Δευτέρα 17/5/2021

«Πάμε βόρειο Αιγαίο για διακοπές αλλιώς»! Νέα ακτοπλοϊκή σύνδεση από Θεσσαλονίκη

Η επιθυμία πολλών Θεσσαλονικέων αλλά και των επιχειρηματιών Λήμνου, Λέσβου, Χίου και Σάμου, που διαφημίστηκε από τον περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου, σε πρόσφατη επίσκεψή του στη βόρεια Ελλάδα, οδήγησε στην απόφαση για σύνδεση νέας ακτοπλοϊκής γραμμής.

Το Συμβούλιο Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών, το οποίο συνεδρίασε υπό την προεδρία του γενικού γραμματέα Λιμένων και Λιμενικής Πολιτικής Ευάγγελου Κυριαζόπουλου, γνωμοδότησε ομόφωνα θετικά για σειρά νέων άγονων ακτοπλοϊκών γραμμών, οι οποίες από τον Νοέμβριο θα ενισχύσουν το ήδη υπάρχον δίκτυο, καθώς επίσης και για σειρά επιπλέον ακτοπλοϊκών συνδέσεων, οι οποίες από τις επόμενες ημέρες θα βελτιώσουν την επικοινωνία των νησιών.

Μεταξύ αυτών, προβλέπεται να προκηρυχθεί νέα ακτοπλοϊκή γραμμή που θα συνδέει τη Θεσσαλονίκη με τη Λήμνο, τη Μυτιλήνη, τη Χίο και το Βαθύ της Σάμου, κάτι που ίσχυε κατά το παρελθόν, αλλά σταμάτησε εδώ και χρόνια, για άγνωστους λόγους.

«Συνεχίζεται σταθερά η πολιτική της ενδυνάμωσης του ακτοπλοϊκού δικτύου της χώρας, που ξεκίνησε πέρυσι με απόφαση του υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννη Πλακιωτάκη για τη σύνδεση τόσο της ηπειρωτικής Ελλάδας με τα νησιά του Αιγαίου και του Ιονίου όσο και τη σύνδεση των νησιωτικών περιφερειών μεταξύ τους», όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση.

Αναμένεται πλέον να γίνουν γνωστά τα δρομολόγια, για να κλείσουν θέσεις οι Βορειοελλαδίτες, οι οποίοι θέλουν να περάσουν ήρεμες διακοπές, με σλόγκαν «Πάμε βόρειο Αιγαίο για διακοπές αλλιώς».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ