4-7-2020

Μάνα και κόρη επιχείρησαν να γεμίσουν την αγορά με πλαστά 50ευρά!

Με πλαστά χαρτονομίσματα ήθελαν να γεμίσουν την αγορά μια μητέρα και η κόρης της, οι οποίες έπεσαν στα χέρια της αστυνομίας στη Σπάρτη.

Σύμφωνα με τις διωκτικές Αρχές, οι δύο γυναίκες, 62 και 29 ετών αντίστοιχα, πήγαν το απόγευμα της Δευτέρας σε κατάστημα στη Σπάρτη και προσπάθησαν να πραγματοποιήσουν συναλλαγή μικρής αξίας, χρησιμοποιώντας ένα χαρτονόμισμα των 50 ευρώ. Όμως, ο ιδιοκτήτης του καταστήματος κατάλαβε ότι δεν πρόκειται για γνήσιο χαρτονόμισμα και ειδοποίησε την Αστυνομία.

Λίγη ώρα αργότερα, οι αστυνομικοί της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής του Εγκλήματος Λακωνίας εντόπισαν και συνέλαβαν τις δύο γυναίκες μέσα σε αυτοκίνητο, οι οποίες είχαν καταλάβει τι θα γινόταν και προσπάθησαν να διαφύγουν.

Έπειτα από την έρευνα που ακολούθησε, βρέθηκαν στην κατοχή τους 22 αμφιβόλου γνησιότητας χαρτονομίσματα των 50 ευρώ και το χρηματικό ποσό των 220 ευρώ. Όπως διαπιστώθηκε, οι δύο γυναίκες είχαν καταφέρει να κάνουν τρεις ακόμα συναλλαγές με τα πλαστά ευρώ στη Μεγαλόπολη Αρκαδίας και στην Πελλάνα Λακωνίας, ενώ η «χάρη» τους είχε φτάσει μέχρι και το Πέραμα Αττικής.

Οι δύο συλληφθείσες θα περάσουν το κατώφλι του εισαγγελέα Πρωτοδικών Σπάρτης, ενώ οι αστυνομικοί συνεχίζουν τις έρευνες για την υπόθεσή τους, με σκοπό να εξακριβώσουν την τυχόν συμμετοχή τους σε παρόμοια αδικήματα, καθώς και το πώς προμηθεύτηκαν τα πλαστά χαρτονομίσματα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ελένη Παπαδοπούλου
Ελένη Παπαδοπούλου
Σάββας Καλεντερίδης
Σάββας Καλεντερίδης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ