8-7-2020

Κτηματολόγιο: Αρχίζει σήμερα η ανάρτηση των στοιχείων στον δήμο της Αθήνας – Μέχρι πότε θα διαρκέσει

Αρχίζει σήμερα η ανάρτηση των κτηματολογικών στοιχείων για τον Δήμο Αθηναίων. Περισσότεροι από μισό εκατομμύριο πολίτες (560.000), που δήλωσαν κάποιας μορφής ιδιοκτησία εντός των ορίων, καλούνται για τελευταία φορά να ελέγξουν την ακρίβεια των στοιχείων που έχουν καταγραφεί, καθώς μετά την οριστικοποίησή τους η διαδικασία επανεξέτασής τους είναι σαφώς πιο πολύπλοκη.

Το ενδιαφέρον στην υπόθεση της Αθήνας είναι ότι η ανάρτηση θα πραγματοποιηθεί πρώτη φορά ηλεκτρονικά, με τη χρήση των κωδικών του Τaxis. Για να συμμετέχουν οι ιδιοκτήτες στη διαδικασία της ανάρτησης είναι απαραίτητο πρώτα να επικαιροποιήσουν τα στοιχεία επικοινωνίας τους στην ιστοσελίδα www.ktimatologio.gr.

Αφού επικαιροποιήσουν τα στοιχεία επικοινωνίας, μετά θα πρέπει να επισκεφθούν τον σύνδεσμο: http://www.ktimanet.gr/CitizenWebApp/InfoAnartisi_Page.aspx όπου:

  • Θα δουν το απόσπασμα του Κτηματολογικού Πίνακα και του Κτηματολογικού Διαγράμματος με τις καταχωρισμένες πληροφορίες που αφορούν τις ιδιοκτησίες τους.
  • Θα ελέγξουν την ορθότητά τους.
  • Εάν συμφωνούν, δεν κάνουν καμία ενέργεια, αφού η καταγραφή είναι σωστή.
  • Εφόσον ΔΕΝ συμφωνούν με κάποια από τα στοιχεία αυτά, έχουν δικαίωμα εντός δύο μηνών από την έναρξη της ανάρτησης (και τεσσάρων εάν είστε κάτοικος εξωτερικού) να υποβάλουν αίτηση διόρθωσης κτηματολογικών στοιχείων, ηλεκτρονικά μέσω του «E-ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ/Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες» στο www.ktimatologio.gr ή στο γραφείο κτηματογράφησης κατόπιν ραντεβού.Η ανάρτηση θα διαρκέσει δύο μήνες (έως 3 Αυγούστου) για τους κατοίκους εσωτερικού και τέσσερις (έως 1η Οκτωβρίου) για τους κατοίκους εξωτερικού.

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Γιώργος Χαρβαλιάς
Γιώργος Χαρβαλιάς
Απόστολος Κρητικόπουλος
Απόστολος Κρητικόπουλος

ΔΗΜΟΦΙΛΗ