοσελίδα, με την οποία ζητούσε συγγνώμη από τον Βαγγέλη Μαρινάκη για το πρώτο δημοσίευμά του, σχετικά με την υπόθεση Noor1.

Σημειώνεται πως για την υπόθεση ασκήθηκαν, μεταξύ άλλων, διώξεις κατά του Βαγγέλη Μαρινάκη, για ηθική αυτουργία σε παράνομη βία.

  • Δείτε τον Πάρι Κουρτζίδη στην εκπομπή «Η Δίκη στο Open»:

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ