Γραμμή «112»: Γιατί από το 2010 η κλήση σας… προωθείται

Must Read

Πολύς λόγος γίνεται τις τελευταίες μέρες για την τηλεφωνική γραμμή έκτακτης ανάγκης «112», η οποία σε μια ακόμη φυσική καταστροφή δεν λειτούργησε.

Είχαμε ξανακούσει για αυτήν και μετά τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι, ότι η γραμμή θα λειτουργήσει άμεσα, ωστόσο το «112» παρέμεινε απενεργοποιημένο μέχρι σήμερα.

Αυτή τη φορά όμως, μετά και τη νέα τραγωδία στη Χαλκιδική, φαίνεται πως η γραμμή που έχει τεθεί εκτός λειτουργίας από το 2010, θα είναι ενεργή από σήμερα.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Πέτσας δήλωσε χθες πως θα υπάρξει σύσκεψη με τους υπευθύνους των εταιρειών κινητής τηλεφωνίας και το πρωί πραγματοποιήθηκε  μια πρώτη πειραματική δοκιμή του αριθμού.

Κάποια κινητά δέχτηκαν λίγο πριν από τις 12:00 ειδική ειδοποίηση, η οποία έγραφε «Ειδοποίηση έκτακτης ανάγκης: Ακραία κατάσταση», με την υποσημείωση ότι πρόκειται για δοκιμαστική εκπομπή μηνύματος.
Το μήνυμα προειδοποιούσε για ακραία φαινόμενα και συνοδευόταν από ήχο σειρήνας.

Ο γενικός γραμματέας Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς μιλώντας για το 112 τόνισε: «Είναι κάτι αυτονόητο, χρήσιμο,μπορεί να σώσει ζωές σε λίγο χρονικό διάστημα και θα γίνει πραγματικότητα».

Τι είναι η γραμμή «112»

Το 112 καθιερώθηκε από την Ευρωπαϊκή Ένωση (ΕΕ) ως ο ευρωπαϊκός αριθμός έκτακτης ανάγκης. Χρησιμοποιείται για δωρεάν κλήση των υπηρεσιών έκτακτης ανάγκης σε όλες τις χώρες της ΕΕ, διευκολύνοντας την τηλεφωνική πρόσβαση στις υπηρεσίες αυτές. Είναι ιδιαίτερα χρήσιμος αριθμός για τους πολίτες που ταξιδεύουν εντός της ΕΕ και έρθουν αντιμέτωποι με καταστάσεις έκτακτης ανάγκης στο εξωτερικό. Ενημερώνει άμεσα την αστυνομία, την πυροσβεστική, το ΕΚΑΒ, το λιμενικό.

Λειτουργεί σε όλα τα κράτη μέλη της Ε.Ε (μόνο στην Ελλάδα ξεχάστηκε από το 2010) παράλληλα με τους εθνικούς αριθμούς κλήσης έκτακτης ανάγκης.

Ο αριθμός 112 θα ενημερώνει άμεσα τους πολίτες για ακραία καιρικά φαινόμενα και φυσικές καταστροφές, όπως σεισμοί και πυρκαγιές, μέσω SMS σε κινητά τηλέφωνα και φωνητικά μηνύματα σε σταθερά τηλέφωνα.

Επίσης, οι πολίτες μπορούν σε περίπτωση που βρεθούν σε κίνδυνο να καλέσουν τον αριθμό 112 και το σύστημα έχει τη δυνατότητα να εντοπίσει -μέσω δορυφόρου- τη θέση τους και να στείλει άμεσα βοήθεια.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This