Καταργεί με το καλημέρα τη Νομική Σχολή στην Πάτρα ο Μητσοτάκης – Προχωρούν οι 4500 προσλήψεις εκπαιδευτικών

Must Read

Από το Υπουργείο Παιδείας ξεκίνησε τις επίσημες επισκέψεις του στα νέα Υπουργεία ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, θέλοντας να δείξει ότι η παιδεία αποτελεί προτεραιότητα για τη νέα κυβέρνηση.

Η νέα Υπουργός, Νίκη Κεραμέως, στάθηκε κοντά του και προανήγγειλε τις 4.500 προσλήψεις εκπαιδευτικών (ειδικής αγωγής), την ανάκληση της απόφασης για την ίδρυση τέταρτης Νομικής Σχολής στην Πάτρα, την απόφαση κατάργησης του πανεπιστημιακού ασύλου και το ότι δεν θα αλλάξει το εξεταστικό σύστημα των πανελληνίων για την επόμενη σχολική χρονιά.

Σύμφωνα με την Υπουργό, η κατάργηση του πανεπιστημιακού ασύλου θα υπάρχει στο πρώτο νομοσχέδιο, που θα κατατεθεί στη Βουλή μετά την ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση, στις 23 Ιουλίου.

Πέρα από τους γενικούς στόχους από την σύσκεψη προέκυψε ότι δίνεται παράταση στην υποβολή των φετινών μηχανογραφικών των υποψηφίων των πανελλαδικών έως 17 Ιουλίου, καθώς υπάρχουν εκκρεμότητες σε σχέση με τις νέες σχολές.

Παράλληλα, η κυρία Κεραμέως ανέφερε ότι ήδη δρομολογούνται οι δράσεις, ώστε να ανοίξουν τα σχολεία στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση κανονικά στην ώρα τους και χωρίς ελλείψεις. Σημείωσε, επίσης, ότι δίνεται έμφαση στη δίχρονη προσχολική αγωγή, ωστόσο θα πρέπει να υπάρχουν και οι υποδομές και το δυνομικό, για να γίνουν οι απαιτούμενες αλλαγές.

Ο κ. Μητσοτάκης έφθασε στην ώρα του στις 9:00 ακριβώς, έγινε δεκτός από την υπουργό και στην συνέχεια μετείχε σε σύσκεψη που κράτησε μία ώρα με τη συμμετοχή της υπουργού Παιδείας, των δύο υφυπουργών, Σοφίας Ζαχαράκη και Κώστα Διγαλάκη, και του υπουργού Επικρατείας, Γιώργου Γεραπετρίτη, που τον συνόδευε στην επίσκεψή του.

Ο ίδιος ο πρωθυπουργός δήλωσε «είναι μεγάλη χαρά που ξεκινώ τις επισκέψεις από το υπουργείο Παιδείας»[…] «Έχουμε θέσει -ως πρωθυπουργικό γραφείο- στόχους και χρονοδιαγράμματα για όλα τα υπουργεία», σημείωσε και εξέφρασε την απόλυτη «εμπιστοσύνη του σε όλους τους εκπαιδευτικούς που εκτελούν με αυταπάρνηση και αγάπη το καθήκον τους».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έδωσε έμφαση στη ταχύτητα και αποτελεσματικότητα στις δράσεις του υπουργείου για μία ποιοτική δημόσια εκπαίδευση και για αναβαθμισμένα πανεπιστήμια με σύνδεση με την αγορά εργασίας.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This