Τσιόδρας: «Δεν πρέπει να πάει χαμένη η τεράστια προσπάθεια!» (video)

Must Read

Ολοκληρώθηκε πριν από λίγο η σύσκεψη στην Ξάνθη, με αφορμή την σημαντική αύξηση κρουσμάτων του κορωνοϊού που έχει προκύψει τις τελευταίες ημέρες, για την οποία μετέβησαν εκτάκτως το πρωί με ελικόπτερο σούπερ πούμα ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, μαζί με τον εκπρόσωπο του υπουργείου Υγείας, καθηγητή, Σωτήρη Tσιόδρα, καθώς και με κλιμάκιο του ΕΟΔΥ.

Στη σύσκεψη, στην οποία συμμετείχαν ο περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, Χρήστος Μέτιος, όλοι οι δήμαρχοι της Περιφέρειας Ξάνθης, ο εκπρόσωπος του ΕΟΔΥ, ο διευθυντής του νοσοκομείου, της Υγειονομικής Περιφέρειας, οι τοπικοί παράγοντες, η Αστυνομία και η Πυροσβεστική, συζητήθηκε εκτενώς το θέμα της εφαρμογής των περιοριστικών μέτρων που αποφασίστηκαν χθες το βράδυ από τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας.

Όπως χαρακτηριστικά τόνισε ο καθηγητής Τσιόδρας μετά την σύσκεψη, η έξαρση των κρουσμάτων είναι τοπική και θα αντιμετωπιστεί με επιστημονικό τρόπο, με τεταμένο εργαστηριακό έλεγχο, με απομόνωση των θετικών και με νοσηλεία των σοβαρών περιστατικών.

«Δεν πρέπει να χαλαρώσουμε, είναι κρίμα να πάει χαμένη η προσπάθεια»

«Δεν πρέπει να αγνοήσουμε το μήνυμα, υπήρξε χαλάρωση τις τελευταίες ημέρες απέναντι στα μέτρα, το καταλαβαίνω, γιατί ο κόσμος κουράστηκε, όμως είναι κρίμα να πάει χαμένη η τεράστια προσπάθεια που κάναμε», ανέφερε ο εκπρόσωπος του Υπουργείου Υγείας.

Με τη σειρά του ο κ. Χαρδαλιάς υπογράμμισε ότι η προσπάθεια πρέπει να είναι μεγάλη και συντονισμένη, για τουλάχιστον επτά ημέρες και αφού εφαρμοστούν αυστηρά τα μέτρα θα επαναξιολογηθεί η κατάσταση, ώστε να ληφθούν νέες αποφάσεις.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι έχουν ήδη ξεκινήσει έλεγχοι από κλιμάκια του ΕΟΔΥ και από αύριο αναμένεται να είναι σαρωτικοί, προκειμένου να γίνει πλήρης χαρτογράφηση της πανδημίας. Μάλιστα, στη διαδικασία των ελέγχων θα συμμετέχει και ο στρατός.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This