5-7-2020

Πλήθος τα ερωτήματα που ζητούν απαντήσεις για τον ρόλο των ΜΚΟ

Σε πέμπτη φάλαγγα όσων θέλουν να δημιουργήσουν προβλήματα στη χώρα μας έχουν μετατραπεί οι ΜΚΟ που, παρ’ όλες τις διαβεβαιώσεις για το αντίθετο από πλευράς κυβέρνησης, συνεχίζουν να λειτουργούν με τρόπους που προκαλούν προβληματισμό.

Άλλοτε «διαιρούν» τη Λέσβο σε ελληνική και μη ελληνική, όπως έκανε ΜΚΟ φτιαγμένη από μετανάστες και η οποία προκάλεσε την αντίδραση της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου που προέβη σε μήνυση εναντίον της. Άλλες εξ αυτών λειτουργούν σαν «πλυντήριο» για την προώθηση και στην υπόλοιπη Ευρώπη της τουρκικής προπαγάνδας κατά της χώρας μας, όπως ακριβώς έκανε γερμανική ΜΚΟ -που χαίρει ιδιαίτερης προστασίας από τη γερμανική πρεσβεία στη χώρα μας-, όταν υιοθέτησε ισχυρισμούς της τουρκικής ακτοφυλακής για «επαναπροωθήσεις» λαθρομεταναστών από το ελληνικό Λιμενικό.

Αυτά μόνον την προηγούμενη εβδομάδα, αφού, εάν καθίσει κανείς να απαριθμήσει όλα όσα βλαπτικά για τη χώρα μας έχουν γίνει από ΜΚΟ, θα χρειαστεί αρκετές σελίδες. Και αυτά είναι μόνον τα «φανερά» και τα «επίσημα», γιατί, αν αρχίσουμε να εξετάζουμε τα αποτελέσματα της δράσης κάποιων εξ αυτών, θα οδηγηθούμε σε πολύ πιο επικίνδυνες και περίεργες ατραπούς, που μπορεί να πιάνουν μέχρι και την κατασκοπία εις βάρος της χώρας μας.

Εξ αυτών προκύπτουν σημαντικά ερωτήματα. Υπάρχει σοβαρός έλεγχος των ΜΚΟ; Τι συμβαίνει με αυτό το περίφημο μητρώο τους; Λειτουργεί; Δεν λειτουργεί; Εχει ολοκληρωθεί και, εάν όχι, ποιο είναι το χρονικό σημείο που θα συμβεί αυτό; Πόσες και ποιες ΜΚΟ έχουν εγγραφεί σε αυτό;

Και η πιο σημαντική ερώτηση απ’ όλες: Είναι παράγοντας για τη λειτουργία των ΜΚΟ η επί της ουσίας αμφισβήτηση της εθνικής μας κυριαρχίας; Είτε με πράξεις είτε με λόγια; Ή πρόκειται απλά για μια τυπική διαδικασία, στην οποία καθένας που θα δηλώσει κάποια πράγματα θα πάρει την έγκριση να λειτουργεί με όποιον τρόπο νομίζει; Ακόμη και εάν αυτό σημαίνει το να υποσκάπτονται τα εθνικά συμφέροντα της χώρας μας;

Ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου Νότης Μηταράκης έχει δείξει θετικά δείγματα. Θα πρέπει όμως από τα δείγματα να περάσουμε στις πράξεις. Και εάν θέλει τη στήριξη του ελληνικού λαού σε δύσκολες καταστάσεις που είναι βέβαιο ότι θα προκύψουν στο όχι και τόσο μακρινό μέλλον, καλά θα κάνει να δώσει τις απαντήσεις στα παραπάνω ερωτήματα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ελένη Παπαδοπούλου
Ελένη Παπαδοπούλου
Σάββας Καλεντερίδης
Σάββας Καλεντερίδης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ