Αναστάτωση επικράτησε το πρωί της Κυριακής στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Αγίου Νικολάου στην Αρετσού Θεσσαλονίκης, όταν ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος φέρεται να αισθάνθηκε αδιαθεσία και να λιποθύμησε κατά τη διάρκεια της Θείας Λειτουργίας.
Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε το thestival.gr, το περιστατικό σημειώθηκε ενώ βρισκόταν σε εξέλιξη η λειτουργία, προκαλώντας ανησυχία στους παρευρισκόμενους πιστούς και στους ιερείς που βρίσκονταν στον ναό.
Άμεσα κινητοποιήθηκαν οι αρμόδιες υπηρεσίες και στο σημείο έσπευσε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ. Οι διασώστες παρείχαν τις πρώτες βοήθειες στον Αρχιεπίσκοπο και στη συνέχεια τον μετέφεραν στο 424 Στρατιωτικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης, όπου υποβλήθηκε σε προληπτικό ιατρικό έλεγχο.
Ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος βρισκόταν από το Σάββατο στη Θεσσαλονίκη για προγραμματισμένες εκκλησιαστικές υποχρεώσεις. Μέχρι στιγμής δεν έχουν γίνει γνωστές περισσότερες λεπτομέρειες για την κατάσταση της υγείας του, ενώ αναμένονται επίσημες ενημερώσεις από τους θεράποντες ιατρούς ή την Αρχιεπισκοπή.
*Φωτογραφία EUROKINISSI
Δείτε επίσης:
- Επίσκεψη Ελπιδοφόρου στην Αθήνα – Συναντήσεις με Τασούλα, Μητσοτάκη και Ιερώνυμο
- Ο Τσίπρας συνάντησε τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής και του έκανε δώρο την «Ιθάκη»







