Μια νέα σελίδα στις ακτοπλοϊκές συνδέσεις της Λήμνου άνοιξε την Κυριακή 21 Ιουνίου, καθώς πραγματοποιήθηκε το πρώτο δρομολόγιο της νέας γραμμής που συνδέει το νησί με το Τσανάκαλε της Τουρκίας.
Το καταμαράν IMBROS έφτασε στη Λήμνο, με την τοπική κοινωνία να υποδέχεται με ιδιαίτερη ικανοποίηση την έναρξη της σύνδεσης, χαρακτηρίζοντάς την σημαντική εξέλιξη για την ενίσχυση της επικοινωνίας του νησιού αλλά και για την τουριστική του ανάπτυξη.
Η πρώτη άφιξη και η υποδοχή της αποστολής
Με το πρώτο δρομολόγιο ταξίδεψαν στη Λήμνο εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης του Τσανάκαλε, δημοσιογράφοι, στελέχη της εταιρείας που έχει αναλάβει τη γραμμή, αλλά και Τούρκοι επισκέπτες.
Την αποστολή υποδέχθηκε η δήμαρχος Λήμνου Ελεονώρα Γεώργα μαζί με εκπροσώπους φορέων της τοπικής αυτοδιοίκησης και της τοπικής οικονομίας.
Η τουρκική αντιπροσωπεία θα παραμείνει στο νησί έως την ερχόμενη Τρίτη, έχοντας προγραμματισμένες επισκέψεις και επαφές με τοπικούς φορείς.
Τα δρομολόγια και τα χαρακτηριστικά της γραμμής
Το επόμενο ταξίδι της νέας ακτοπλοϊκής σύνδεσης έχει προγραμματιστεί για τις 2 Ιουλίου, ενώ η γραμμή αναμένεται να συνεχιστεί μέχρι το φθινόπωρο.
Το καταμαράν IMBROS έχει τη δυνατότητα μεταφοράς περίπου 350 επιβατών, ωστόσο δεν διαθέτει δυνατότητα μεταφοράς οχημάτων. Η διάρκεια του ταξιδιού μεταξύ Λήμνου και Τσανάκαλε υπολογίζεται περίπου στις 2,5 ώρες.
Δείτε επίσης:
- Τι κρύβεται πίσω από την κακοποίηση και τη θανάτωση των ζώων
- Αγρίνιο: Σύντροφος γυναίκας την έριξε πάνω σε τζαμαρία και την έσυρε στο δρόμο – Αναλύεται υλικό από κάμερες







