Μάχη με το χρόνο δίνουν στη ΔΕΗ για να δει… φως ολόκληρη η Χαλκιδική

Must Read

Σε κανονικούς ρυθμούς προσπαθεί να επανέλθει σιγά-σιγά η ζωή στη Χαλκιδική, που μετράει τις πληγές της μετά τη φονική κακοκαιρία που στοίχησε τη ζωή σε 7 ανθρώπους.

Από σήμερα οι μηχανικοί της Περιφέρειας θα ξεκινήσουν ελέγχους σε κατοικίες και επιχειρήσεις, ενώ ολοκληρώθηκε ο καθαρισμός του οδικού δικτύου, σύμφωνα με όσα υποστήριξε ο επικεφαλής του Αυτοτελούς Τμήματος Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, Μπάμπης Στεργιάδης.

Το μεγάλο πρόβλημα της ηλεκτροδότησης παραμένει, όμως, σύμφωνα με ανακοίνωση του ΑΔΜΗΕ, ως το μεσημέρι αναμένεται να έχουν αποκατασταθεί οι βλάβες στο δίκτυο υψηλής τάσης. Οι τεχνικοί, που εργάζονταν και κατά τη διάρκεια της νύχτας, αντικατέστησαν τους δύο χαλύβδινους ιστούς, που έπεσαν λόγω της κακοκαιρίας, και εργάζονται τώρα για την τοποθέτηση των αγωγών.

Σύμφωνα με τον ΑΔΜΗΕ, οι εργασίες για την αποκατάσταση των βλαβών στη Γραμμή Μεταφοράς Υψηλής Τάσης 150 kV Μουδανιών -Κασσανδρείας προχωρούν με ταχείς ρυθμούς και η ολοκλήρωση των εργασιών αναμένεται έως το μεσημέρι, εκτός σοβαρού απροόπτου.

Παράλληλα, εξελίσσονται οι εργασίες αποκατάστασης στο Δίκτυο Μέσης και Χαμηλής Τάσης του ΔΕΔΔΗΕ, ώστε να είναι σε θέση να τροφοδοτήσει όλες τις παροχές στην ευρύτερη περιοχή.

Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΑΔΜΗΕ, Μάνος Μανουσάκης, παραμένει στη Χαλκιδική και βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με τον υπουργό Ενέργειας, Κωστή Χατζηδάκη, τον υπουργό Υποδομών και Μεταφορών, Κώστα Καραμανλή και τον γενικό γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, Νίκο Χαρδαλιά.

Ο ΑΔΜΗΕ χαρακτηρίζει την καταστροφή που υπέστησαν οι δύο ιστοί ως πρωτοφανές συμβάν για τα ελληνικά δεδομένα.

Είναι χαρακτηριστικό ότι πάνω από 300 στύλοι του δικτύου διανομής ηλεκτρικής ενέργειας καταστράφηκαν και αυτή τη στιγμή δίνεται μια μάχη με τον χρόνο, ώστε να έχει ρεύμα ολόκληρος ο νομός.

Που υπάρχουν ακόμα προβλήματα

Ωστόσο, στην υπόλοιπη χώρα τα προβλήματα έχουν αποκατασταθεί, ενώ στη Χαλκιδική η εικόνα σύμφωνα με την ενημέρωση από τον ΔΕΔΔΗΕ έχει ως εξής:

  • Στο ανατολικό και κεντρικό τμήμα της και στη χερσόνησο της Σιθωνίας έχουν αποκατασταθεί όλα τα προβλήματα ηλεκτροδότησης, πλην εξαιρέσεων, με κυριότερη αυτή του Νέου Μαρμαρά.
  • Στην περιοχή μεταξύ Ν. Μουδανιών και Καλλικράτειας, η αποκατάσταση των προβλημάτων ηλεκτροδότησης συνεχίζεται και αναμένεται να ολοκληρωθεί τις επόμενες ώρες.
  • Στην χερσόνησο της Κασσάνδρας, λόγω της διακοπής της τροφοδοσίας του υποσταθμού Κασσανδρείας που προκλήθηκε από την απώλεια δύο ιστών της γραμμής μεταφοράς και μέχρι την αποκατάσταση της βλάβης από τα συνεργεία του ΑΔΜΗΕ, ο ΔΕΔΔΗΕ προχωρά με την τροφοδότηση του Υποσταθμού μέσω γραμμών Μέσης Τάσης, έτσι ώστε να μπορέσει να ηλεκτροδοτήσει εκ περιτροπής τις περιοχές της χερσονήσου το συντομότερο δυνατό.

Σύσκεψη στο δημαρχείο Μουδανιών

Ο διευθύνων σύμβουλος του ΔΕΔΔΗΕ Στέφανος Οκταποδάς και ο γενικός διευθυντής ανάπτυξης και διαχείρισης δικτύου Ηρακλής Μενεγάτος έχουν μεταβεί στη Χαλκιδική για την επίβλεψη και τον συντονισμό των εργασιών αποκατάστασης των εκτεταμένων ζημιών.

Ο ΔΕΔΔΗΕ εφιστά εξάλλου την προσοχή στους πολίτες σε περίπτωση που διαπιστώνουν ζημιές στο Δίκτυο (πεσμένους στύλους, καλώδια, αγωγούς κλπ), να απομακρύνονται και να αποφεύγουν οποιαδήποτε επαφή.

Χθες έγινε στο δημαρχείο Μουδανιών υπό τον υπουργό Υποδομών, Κώστα Καραμανλή και με τη συμμετοχή του περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολου Τζιτζικώστα, του γενικού γραμματέα Πολιτικής Προστασίας Νίκου Χαρδαλιά και των διευθύνοντων συμβούλων του ΑΔΜΗΕ και της ΔΕΔΔΗΕ.

Για πρωτόγνωρο φαινόμενο στο οποίο συνέπεσαν η μεγαλύτερη καταιγίδα των τελευταίων 35 χρόνων στην περιοχή και η μεγαλύτερη βλάβη δικτύου στην ιστορία της ΔΕΗ έκανε λόγο ο γ.γ. Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς, με δηλώσεις του στο ΑΠΕ.

«Κάνουμε αγώνα για να αποκατασταθεί η ηλεκτροδότηση το επόμενο 24ωρο, ενώ το αρχικό χρονοδιάγραμμα ήταν για 72 ώρες», τόνισε. Στο μεταξύ ολοκληρώθηκε ο καθαρισμός του οδικού δικτύου σύμφωνα με όσα υποστήριξε ο επικεφαλής του Αυτοτελούς Τμήματος Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, Μπάμπης Στεργιάδης.

 

 

 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This