Αυτά είναι τα έξι «SOS» για την άδεια ειδικού σκοπού σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα

Must Read

Τη δυνατότητα να κάνουν χρήση της άδειας ειδικού σκοπού για τη φροντίδα των παιδιών τους μέχρι το τέλος της τρέχουσας σχολικής χρονιάς έχουν, υπό προϋποθέσεις, οι εργαζόμενοι στο δημόσιο, αλλά και στον ιδιωτικό τομέα.

Η «δημοκρατία» παρουσιάζει τα έξι SOS που πρέπει να γνωρίζουν οι εργαζόμενοι γονείς παιδιών που πάνε σχολείο ή νηπιαγωγείο και τα οποία έχουν ως εξής:

  1. Γενικά, οι εργαζόμενοι γονείς δεν δικαιούνται την άδεια στις περιπτώσεις που το σχολείο λειτουργεί καθημερινά, χωρίς εκ περιτροπής μαθήματα
  2. Οι εργαζόμενοι στο Δημόσιο που έχουν παιδιά στο σχολείο, μπορούν να κάνουν χρήση του μειωμένου ωραρίου κατά 25%. Στην περίπτωση που αυτή η μείωση δεν επαρκεί, μπορεί να γίνει υπέρβαση χωρίς περαιτέρω συνέπειες για τον υπάλληλο, για την εξασφάλιση της έγκαιρης παραλαβής του ανηλίκου (εφόσον, φυσικά, αποδεικνύεται ότι ο χρόνος της μειωμένης απασχόλησης κατά 25% δεν επαρκεί)
  3. Όσοι γονείς εργάζονται στο Δημόσιο, μπορούν να συνεχίσουν να κάνουν χρήση της άδειας αποκλειστικά για τις ημέρες που προκύπτει ανάγκη φροντίδας των τέκνων, ως συνεπεία του ειδικού προγράμματος λειτουργίας των εν λόγω μονάδων
  4. Στον ιδιωτικό τομέα οι μισθωτοί έχουν τη δυνατότητα να πάρουν άδεια παρακολούθησης, για να μπορέσουν να πάρουν τα παιδιά τους από το σχολείο νωρίτερα, αφού δεν λειτουργούν ολοήμερα τμήματα
  5. Παράλληλα, για τους γονείς στον ιδιωτικό τομέα προβλέπεται ότι η άδεια ειδικού σκοπού μπορεί να χορηγηθεί κατά τις ημέρες που το υποτμήμα στο οποίο έχουν ενταχθεί τα παιδιά δεν λειτουργεί. Η άδεια παρατείνεται και στην περίπτωση που υπάρχει άτομο αυξημένου κινδύνου στην οικογένεια.
  6. Επίσης, για τη διευκόλυνση κατά την παράδοση και παραλαβή των παιδιών, λόγω της μη επαναλειτουργίας του ολοήμερου σχολείου, προβλέπεται χρήση σε πλήρεις ημέρες ή και σε ώρες της προβλεπόμενης αδείας για την παρακολούθηση της σχολικής επίδοσης των παιδιών. Το χρονικό εύρος της εν λόγω άδειας φτάνει μέχρι τη συμπλήρωση 4 εργάσιμων ημερών, ανά ημερολογιακό έτος.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Διαβάζονται τώρα

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Το Μαξίμου προσπαθεί να κλείσει άρον άρον το σκάνδαλο με τα e-mails

Με την πλάτη στο τοίχο βρίσκεται η κυβέρνηση μετά την αποκάλυψη του μεγάλου σκανδάλου με την αξιοποίηση των προσωπικών...

More Articles Like This