Αναβρασμό και «φαγωμάρα» στο προσωπικό των νοσοκομείων, αναφορικά με τους δικαιούχους της δωρεάς του ΙΣΝ, καταγγέλλει η ΠΟΕΔΗΝ

Must Read

Άνω-κάτω έχει κάνει το προσωπικό των νοσοκομείων η ανακοίνωση του Ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος», περί τιμητικής ενίσχυσής τους με ποσό που αγγίζει τα 6,9 εκατ. ευρώ, σύμφωνα με η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία.   

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ, η καταγγελία της ΠΟΕΔΗΝ κάνει λόγο για «αναβρασμό και εμφυλιοπολεμικό κλίμα» ανάμεσα στους 4.600 γιατρούς, νοσηλευτές και προσωπικό καθαρισμού στα νοσοκομεία αναφοράς για τον κορωνοϊό, τους οποίους αφορά η εν λόγω δωρεά, ξεκαθαρίζοντας, ωστόσο, ότι η συγκεκριμένη καταγγελία «ουδεμία σχέση έχει με το Ίδρυμα Νιάρχου που πρόσφεραν πολλά για να αντιμετωπισθούν οι χρόνιες παθογένειες του συστήματος».

Σύμφωνα με την καταγγελία της ΠΟΕΔΗΝ, «στις λίστες των δικαιούχων βρίσκονται άτομα μη δικαιούχοι, ενώ νοσοκομεία αναφοράς έχουν στις λίστες των δικαιούχων λιγότερα άτομα από Νοσοκομεία μικρότερα που δεν ήταν καν αναφοράς». Η Ομοσπονδία προσθέτει ότι «οι λίστες δικαιούχων συστήθηκαν από τους Διοικητές των Νοσοκομείων με προτάσεις των αρμόδιων υπηρεσιών. Εξαιρέθηκαν, όμως, μαχητές της πρώτης γραμμής όπως Τραυματιοφορείς, Παραϊατρικό προσωπικό, Νοσηλευτές, γιατροί στα ΤΕΠ, το προσωπικό τμημάτων υπόπτων περιστατικών κορωνοϊού».

Η ΠΟΕΔΗΝ σημειώνει ότι «διαχωρίζονται οι εργαζόμενοι σε ευνοημένοι και μη» και τονίζει ότι «έχει ζητήσει από τον υπουργό Υγείας να παρέμβει στο Ίδρυμα ή να συμπληρωθεί η δωρεά με χρήματα από το Κράτος, προκειμένου να λάβουν όλοι οι εργαζόμενοι που εμπλέκονται με την περίθαλψη περιστατικών υπόπτων και κρουσμάτων κορωνοϊού».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This