9-7-2020

Επισφράγιση της ελληνικής νίκης- H ισλανδική εταιρεία με τη μαϊμού φέτα σταματά άμεσα τη χρήση του όρου

Η ελληνική αντίδραση στη γενικευμένη χρήση του ονόματος «φέτα» από την ισλανδική εταιρεία γαλακτοκομικών «MS», έφερε αποτελέσματα. Μετά και την εμπλοκή της Κομισιόν από παρότρυνση Έλληνα Ευρωβουλευτή,  η ισλανδική εταιρεία ανακοίνωσε ότι αλλάζει τα ονόματα στα τυριά που πλάσαρε ως «φέτα».

Δείτε επίσης: Η ευρωπαϊκή επιτροπή τσακίζει την μαϊμού φέτα της Ισλανδίας!

Επιτέλους κάναμε και μια νίκη ως χώρα και μπράβο στον Ευρωβουλευτή Εμμανουήλ Φράγκο (Φραγκούλη), της «Ελληνικής Λύσης», ο οποίος ασχολήθηκε σοβαρά για να διαφυλάξει τα ελληνικά συμφέροντα.

«…οι λέξεις Feti και Feta θα σταματήσουν να χρησιμοποιούνται στα σχετικά προϊόντα και θα αντικατασταθούν από άλλες λέξεις… Ως εκ τούτου, η MS θα διακόψει εντελώς τη χρήση των εν λόγω λέξεων για να προσδιορίσει τα προϊόντα που κατασκευάζει και πωλεί η εταιρεία, σύμφωνα με τις ισχύουσες νομικές διατάξεις… Για περιβαλλοντικούς λόγους, ωστόσο, η εταιρεία θα ζητήσει από τους αρμόδιους ευρωπαϊκούς φορείς να χρησιμοποιήσει τις παλαιότερες συσκευασίες έως ότου αυτές εξαντληθούν», αναφέρεται μεταξύ άλλων στη σχετική ανακοίνωση των Ισλανδών.

Μάλιστα, δημοσίευσαν για του λόγου το αληθές και τις νέες συσκευασίες των προϊόντων τους χωρίς τη λέξη «Feta».

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Γιάννης Χ. Κουριαννίδης
Γιάννης Χ. Κουριαννίδης
Χαράλαμπος Κατσιβαρδάς
Χαράλαμπος Κατσιβαρδάς

ΔΗΜΟΦΙΛΗ